Suplimentarea cu magneziu

Suplimentarea de magneziu este cruciala pentru toată lumea azi, dar trebuie să acorde o atenție deosebită metodei de suplimentare, deoarece acest lucru este foarte important în ceea ce privește utilizarea eficientă a corpului. "Magneziul este slab absorbit daca nu este in combinatie cu Zincul si vitamina B6. 

MagneZi B6 conţine binecunoscuta şi extrem de eficienta combinaţie de magneziu, vitamina B6 şi zinc, într-o formă mai uşor procesabilă şi special creată pentru a oferi un sprijin complex şi specific sistemelor muscular şi nervos.

MagneZi B6  este o combinatie special conceputa de vitamine pentru a fi mai usor asimilate de catre organism  fiind mai eficiente impreuna, decat fiecare in parte. 

Deficitul de magneziu cauzeaza deficit de serotonina cu posibile comportamente aberanteinclusiv suicid, depresie sau violență necontrolata.

Raspunsuri on-line la consultatiile medicale Calivita care recomanda produsul Magne Zi B6

Pentru cine recomandăm ?

 • Tuturor persoanelor(deoarece 90 % din populatie are deficit! )
 • Sportivilor şi persoanelor supuse unui efort fizic intens.
 • Persoanelor cu probleme de somn.
 • Persoanelor afectate de pierderi mari de lichide (de exemplu, precipitarea).
 • Persoanelor supuse unei tensiuni mentale intense în timpul sesiunilor de examene sau stresului de la locul de muncă.
 • Persoanelor cu un stil de viaţă foarte activ.
 • Persoanelor cu o alimentaţie dezechilibrată (consum redus de legume sau fructe, regim de slăbire sau vegetarianism).
 • Femeilor însărcinate şi celor care alăptează.
 • Persoanelor care consumă alcool în mod frecvent.
 • Tuturor celor care-şi doresc un plus de energie în zilele cu adevărat extenuante.

⇒   Magneziul     

Magneziul este un mineral esențial pentru funcționarea organismului. 

De ce oamenii se suplimenteaza cu magneziu?

Experții spun că mulți oameni au o carenta de maneziu in alimentatia lor. Adulții care consuma mai putin decat cantitatea recomandata de magneziu sunt mai susceptibili de a avea markeri crescuti de inflamație. Inflamația, la rândul său, este asociată cu condiții majore pentru sănătate, cum ar fi boli de inima, diabet, si anumite tipuri de cancer. De asemenea, nivelul de magneziu scazut este un factor de risc pentru osteoporoza. 

Beneficiile magneziului ( MagneZi B6 ):

 • Reglează transmiterea impulsului nervos de-a lungul nervilor periferici;
 • Regleaza somnul.
 • Actionează în metabolismul glucidelor, proteinelor şi lipidelor.
 • Intervine în permeabilitatea celulară;
 • Intervine in coagularea sangvină ( inhibă vâscozitatea trombocitelor);
 • poate echilibra  sistemul nervos, contribuind la combaterea stresului;
 • Reglează ritmul cardiac, normalizându-l;
 • Are capacitatea de a reduce spasmele vasculare şi angina (durerea în piept);
 • Scade nivelul trigliceridelor şi sprijină tipurile benefice de cholesterol;
 • mentine sistemul osos şi dinţii intr-o stare buna;
 • mentine si sprijina dezvoltarea sistemul muscular;
 • regleaza tensiunea arteriala;

Notă: Alcoolul, diureticele, stresul emoţional sau fizic „sărăcesc” organismul de acest mineral indispensabil.
Carenţele de magneziu se manifestă prin oboseală şi senzaţie de sufocare, crampe musculare şi cârcei, insomie,  tremur al pleoapelor şi al unor muşchi, spasm în diferite organe, palpitaţii cardiace, diaree, oboseală, pierdere de calciu, tulburări gastrointestinale, anorexie, osteomalacie(faramitari ale oaselor).
Magneziul poate fi pierdut din cauza rafinarii și prelucrarii excesive a mancarii.
Foarte importanta este si forma chimica sub care se prezinta magneziul, deoarece poate influenta semnificativ absorbtia si utilizarea sa. Suplimentul alimentar MagneZi B6 fabricat de CaliVita International contine magneziu legat organic, sub forma de citrat, una dintre formele cele mai usor de utilizat de catre organism.

