Acneea

Acneea apare in special in perioada pubertatii, cand au loc schimbarile hormonale, cu o crestere a secretiei de sebum, prin care se elibereaza acizi grasi cu actiune antiinflamatorie.

Hiperfunctia glandelor sebacee este favorizata de lipsa de miscare si de o alimentatie neadecvata.

Sebumul in exces se elimina prin porii pielii si formeaza un comedon/punct negru, care se poate inflama si forma cosul acneic, de culoare rosie. Daca acneea se intinde pe o suprafata mare, se pot extinde infectii, devenind adevarate abcese, care lasa cicatrici adanci. Dermatoza se poate manifesta ca mici eruptii pe fata, piept, umeri si spate.

Atentie ! Este recomandat sa mergeti urgent la medic daca formarea de comedoane se intensifica.

Este bine sa cunoasteti...

⇒ Forma cea mai obişnuită a acestei boli este acneea vulgară sau polimorfă juvenilă, care apare la tineri începând din pubertate (14-15 ani). Afecţiunea este caracterizată prin apariţia unor leziuni ale pielii numite comedoane („coşuri”), sub formă de noduli cenuşii sau roşietici, cu sau fără mici colecţii purulente în vârful leziunilor. Deoarece acestea sunt supuse suprainfecţiilor cu diverşi microbi, pot fi şi sub formă de pustule gălbui, care dacă nu sunt tratate la timp, pot lăsa cicatrice pe faţă. O formă mai specială este acneea rozacee, întâlnită mai ales la femei după vârsta de 40 ani. Agentul patogen este stafilococul. La unele femei, acneea este un simptom de ovar polichistic, o afecţiune hormonală care poate declanşa şi menstre neregulate, infertilitate, pilozitate excesivă şi creştere în greutate.

Una din cauzele acestei afecţiuni este alimentaţia defectuoasă care generează tulburări gastrointestinale (inclusiv constipaţie), la care se alătură şi tulburările endocrine (ovariene sau testiculare). Sunt contraindicate zahărul şi produsele care îl conţin, ciocolata, carnea în general, grăsimile animale, grăsimile hidrogenate (margarina), uleiul prăjit, laptele,
ioouăle, pâinea albă, alimentele bogate în aditivi şi conservanţi, apele carbo-gazoase, băuturile comerciale cu coloranţi şi arome artificiale.

în procesul de detoxifiere, trebuie să curăţaţi mai întâi ficatul dacă vreţi să aveţi o piele curată. Regeneraţi ficatul, simulaţi-i funcţiile, evitaţi substanţele toxice care îl pot afecta grav.

⇒ Menţineţi permanent pielea cât mai curată, fiindcă ea îşi va îndeplini astfel funcţia de organ de eliminare a deşeurilor. în plus, o piele curată vă face să vă simţiţi mai curat.

Multe cazuri de astm cronic, alergii, infecţii ale urechii, acnee au fost complet vindecate prin simpla eliminare a produselor lactate din alimentaţie. Acneea juvenilă este mai frecventă la copiii şi adolescenţii care folosesc lapte de vacă. Printre factorii răspunzători amintim grăsimea bogată în acizi graşi cu 8 şi 14 atomi de carbon despre care se ştie că sunt factori cauzali minori ai acneei, şi progesteronul din laptele vacilor însărcinate (majoritatea vacilor de lapte continuă să fie mulse timp de luni de zile după ce devin gestante). în organismul consumatorului, progesteronul este transformat în androgeni care favorizează apariţia acneei.

O altă cauză profundă a acneei este hipersensibilitatea la nivelul normal al hormonului sexual testosteron.Această hipersensibilitate determină producerea unei cantităţi anormale de sebum, substanţă grasă secretată de glandele sebacee şi care protejează pielea. în acelaşi timp, o reacţie anormală în interiorul canalelor glandelor sebacee face ca celulele care le căptuşesc să devină prea lipicioase. în loc să fie eliminate după ce mor, ateste celule se adună şi înfundă canalul seboreic. Sebumul acumulat se întăreşte formând un cap negru sau alb, iar bacteriile prezente pe suprafaţa pielii se pot multiplica cu uşurinţă, producând pustula roşie şi umflată, tipică pentru acnee. în cazuri grave, aceste pustule se pot transforma în comedoane sau chisturi pline cu lichid.

