Aftele

Aftele/stomatita sunt pustule sau basicute galben-alburii, inconjurate cu rosu, dureroase, care apar in cavitatea bucala: gingii, mucoasa obrazului, cerul gurii si limba.

Aparitia aftelor se datoreaza in special unei infectii virale transmisa de la animale prin consumul de lapte sau carne. Agentii patogeni din organism declanseaza infectia mai ales in momente de stres sau pe fondul unui organism slabit, cu sistem imunitar scazut. Durerile care insotesc aftele dureaza cca 10 zile.

In cazul in care aftele apar foarte des, este necesara schimbarea alimentatiei si evitarea in mod deosebit a alimentelor acide, cu continut mare de grasimi, carnea. Trebuie neaparat consultat medicul in aceste cazuri, deoarece exista riscul de micoza.

Produse naturale CaliVita recomandate in tratamentul naturist a aftelor:

► Liquid Clorophill :1-0-1 lingurite inainte de masa - ajuta la cresterea imunitatii generale a corpului si combate aparitia recidivelor.

Para Protex :1-1-1 pt. adulti, 1-0-1 pt. copiii intre 10-17 ani, 0-1-0 pt. copiii pana la 10 ani, administrate dupa masa; confera o para protectie impotriva microbilor ce patrund in cavitatea bucala, fiind un bun adjuvant in sterilizarea acestor focare.

► Probio Balance :1-1-1 pentru adulti, 1-0-1 pentru copiii intre 10-17 ani, 0-1-0 pentru copiii pana la 10 ani, administrate inainte de masa; are rolul de a regla ph-ul la nivelul cavitatii orale si tubului digestiv si in acest fel determina cicatrizarea leziunii aftoase.

Vitamina C 1000 mg  :1-1-0 pentru adulti, 0-1-0 pentru copiii intre 10-17 ani, administrata dupa masa, este un excelent cicatrizant la nivelul mucoasei bucale producand reducerea pana la disparitie a inflamatiei si ulceratiei ce formeaza afta sau Lion Kids C Vitamin :pentru copiii pana la 10 ani, 1-1-0 dupa masa.

- Optional, se poate utiliza dispozitivul energetic de uz personal BioHarmonex, pe programele corespunzatoare de reglare energetica: IMUNITATE, DETOXIFIERE, PIELE.


- Optional, se va face gargara cu apa acida ( cu aparatul  Aquarion), respectiv spalarea cu apa acida a zonei inflamate, practica deosebit de eficienta in sterilizarea locala externa a leziunilor aftoase din cavitatea bucala sau vulva/rect.


Observatie: Se efectueaza o cura completa pana la terminarea flacoanelor si se repeta in caz de reaparitie.

Remedii naturale complementare
□ Vă puteţi creşte rezistenţa la candidoze şi alte tipuri de infecţii, întărindu-vă imunitatea printr-un regim alimentar sănătos, exerciţiu fizic zilnic şi multă bucurie.

Obs.:
a) Pentru a înţelege mai bine cum funcţionează sistemul imunitar şi cum poate fi stimulată acţiunea acestuia studiaţi pagina „Planul de fortificare a sistemului imunitar” .

b) Folosiţi recomandările dietetice pe care le găsiţi la pagina „Infecţie cu HIV; SIDA”. In plus, iată câteva indicaţii:

✓ Cercetările au arătat că beta-carotenul suplimentar măreşte numărul de limfocite T sau celule „ajutătoare” din sistemul imunitar. Şi în laborator, adăugarea de beta-caroten stimulează celulele imunitare neutrofile să respingă infecţia micotică Candida albicans, cunoscută popular ca aftă, care atacă şi bolnavii de SIDA şi alţii cu sistemul imunitar slăbit. Consumaţi alimente bogate în betacaroten (beţi şi sucuri): uleiul de cătină şi fructul de cătină, morcovul, spanacul, dovleacul cu miezul portocaliu, pătrunjelul, coacăzele, măceşele, avocado.