Alaturi de magneziu se gaseste si vitamina B6, deoarece faciliteaza absorbtia magneziului, actionand sinergic cu acesta. In plus, vitamina B6 are, de asemenea, rol in metabolismul proteinelor, glucidelor si lipidelor si in functionarea normala a sistemului nervos si muscular.

   ⇒ Zincul        

Zincul menține sistemul imunitar puternic si  sprijină dezvoltarea normală. Deficienta de zinc apare frecvent în țările în curs de dezvoltare. 

Zincul este un  mineral care  joacă un rol important în divizarea, creşterea şi repararea celulelor. Din această cauză, este extrem de important în procesul de vindecare a rănilor, în care este necesară o producţie de celule noi. Zincul este esenţial pentru păstrarea simţurilor (gustul şi mirosul), fiind şi un bun agent imunitar. Mai este important şi pentru buna funcţionare a sistemului reproducător masculin si  functionarea corecta a glandei tiroide.

Zincul este o substanţă minerală esenţială pentru funcţionarea normală a articulaţiilor. Nu este o surpriză faptul că la reumatici nivelul de zinc este mai scăzut decât la persoanele sănătoase. Zincul poate preveni şi marirea prostate, una dintre cele mai întâlnite probleme printre cei vârstnici.

Efecte secundare. Pastilele de zinc pot modifica simtul mirosului și al gustului pentru câteva zile. Dacă sunt luate pe termen lung, pastile de zinc pot reduce nivelul de cupru din organism.

Beneficiile zincului ( MagneZi B6 ):

 •  Tratarea tulburării cu deficit de atenție-hiperactivitate (ADHD). Luând zinc, în combinație cu tratamentul conventional s-ar putea îmbunătăți ușor simptomele de hiperactivitate, impulsivitatea, precum si problemele de socializare la unii copii cu ADHD.  Unele cercetari sugereaza ca copiii cu ADHD au un nivel de zinc mai mic in sange decat ceilalti copii.
 • sprijina creșterea în greutate și îmbunătățirea apetitului la persoanele cu tulburari alimentare, cum ar fi anorexia nervosa in depresie.
 • Prevenirea și tratarea ulcerului gastric.
 • Prevenirea crampelor musculare la persoanele care au un nivel scazut de zinc.
 • Prevenirea si tratarea nivelurilor prea mici  de zinc (deficit de zinc). Deficienta de zinc poate să apară la diaree severă, condiții care fac greu ca intestinul sa absorba produsele alimentare, ca ciroză hepatică și alcoolismul, dupa interventii chirurgicale majore, și în timpul utilizării pe termen lung a alimentatiei spitalicesti. Luând zinc, ajută la restabilirea nivelului de zinc la nivelul corect.
 • Reducerea diaree la copii subnutriti, sau la copiii care au un nivel scăzut de zinc. Deficitul sever de zinc la copii este comun în țările în curs de dezvoltare.
 • Tratarea bolii Wilson, o boala genetica rara.
 • trateaza acneea.
 • Oase slabe (osteoporoză). Aportul scăzut de zinc pare a fi legată de scăderea masei osoase. Având un supliment de zinc în combinație cu cupru, mangan si calciu s-ar putea reduce, de asemenea, pierderea de masa osoasa la femeile care au trecut de menopauza.
 • Tratarea unei boli de ochi numita degenerescenta maculare senile (DMS), când se administrează cu alte medicamente. Luând zinc, în combinație cu vitaminele antioxidante (vitamina C, vitamina E și beta-caroten) ar putea incetini agravarea degenerarii maculare avansate legata de varsta.
 • Îmbunătățirea vindecarii arsurilor.
 • Creșterea nivelului de vitamina A la copii subnutriti sau la copiii cu un nivel scăzut de zinc.
 • Prevenirea si tratarea pneumoniei la copii subnutriți.

Suplimentul alimentar MagneZi B6 se adreseaza persoanelor care depun efort fizic intens, de ex. sportivilor sau celor care desfasoara munci fizice grele, persoanelor care depun un efort mental intens, precum si celor care doresc si aiba mai multa energie in zilele epuizante.