Anumite medicamente (unele pilule contraceptive, corticosteroizi şi medicamente pentru epilepsie) pot agrava acneea. Medicamentele care conţin iod şi sare iodată agravează acneea, de aceea evitaţi-le.

⇒ Multe loţiuni şi produse cosmetice pot conţine chimicale ce pot agrava acneea. Nu lăsaţi părul să vă atingă faţa. Nu vă puneţi mâna pe faţă şi nici măcar nu atingeţi faţa cu degetele; folosiţi o ţesătură curată chiar când vă scărpinaţi. Folosiţi haine de bumbac 100% şi nu din materiale sintetice.

⇒ Stresul poate juca un rol semnificativ în înrăutăţirea acneei. Neutralizaţi stresul prin exerciţiu fizic în aer liber şi dobândind încredere în  dumneavoastră.

Expunerea cu moderaţie la soare este benefică pentru tratarea acneei. Razele ultraviolete fac să crească grăsimea pielii prin epicheratină şi previn blocajul glandelor de la suprafaţă. Evitaţi expunerile când soarele arde cel mai tare (vara, între orele 10 şi 15). Este indicată bronzarea feţei pentru a favoriza cojirea de două ori pe săptămână, timp de mai multe săptămâni.

Se va consuma multă apă, pentru o bună hidratare a organismului şi o eliminare rapidă a toxinelor.

⇒ Spălaţi-vă faţa cu un săpun care nu conţine ulei, dar nu usucă pielea.

⇒ Coşurile nu se storc, pentru că, în acest fel, infecţia pătrunde în ţesuturile mai profunde.

Produse naturale CaliVita recomandate in tratamentul naturist al acneei:

Acneea reprezinta o afectiune ce consta in aparitia unor pustule la suprafata tegumentului fetei, toracelui anterior si posterior sau in alte zone cu sensibilitate crescuta

Schema de tratament recomandat cu produsele naturiste Calivita:

Beauty Formula: prin continutul in vitamine din complexul B, colagen, colina si minerale regleaza secretia de sebum si contribuie la repararea epidermului lezat alternand dupa fiecare flacon cu cate un flacon de Oxy Crystal (7-7-7 picaturi in pahar cu apa plata, dupa masa, ajuta in remisia afectiunilor dermatologice prin continutul de apa saracita in deuteriu si oxigen stabilizat; se vor face si tamponari externe cu solutie 5 ml de OxyCrystal in 500 ml apa).- se administreaza aceasta suita alternanta de 2 ori la rand (Beauty Formula → Oxy Crystal → Beauty Formula → Oxy Crystal).
Aquabelle Hydrating Cleanser Lotion-1-2 ori pe zi pentru curatarea tenului;lotiune de curatare cu aplicare externa pentru pielea care este astfel curatata in profunzime, purificata, hidratata; lotiunea atenueaza si combate fenomenele degenerative la nivelul tegumentului; apa saracita in deuteriu din compozitie intinereste pielea.
ProBio Balance:- 1-1-1 in timpul mesei, 2 luni continuu, actioneaza prin echilibrarea ph-ului intestinal si al tegumentului, realizand o detoxifiere din interiorul organismului catre suprafata.
Evening Primrose Oil:- 1-0-1 inainte de masa , 3 luni continuu echilibreaza axul endocrin la femeie normalizand excesele hormonale ce cauzeaza acneea.
Para Protex:- 1-0-1, dupa masa, pentru o acnee nu foarte agresiva, respectiv 1-1-1 dupa masa pentru acneea fulminanta, vulgara; 2-3 luni continuu combate stafilococul (Aureum, Alb, etc.), acneea declansandu-se pe fondul unor infectii bacteriene cu stafilococ.

