Pneumonia

Pneumonia este este o inflamatie a plamanilor, cauzata de diferiti virusi sau bacterii, de intoxicatii cu fum sau alti produsi chimici sau, de ranirea unui plaman. Pneumonia este deseori urmarea unei bronsite nevindecate. Primele simptome ale inflamtiei plamanului sunt frisoanele, temperatura mare, respiratia sacadata si rapida. Mai tarziu apar dureri in piept, membre, cap si o tuse seaca cu expectoratii brun-roscate. Trebuie imediat consultat medicul, datorita complicatiilor care pot sa apara: pleurezie, abces pulmonar, etc.
Persoanele cele mai amenintate sunt fumatorii, batranii si copii mici. Terapia poate fi sustinuta de produse naturale, de masuri de auto-asistenta, accelerand procesul de insanatosire.
Prevenirea unei pneumonii se face prin masuri periodice de intarire a sistemului imunitar, dusuri reci, sauna, dusuri cu jet, bai de aer, evitarea stresului, intretinere unei igiene adecvate care ajuta la formarea de anticorpi.

Produse naturale CaliVita recomandate in tratarea pneumoniei:

► Omega 3 :0-1-1 in timpul mesei; are efect protector la nivelul mucoaselor bronho-pulmonare, favorizand impreuna cu antioxidantii din siropuri refacerea precoce a functiei respiratorii.

► Para Protex :1-0-1 dupa masa; confera para protectie organismului contra agentilor microbieni de orice tip ce se fixeaza in urma scaderii imunitatii tractului respirator.

► Garlic Caps :1-0-1 dupa masa; poseda rol de antibiotic natural si stimuleaza expectoratia muco-purulenta prin tuse.

► Ocean 21: 1-1-1 linguri inainte de masa; este un excelent imunostimulator si antiseptic general, prevenind complicatiile pneumoniei si eventualele recidive; este bronho-dilatator si analgezic) sau SambuRex :1-0-1 lingurite dupa masa, remediu complex pe baza de soc, astragalus si echinaceea, cu actiune favorabila in inflamatiile si virozele cailor respiratorii - cum este pneumonia.

Important: Se va face o cura continua de cate 1 flacon din fiecare produs al schemei de tratament si se poate asocia cu medicatia clasica.

Recomandari / masuri preventive si auto-asistenta:

-se renunta la fumat, repaus total
-se fac bai caldute cu plante care usureaza respiratia: eucalipt, salvie, cimbrisor, cetina de pin
-se fac inhalatii cu cetina de pin, dafin, de cateva ori pe zi sau se maseaza pieptul cu eucalipt
-se consuma ceai de hrean: 20 g de radacina se lasa la macerat intrun litru de apa cca 12 ore; ceai de nalba mare, patlagina, cimbrisorul, plamanarica, podbal
-pentru scaderea temperaturii se pun cataplasme cu mustar si cu hrean pe piept, se fac spalari complete cu otet de fructe
-se cere inainte de toate, sfatul unui specialist in boli de plamani, pentru a indeparta riscul unei pleurezii.
 

 


Nu există produse în această categorie.