MagneZi B6- Supliment alimentar cu minerale si vitamine - 90 tablete
o tableta contine:
- Magneziu ..100 mg
- Zinc ..5 mg
- Vitamina B6 ..5 mg

Alte ingrediente: agent de legare - celuloza microcristalina, hidroxipropilmetilceluloza; antiaglomerant - acid stearic, stearat de magneziu; agent de umplere - croscarmeloza sodica;agent de alunecare - dioxid de siliciu; solvent - polietilen - glicol; umectant-triacetina;  Variatia ingredientelor:..+/-5%

Mod de administrare:1 tableta / zi sau conform recomandarilor.

Ştiaţi că ?

O tabletă de MagneZiB6 furnizează tot atât magneziu cât 1 litru de lapte!

Ştiaţi că potrivit cercetătorilor, corpul nostru – în mod normal – conţine 25g magneziu, iar jumătate din această cantitate se află în oase? În cazul carenţei de magneziu, corpul nostru foloseşte depozitele din oase pentru a asigura nivelul adecvat de magneziu din sânge.

Deficienţele
Simptomele deficienţei de magneziu pot include: crampe musculare, spasme ale pleoapelor, oboseală, insomie, iritabilitate, probleme de concentrare şi probleme cardiovasculare.

Departamentul de Medicina Familiei, afirmă că factorii dietetice pot juca un rol important in originea ADHD si ca deficienta de magneziu poate duce la comportamente perturbatoare. Chiar și o deficiență ușoară de magneziu poate provoca sensibilitate la zgomot, nervozitate , iritabilitate, depresie psihică, confuzie, convulsii, tremor, neliniște, și insomnie.

Dr. Leo Galland :, "deficitul de Mg creste sensibilitatea la stres. Efectele stresului induc o scadere de Mg  intracelular în spațiul extracelular, crescând excreția urinară și,  diminuarea cantitatii de magazinu din corp.

In anul 2000, Institutul National de Sanatate American, enumera depresia ca un semn de deficit de magneziu. I.N.S. a definit simptomele de deficit de magneziu in trei etape:

- Simptomele precoce includ (una sau mai multe manifestari): iritabilitate, anxietate (inclusiv tulburarea obsesiv Compulsculara și sindromul Tourette), anorexie, oboseală, insomnie și spasme musculare. Alte simptome includ apatie, confuzie, memorie slaba, atentie slaba si capacitatea redusa de a invata.

- Simptomele de deficienta moderata pot consta din bătăile inimii de mai inalte și, eventual, rapide, bătăi neregulate ale inimii și alte modificări cardiovasculare (unele dintre ele fiind letale).

- Simptomele deficienței severe pot include una sau mai multe dintre simptomele de mai sus; sau simptome mai severe, inclusiv furnicături  ale corpului, amorțeală, o contracție susținută a mușchilor, împreună cu halucinații și delir, (inclusiv depresie) si in final dementa (boala Alzheimer).

Deficitul de magneziu ușor pare a fi frecvent in randul pacientilor cu tulburari considerate funcționale sau nevrotice și pare să contribuie la un simptom complex, care include astenie, tulburări de somn, iritabilitate, hiperexcitabilitate, spasme ale mușchiului striat și neted și hiperventilație. Deficitul de magneziu la copii este o problemă foarte serioasă.

Atentie: Persoanele cu afectiuni renale trebuie sa ceara avizul medicului specialist inainte de a consuma produsul!

Notificare MSP/ISPT/Seria AB/nr.0299/05.01.2010

Beneficiile Produsului MagneZi B6 de la Calivita

 • Îmbunătăţeşte activitatea sistemului nervos;
 • Sprijină dezvoltarea sistemului muscular;
 • Are efect energizant;
 • Sprijină sistemul cardiovascular;
 • Se recomandă pentru stres si oboseală.


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

MagneZi B6-90 tablete-contine Magneziu + Zinc+ Vitamina B6

 • 82,24 Lei


Opţiuni disponibile


Etichete: magne b6, magnezi, b6-90, tablete, produse, calivita, magnezinc, magneziu, zinc, Magneziu cu vit. B, covid 19, Magneziu plusB6, Magnezi plusB6