Remedii naturale recomandate:
□        Dietă:
 De multe ori, forme rebele de acnee sunt vindecate simplu doar printr-o cură de crudităţi vreme de 1-2 luni. Faţa pacienţilor se curăţit ca prin minune, coşurile dispărând aproape fară urme. De aceea, ar fi excelent să faceţi o cură de crudităţi vreme de 1-2 luni sau, cel puţin, consumaţi cu predilecţie alimente crude o perioadă de timp. în această perioadă beţi multe sucuri de fructe şi zarzavaturi. Puteţi alege una sau două zile pe săptămână să consumaţi în exclusivitate aceste sucuri (1,5-2 litri pe zi), adăugând la acestea ceaiurile indicate şi celelalte aplicaţii externe. Cu siguranţă veţi avea rezultate foarte bune şi de durată.
Se recomandă următoarele sucuri:
❖ Morcov - 1-2 pahare/zi. Morcovul este foarte bogat în betacaroten (are rol în formarea şi menţinerea celulelor care acoperă pielea, ochii, gura şi organele interne cât şi în reglarea proceselor imunitare).
❖ Teci de fasole verde (cât mai crudă, cu boabe mai neformate) - 1 pahar/zi. Are o acţiune diuretic-depurativă puternică, având efecte deosebite în tratarea bolilor de piele.
❖ Ţelină (se poate folosi atât rădăcina cât şi frunzele) - Vi pahar/zi. Se poate combina cu sucul de morcov. Efectele diuretice, detoxifiante, reglatoare hormonal ale ţelinei o recomandă ca un excepţional remediu în bolile de piele cele mai diverse.
❖ Orz verde - 2 pahare/zi (se poate folosi şi pudra de orz verde pentru prepararea sucului). Orzul verde are un efect antiinflamator foarte puternic, făcând adevărate minuni în cazul acneei. Folosiţi o cură de 30 de zile cu suc de orz. Extern, se aplică vreme de 30 de minute, direct pe piele, terciul de orz verde, obţinut după stoarcerea sucului (în cazul în care s-au folosit mlădiţele de orz verde la prepararea sucului). După curăţarea pielii cu puţină apă călduţă (şi mai bine este o infuzie de salvie), se lasă pielea sa se usuce.
❖  Păpădie - 1 pahar/zi. Se poate lua în amestec cu sucul de urzică. Păpădia este foarte bogată în betacaroten şi are o acţiune puternic depurativă. Stimulează, de asemenea acţiunea detoxifiantă a ficatului.
❖  Urzică - 1-2 pahare/zi. Urzica are o acţiune puternic depurativă, reglează activitatea imunitară şi hormonală şi are efect antiinflamator.
❖  Leurdă -1 pahar/zi. Sucul de leurdă are puternice efecte depurative, fiind eficient şi în tratarea reumatismului degenerativ, psoriazisului, acneei şi în general a bolilor de piele care apar pe fondul intoxicării organismului.
❖  Pătrunjel (frunze) - 1/2 pahar/zi. Se poate combina cu urzica şi păpădia. Pătrunjelul este un bun diuretic, un purificator sanguin şi are efecte bune în reglarea glandelor suprarenale şi a celorlalte glande.
❖  Sucurile de sfeclă şi varză curăţă sângele şi ajută pielea grasă predispusă la acnee.
Obs:

  • 1 pahar = 250 ml
  • Folosiţi sucurile pe care le puteţi găsi în sezonul respectiv. Aveţi o ofertă variată.

✓ în fiecare dimineaţă, timp de 7 zile se face o clismă cu 1,5 litri infuzie călduţă de muşeţel. Ajută la curăţirea colonului şi dezintoxicarea generală a organismului.

✓ Cura cu ulei - O dată pe zi, dimineaţa, pe stomacul gol, se ia 1 lingură (nu plină) de ulei de floarea-soarelui şi se clăteşte gura timp de 10-15 minute (în acest timp este indicat să se ţină capul în jos pentru prevenirea vomei). După acest timp, el va deveni o emulsie de culoare albă şi va fi scuipat la toaletă (şi nu în chiuvetă, deoarece este plin de microbi). După expectorare, gura se clăteşte foarte bine cu apă sărată (mai indicat este să se spele cavitatea cu ceai de coada-şoricelului, gălbenele, salvie, pentru îndepărtarea toxinelor şi să se cureţe limba cu ajutorul cozii unei linguri de lemn). Dacă vrem ca tratamentul să fie mai intens şi cu rezultate mai rapide, atunci vom face de trei ori pe zi această procedură, vreme de două săptămâni. Primele rezultate vizibile sunt albirea dinţilor, reducerea sângerării gingiilor şi întărirea lor, împrospătarea respiraţiei. Este posibil ca după primele zile de tratament să se agraveze aparent anumite afecţiuni, cum ar fi cele biliare, digestive ori endocrine, dar acesta este un semn de vindecare şi, deci, cura trebuie continuată.

