Cele mai bune suplimente pentru persoanele de peste 40 de ani, potrivit dieteticienilor


Învinge procesul îmbătrânirii cu ajutorul urmatoarelor  suplimente.

Indiferent dacă ne place sau nu, anumite părți ale corpului nostru încep să se deterioreze pe măsură ce îmbătrânim , iar acest lucru este valabil mai ales pe măsură ce ne apropiem de vârsta mijlocie. De exemplu, după ce ai împlinit 40 de ani, s-ar putea să observi că pielea ta nu este la fel de fermă ca înainte sau că oasele tale sunt puțin mai fragile.

Deși nu putem opri procesul de îmbătrânire , o dietă sănătoasă și echilibrată, cuplată cu exerciții de rutină, este o modalitate de a rămâne în formă, chiar și pe măsură ce timpul trece. O altă modalitate de a rămâne intr-o starea de sănătate optima este să luam suplimente pentru a ne asigura că corpul primește suficient din nutrienții cheie de care are nevoie. Pe măsură ce îmbătrânim, acestea pot include colagen, calciu și multe altele.

Continuați să citiți pentru a afla ce suplimente sunt potrivite pentru dvs.

1 à∞ Curcumina (turmeric)

„ Studiile au descoperit că curcumina poate ajuta la prevenirea cancerului de colon prin uciderea celulelor canceroase, păstrând în același timp celulele sănătoase. Aceste rezultate oferă o oarecare promisiune mai ales că cancerul colorectal este al doilea cel mai mortal cancer din Statele Unite, cu prevalența în creștere după vârsta de 40 de ani”, notează dieteticianul înregistrat Diana Gariglio-Clelland, RD pentru NextLuxury.com . „Țările în care turmericul este utilizat în mod regulat au rate mai scăzute de cancer colorectal , ceea ce nu este surprinzător datorită proprietăților sale antiinflamatorii puternice.”

Gariglio-Clelland recomandă să cumpărați suplimente de turmeric cu piperină (compusul activ din piperul negru), deoarece acest compus poate ajuta la creșterea absorbției.

Recomandam suplimentul Calivita: Curcuma Plus

2 à∞ Magneziu

" Magneziul poate fi un nutrient comun care lipsește într-o dietă tipică și, pe măsură ce înaintăm în vârstă, absorbția magneziului poate scădea. Prin urmare, luarea magneziului ca supliment pentru cei peste 40 de ani poate fi benefică", spune dieteticianul Holly Klamer. „Magneziul este necesar pentru menținerea tensiunii arteriale, a producției de energie, a funcției musculare, a sănătății oaselor și a funcției nervoase doar pentru a numi câteva.

Klamer adaugă: „Multe boli cronice care cresc odată cu îmbătrânirea sunt asociate cu niveluri scăzute de magneziu, conform unei analize din 2021. Prin urmare, luarea unui supliment de magneziu poate ajuta la scăderea riscului pentru anumite afecțiuni, cum ar fi boli cardiovasculare, hipertensiune arterială, diabet de tip 2, și boala Alzheimer.

Recomandam suplimentul Calivita: MagneZi B6

3 à∞ Vitamina E

Pentru mulți, menținerea pielii ferme pe măsură ce îmbătrânim este foarte importantă. Potrivit lui Alicia Galvin, RD, suplimentele de vitamina E pot ajuta la îmbunătățirea aspectului pielii. „Vitamina E care apare în mod natural nu este un singur compus; în schimb, vitamina E este un grup de molecule cu structuri înrudite, dintre care unele pot avea proprietăți unice pentru piele”, spune ea. „Vitamina E poate absorbi energia din lumina UV și, prin urmare, poate preveni deteriorarea pielii afectate de radicalii liberi.”

Recomandam suplimentul Calivita: Vitamina E

4 à∞ Colagenul

Un alt supliment care este grozav pentru piele in general si cu atat mai mult pentru pielea  îmbătrânită este colagenul. Potrivit dieteticianului Kylie Ivanir, un supliment de colagen de înaltă calitate este cel mai bun. „Suplimentarea cu colagen poate fi benefică, deoarece după vârsta de 40 de ani, organismul începe să producă mai puțin colagen”, explică ea. „Colagenul este o proteină din abundență care se găsește în oase, mușchi, piele, tendoane și ligamente, contribuind la asigurarea structurii și elasticității.”

Pe măsură ce îmbătrânești, s-ar putea să observi efectele colagenului în corpul tău. „Scăderea colagenului poate face pielea să își piardă elasticitatea, fermitatea și poate crește formarea ridurilor”, adaugă Ivanir. „Scăderea colagenului poate duce, de asemenea, la mai multe dureri și dureri articulare. Recomand suplimentul de colagen hidrolizat GlamUp deoarece este mai ușor de absorbit de către organism”.

5 à∞ Zinc

A avea peste 45 de ani este un factor de risc pentru prediabet, o afecțiune în care nivelurile de zahăr din sânge sunt mai mari decât cele normale. Prediabetul este un factor de risc major pentru dezvoltarea diabetului de tip 2 și este în creștere în prevalență”, spune Gariglio-Clelland. „Un studiu efectuat pe 200 de persoane pe o perioadă de un an a constatat că grupul care a luat zilnic 20 de miligrame de zinc a avut îmbunătățiri atât ale glicemiei, cât și ale sensibilității la insulină, ceea ce poate reduce riscul de prediabet”.

„În plus, persoanele cu diabet zaharat de tip 2 au de obicei niveluri mai scăzute de zinc în comparație cu persoanele cu niveluri sănătoase de zahăr din sânge”.

Recomandam suplimentul Calivita: Mega Zinc si Chelated Zinc

6 à∞ Calciu

"Pierderea osoasa creste cu inaintarea in varsta la fel ca si riscul de fracturi osoase. Calciul este un nutrient major necesar pentru sanatatea oaselor si a muschilor. Poate fi obisnuit ca aportul de calciu sa fie insuficient doar din dieta", subliniaza Klamer. „O analiză din 2020 a constatat că suplimentarea cu calciu timp de doi ani sau mai mult a fost eficientă pentru reducerea pierderii osoase. Prin urmare, începerea consumului de suplimente de calciu și vitamina D poate fi benefică pentru persoanele de peste 40 de ani, în special pentru a ajuta la menținerea rezistenței osoase”.

Recomandam suplimentul Calivita: Calcium Magnesium Plus

7 à∞ Probiotice

Un alt supliment pentru cei peste 40 de ani de luat în considerare este un probiotic cu spectru larg. Suplimentarea cu un probiotic poate fi utilă, deoarece diversitatea microbiomului începe să scadă pe măsură ce intrăm în 2-a parte a varstei”, explică Ivanir. „Menținerea diversității microbiomului ajută la asigurarea unor niveluri hormonale sănătoase și a unui metabolism puternic, a sistemului digestiv și a sistemului imunitar.”

În loc de tulpini unice, luați în considerare un probiotic cu spectru larg, cum ar fi Ac Zymes Plus ”.


Nu există produse în această categorie.