✓ Consumaţi moare (zeama de la varza murată) pentru că are capacitatea de a regla flora intestinală. Vă puteţi prepara varza murată fară să folosiţi sare prea multă, dar adăugând bucăţi de hrean (poate fi şi ras). Hreanul are o capacitate extraordinară de conservare. Fermenţii lactici ai verzei acre, dezinfectanţi puternici ai tractului intestinal, trebuie păstraţi intacţi. De aceea, se cuvine să nu spălăm varza acră, pe care este judicios s-o folosim crudă în consum.

✓ Usturoiul conţine substanţe fungicide, fiind o armă bună împotriva micozelor. Poate fi consumat întreg sau sub formă de extract.
Când aveţi ocazia, consumaţi dude, mure, zmeură şi afine care sunt bogate în antioxidanţi şi combat candidozele.

Fitoterapie
✓ Clătirea gurii şi gargară cu un decoct preprat din gălbenele, coji de nucă, salvie.

✓   Decocotul se prepară prin fierberea vreme de 5 minute a câte 2 linguri din fiecare plantă într-un litru de apă. Se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se filtrează. Clătiţi-vă cavitatea bucală cu acest ceai de mai multe ori pe zi. Menţineţi cât mai mult timp ceaiul în contact cu cavitatea  bucală. Gălbenelele sunt un excelent antifungic, cojile de nucă au puternice efecte antiinfecţioase şi cicatrizante. Salvia are proprietăţi antiseptice, cicatrizante şi astrigente.

 Pulbere preparată din următoarele plante: muguri de plop, gălbenele, zmeur, salvie. Râşniţi amestecul prin râşnita de cafea şi luaţi din el câte o linguriţă, de 4 ori pe zi. Păstraţi pulberea sub limbă 5 minute, apoi înghiţiţi-o cu apă şi eventual cu puţină miere.

✓ Cură de Samburex cu echinacea.(2-1-1). Se va face o cura de vreme de 21 de zile. După o pauză de 14 zile se mai poate face o cură. Un experiment citat în revista Planta Medica dovedeşte rolul jucat de Echinacea în stimularea producţiei de interferoni a sistemului imunitar. Interferonii sunt compuşi din una sau mai multe proteine care se formează atunci când celulele sunt atacate viruşi. Ei combat infecţiile virale din organism. Studiul a arătat totodată că Echinacea stimulează producerea organism de limfocite T şi alte celule albe. Echinacea stimulează activitatea macrofagelor, ceea ce meni funcţionarea sistemului limfatic la un ritm normal. Am folosit aceast produs pentru forme cronice, severe şi reble de candidoze, forma ulcerativă care devastase prin rănile pe care le produsese cavitatea bucală şi am rămas impresionat de rezultatele pozitive obţinute.

✓  Proposept (procurat de la magazinele cu profil apicol) - luaţi de 3 ori pe zi câte un comprimat; după ce l-ati terminat, nu mâncaţi şi nu beţi nimic timp de o jumătate de oră. Propolisul este un bun imunostimulent.

✓  Folosiţi apa de gură „Floral” (procurată de la magazinele cu profil apicol) diluată în ceai de Gălbenele; faceti gargara şi clătiţi- vă gura de mai multe ori pe zi.

Alte Recomandari /Remedii naturale- masuri preventive si auto-asistenta

-se clateste gura cu infuzie de nalba-mare, de salvie, de fructe uscate de fine, cu solutie calda de bicarbonat de sodiu
-se mesteca propolis, fructe prospete de afine sau frunze uscate de busuioc, pe care apoi le scuipati
-se face gargara de cateva ori/zi, cu suc de lamaie amestecat cu miere si apa fiarta si racita, cu uleiuri esentiale: de busuioc, arbore de ceai, cimbrisor, cu infuzie de frunze de nuc, sau, cu decoct din frunze de morcov: 100 g la 1 litru de apa
-se tamponeaza locurile dureroase de 3-4 ori/zi, cu suc de lamaie, infuzie de musetel, tinctura de propolis indoita cu apa
-se foloseste tinctura de smirna, echinaceea forte picaturi, argila alba.


Nu există produse în această categorie.