✓ Cura internă cu argilă - 1 lingură rasă de argilă se lasă la macerat într-un pahar de apă de seara până dimineaţa. Dimineaţa, se amestecă bine conţinutul şi se bea. Cura durează 30 de zile.
S Consumaţi alimente bogate în zinc precum: seminţe de dovleac, seminţe de floarea-soarelui, pâine integrală, drojdia de bere (fulgi nutriţionali), fasolea, germeni de grâu, ciuperci. Acest mineral joacă un rol important în divizarea, creşterea şi repararea celulelor. Este şi un bun agent imunitar.

✓ Folosiţi alimente bogate în vitamina A (betacaroten). Această vitamină are un important rol în formarea şi menţinerea celulelor care acoperă pielea. De asemenea, este un factor de protecţie al organismului asupra infecţiilor, crescând imunitatea. Cele mai bune surse alimentare de betacaroten sunt: morcovii, cătina, spanacul, andivele, avocado, pătrunjelul, pepenele galben, sfecla, roşiile, ardeiul roşu, broccoli, caisele.

✓ Vitamina E este un bun antioxidant stopând procesele de degenerare în organism. Alimente bogate în vitamina E sunt: avocado, broccoli, germenii cerealelor, uleiurile vegetale neprocesate şi nerafinate, fructele oleaginoase (nuci, migdale, alune), lăptucile, spanacul, orezul brun, seminţele încolţite.

✓ Carenţa de vitamina B6 produce modificări cutanate şi alterări ale glandelor sebacee. Pentru a preveni acneea trebuie consumate alimente bogate în vitamina B6: germeni de grâu, banane, nuci, alune şi avocado.

✓ Apa de tărâţe de grâu - se pun 6 linguri de tărâţe de grâu şi 4 linguriţe de pulbere de rădăcină de Brusture la un litru de apă, se lasă pentru 8-12 ore (de seara până dimineaţa), apoi se strecoară. Se poate adăuga, dacă vă place, puţin suc de lămâie. Se consumă, la discreţie, în loc de apă. Tărâţele sunt bogate în vitaminele B (unele din ele sunt implicate în sănătatea pielii şi a mucoaselor, altele stimulează buna funcţionare a sistemului endocrin) şi, în plus, au un efect detoxifiant. Brusturele are efecte detoxifiante puternice, fiind indicat în tratarea bolilor de piele şi a tulburărilor glandulare şi metabolice.

✓ Tulburările care apar în perioada pubertăţii şi a adolescenţei sunt combătute prin folosirea polenului. Administrarea în cure îndelungate a polenului reduce semnificativ incidenţa acneei juvenile. Folosiţi de 3 ori pe zi câte o linguriţă de polen vreme de 30 de zile. Puteţi face 2-3 cure pe an.

✓ Seara, pe stomacul gol, se vor consuma 2 linguri de pulbere de seminţe de in (se obţine cu ajutorul râşniţei de cafea), pe o perioadă de 14 zile. Acest tratament este un excelent mijloc de dezintoxicare pentru întreg organismul, motiv pentru care este folosit în tratarea bolilor de piele. Uleiul din seminţe de in este foarte bogat în acizi graşi omega-3 cu acţiune antiinflamatoare puternică (1-2 linguri/zi).

Pulbere de rădăcină de măcriş cu miere - 4 linguriţe de pulbere de rădăcină de măcriş se combină cu 4 linguriţe de miere. Se consumă acest preparat pe parcursul unei zile, pe stomacul gol. Cura durează minimum două luni. Preparatul are un efect detoxifiant foarte puternic.

Drojdia de bere conţine aminoacizi şi vitamine care ajută la reglarea proceselor hormonale şi contribuie la menţinerea sănătăţii epidermei. Folosiţi fulgii nutriţionali de drojdie de bere, câte 2-3 linguri pe zi, o cură timp de 15 zile în fiecare lună.

Obs: în pagina „Reţete ce pot fi practicate în perioada curelor cu alimentaţie crudivoră” veţi găsi o paletă largă de preparate pe care le puteţi folosi în timpul tratamentului, bineînţeles, ţinând cont de indicaţiile şi contraindicaţiile legate de afecţiunea dumneavoastră. Folosiţi, în mod special, reţete ce conţin ingrediente cu potenţial terapeutic pentru afecţiunea de care suferiţi.

✓  Ceai din: Brusture (rădăcină), Teci de fasole, Trei fraţi pătaţi, Gălbenele, Soc. Se cumpără de la Plafar (puteţi să le recoltaţi chiar dumneavoastră) câte o pungă din fiecare plantă
recomandată. Tecile de fasole se combină cu rădăcina de brusture. De asemenea, într-o altă pungă se amestecă celelalte plante. Se pune la fiert 1 litru de apă de izvor (sau plată) în care se pun două linguri din combinaţia teci de fasole + brusture, care se fierb vreme de 5 minute. Se vreme de 10 minute. Se filtrează ceaiul şi se adaugă 2 linguri de bitter suedez. Ceaiul se pune într-o sticlă şi se bea toată cantitatea pe parcursul zilei, cu înghiţituri rare. Se face o cură de 30 de zile cu acest ceai. După o pauză, se mai poate repeta. Brusturele este planta numărul unu în orice afecţiune dermatologică, fiind un excelent adjuvant în procesul de detoxifiere, eliberând organismul de toxine şi mucozităţi. Tecile de fasole au o remarcabilă putere depurativă, curăţând umorile organismului şi favorizând eliminarea toxinelor. Planta Trei-fraţi-pătaţi are un etect accentuat de detoxifiere a organismului, favorizând eliminarea rapidă a toxinelor din corp pe cale gastrointestinală, renală sau prin transpiraţie. Aceeaşi plantă este considerată printre cele mai puternice plante cu efect antialergic. Socul este un bun diuretic, depurativ şi antialergic. Gălbenelele sunt recunoscute datorită beneficiilor aduse în tratarea bolilor de piele. Şi mai eficient este să amestecaţi toate plantele, pe care să le transformaţi în pulbere cu ajutorul râşniţei de cafea şi să luaţi sublingual 1 linguriţă pulbere, de 4 ori pe zi, pe care o puteţi bea cu puţină apă.

✓  Comprese cu infuzie de conuri de Hamei. Se prepară o infuzie din 1 lingură plantă la 1 cană de apă clocotită. Aplicaţi comprese calde pe faţă ori de câte ori aveţi timp pe parcursul zilei. Când se răcesc, schimbaţi-le. Hameiul are acţiune antiseptică şi bactericidă având efecte excelente în tratarea acneei.

✓  Castraveţii calmează erupţiile inflamate, cu mâncărimî, de exemplu eczemele, iar apa de castraveţi curăţă şi tonifică ideal pielea grasă; tăiaţi un castravete în cubuleţe şi fierbeţi-1 într-un litru de apă timp de 15 minute. Turnaţi într-o bucată de pânză şi presaţi sau strecuraţi.

✓ Echinacea este un remediu eficient în tratarea unei game largi de boli de piele asociate cu toxicitatea, cum ar fi acneea, erupţiile cutanate şi abcesele. Aceasta din cauză că sistemul limfatic devine adesea suprasolicitat când organismul adăposteşte infecţii şi boli. Echinacea stimulează activitatea macrofagelor, ceea ce menţine funcţionarea sistemului limfatic la un ritm normal. Un experiment făcut în Germania pe 4.598 de pacienţi a demonstrat ameliorarea unui număr foarte mare de boli de piele prin folosirea loţiunii pe bază de Echinacea. Experimentul a evidenţiat o rată generală de succes de aproximativ 85% în cazurile când loţiunea a fost aplicată pe suprafeţe de piele afectate de varice ulceroase, eczeme, răni, abcese, herpes simplu şi foliculită. în general, simptomele de durere, iritaţia, mâncărime etc. au dispărut în patru zile. Intern puteţi folosi Echinacea sub formă de tinctură sau capsule.

✓  Tratamentul intern de minimum două luni cu ulei de cătină are un efect benefic deosebit asupra pielii. Se iau câte 40 de picături, de 2 ori pe zi, cură 30 de zile. Uleiul de cătină este foarte bogat în betacaroten şi vitamina E.

Alte indicatii
✓  Cataplasma cu argilă şi frunze de ceapă - se fac două aplicaţii pe zi.
Ingrediente: 1 pahar cu apă călduţă, 2 linguri de sare marină, 1 litru de apă, frunzele exterioare de la 5 cepe uscate, 3 linguri de argilă şi sucul de la o lămâie.
Mod de preparare: Se fierb vreme de 5 minute frunzele ceapă cu 1 litru de apă. Sarea se introduce într-un mic săculeţ de pânză (sau tifon foarte des) care se înmoaie în decoctul de ceapă şi se păstrează pentru aplicarea ulterioară. După aceea se strecoară decoctul şi se păstrează într-o sticlă astupată ermetic, la loc întunecos şi rece. Se face un amestec din argilă, sucul de lămâie şi decoct din frunze de ceapă (se toarnă câte puţin) până se obţine o cremă de consistenţa smântânii. Se spală şi se freacă blând faţa cu săculeţul cu sare înmuiată. După aceea se aplică sub forma unei cataplasme subţiri crema de argilă. Cataplasma va fi ţinută până când argila dă semne că începe să se usuce (nu trebuie lăsată să se usuce!). Se spală faţa cu apă călduţă. Apoi se va umezi faţa cu decoctul de ceapă, lăsând ca pielea feţei să absoarbă decoctul. Spălarea feţei cu acest decoct se repetă de mai multe ori pe zi.

✓  Mască de faţă obţinută din: 2 linguriţe de drojdie de bere, 2 linguri de ulei de măsline şi 2 linguri de miere lichidă. Amestecul se omogenizează şi apoi se întinde pe ten, unde se lasă vreme de 30 de minute, după care se spală cu apă călduţă.

✓  Comprese cu oţet de hrean care se prepară astfel: hreanul (rădăcina) spălat şi tocat mărunt se pune într-o sticlă până la jumătate. Se adaugă oţet de mere până se umple sticla. Se lasă să stea la temperatura camerei, agitând zilnic sticla timp de 10 zile. Se fac tamponări ale feţei de mai multe ori pe zi. Am obţinut rezultate foarte bune cu acest tratament.

Masuri/recomandari de auto-asistenta

- se consuma multe lichide si sucuri de legume si fructe, rosii, papadie, portocale, struguri, sfecla rosie
- se evita carnea si derivatele ei, dulciurile, alcoolul si cafeaua


Acidophilus with Psylium -100 capsule- probiotice si fibre

Acidophilus with Psylium -100 capsule- probiotice si fibre

Santatea ta incepe din intestin!Asa cum stiati dictonul „moartea trăieşte în intestine” – aceas..

119,33 Lei

Beauty Formula - 60 tablete-regenerează şi fortifică structura firului de păr si a pielii

Beauty Formula - 60 tablete-regenerează şi fortifică structura firului de păr si a pielii

1. |Ce contine Beauty Formula de la Calivita?  2. |Mod de administrare 3. |Ce ofera Beauty..

143,51 Lei

Evening Primrose Oil-100 capsule gelatinoase-ulei de luminiţă de seară

Evening Primrose Oil-100 capsule gelatinoase-ulei de luminiţă de seară

1. |Pentru cine recomandăm ? 2. |Ce contine Evening Primrose Oil de la Calivita? 3. |Mod de ad..

97,83 Lei

Low Deuterium Oxy Crystal - 50 ml-Apă cu conţinut redus de deuteriu

Low Deuterium Oxy Crystal - 50 ml-Apă cu conţinut redus de deuteriu

Low Deuterium Oxy Crystal® este un concentrat structurat şi stabilizat magnetic de apă cu un conţinu..

227,90 Lei

ParaProtex - 100 tablete-Formulă antiparazitară

ParaProtex - 100 tablete-Formulă antiparazitară

A. Raspunsuri on-line la consultatiile medicale Calivita care recomanda produsul ParaproteX ..

174,15 Lei

Aquabelle-crema regeneratoare(de zi)-50 ml

Aquabelle-crema regeneratoare(de zi)-50 ml

Produsele Aquabelle combina cele mai moderne descoperiri stiintifice cu principiile naturii. Compozi..

63,96 Lei

Se afişează de la 1 până la 6 din 6 (1 Pagini)