Stresul este inerent vieţii noastre de zi cu zi. În vreme ce stresul pozitiv ne este necesar, pentru  că ne motivează şi ne face mai productivi, stresul negativ ne poate amărî viaţa, iar pe termen lung poate chiar conduce la apariţia unor boli. Preveniţi stresul adoptând un stil de viaţă şi un regim alimentar adecvate! Eforturile dumneavoastră pot fi susţinute de complexul de vitamine B, suplimentat cu vitamina C şi magneziu, din conţinutul produsului nostru, Stress Management, care nu numai că stimulează funcţionarea sistemului nervos, dar influenţează în mod pozitiv şi metabolismul energetic şi funcţionarea sistemului imunitar.

Produsul Stress Management B Complex in recomandarile medicale Calivita

Pentru cine recomandăm ?

 • Persoanele expuse la stres zilnic, datorită serviciului sau a stilului de viaţă.
 • Persoanelor supuse unui efort fizic intens.
 • Tuturor celor care doresc să-şi fortifice sistemul imunitar.

Complexul vitaminic B cuprinde toate vitaminele din grupa B, vitamina H (biotina acid paraaminobenzoic (PABA), colina si inozitol. Toti acesti compusi vitaminici isi exercita efectele biochimice si fiziologice specifice in mod sinergic, intr-o stransa interdependenta. Deoarece vitaminele complexului B sunt solubile in apa, preparate moderne cu absorbtie intestinala lenta (retard) sunt preferate fiindca asigura concentratie sangvina constanta pentru un timp mai indelungat.
Este foarte putin cunoscut faptul ca unele simptome, cum ar fi caderea si incaruntirea prematura a parului, matreata, deshidratarea pielii, friabilitatea unghiilor, pot fi ameliorate doar prin asigurarea unui aport suficient de vitamine B, fara a se utiliza sampoane sofisticate sau creme extrem de scumpe.

>Vitamina B1 (tiamina) are un rol important in metabolismul glucidelor si este absolut necesara pentru functionarea normala a musculaturii si a sistemului nervos. In stare naturala se gaseste in cereale si drojdie. Este cunoscuta si sub denumirea de "vitamina performantei intelectuale", deoarece are efecte benefice asupra activitatii sistemul nervos si asigura cresterea randamentului intelectual. Are si un usor efect diuretic. Aportul crescut de glucide, sportul de performanta, precum si stresul cresc necesitate de vitamina B1. Aduce o contributie importanta si la mentinerea tonusului musculaturi netede. Carenta duce la aparitia bolii beri-beri.

>Vitamina B2 (riboflavina) are un rol determinant in procesul de fixare a fierului in hemoglobina, in sinteza proteinelor, precum si in catabolismul lipidelor si al glucidelor. Imbunatateste vederea (creste sensibilitatea retinei) si contribuie la dezvoltarea fizica. Lipsa vitaminei B2 produce tulburari de crestere si dezvoltare si favorizeaza aparitia unor boli dermatologice. Aportul insuficient determina reducerea biosintezei proteinelor. Necesarul de vitamina B2 este mai crescut la sportivi si in situatii de stres. In alimente se gaseste impreuna cu vitamina B1.

>Vitamina B3 (niacinamida, amida acidului nicotinic, factor pp) are un rol deosebit de important in procesele de oxido-reducere si in metabolismul lipidelor si glucidelor. Este indispensabila functionarii normale a aparatului digestiv, a sistemului nervos, mentine integritatii tegumentelor si mucoaselor, precum si sintezei normale a unor hormoni (testosteron, estrogeni, insulina). Are un efect calmant al durerilor migrenoase, imbunatateste circulatia sangvina, scade tensiunea arteriala, precum si concentratia colesterolului si a trigliceridelor. Amelioreaza durerile ulceroase si combate halena (mirosul neplacut al gurii).

>Vitamina B4 (acidul folic) favorizeaza absorbtia fierului, participa la metabolismul unor aminoacizi, la biosinteza acizilor nucleici. Impreuna cu alte vitamine are rol in biosinteza hemoglobinei si a globulelor rosii si de aceea este foarte utila in tratamentul unor anemii. Lipsa acidului folic este un factor de risc pentru unele malformatii congenitale (spina bifida - coloana vertebrala deschisa la exterior). Recent, un grup de medici din Alabama a raportat ca acidul folic are un rol important in profilaxia cancerul de col uterin.

>Vitamina B5 (acid pantotenic, pantotenat de calciu) are rol in catabolismul glucidelor si lipidelor si, prin aceasta, la generarea energiei necesare proceselor fiziologice. Are un rol important in desfasurarea multor reactii enzimatice. Favorizeaza mentinerea structurii si functiei normale a pielii si stimuleaza pozitiv cresterea si pigmentarea parului. Este indispensabila functionarii normale a glandelor suprarenale.

>Vitamina B6 (piridoxina), prin faptul ca activeaza unele enzime, are multe roluri. Participa la metabolismul aminoacizilor, al acizilor grasi esentiali si ai fierului. Se gaseste in drojdie, ficat si carne. Este absolut indespensabila formarii anticorpilor si hematiilor (globulelor rosii). Deoarece are un rol important in metabolismul aminoacizilor, necesitatea utilizarii este in raport direct cu cantitatea de proteine consumate. Aportul crescut de proteine si un efort fizic sustinut si intens mareste considerabil necesarul de vitamina B6 al organismului. Lipsa acestei vitamine afecteaza structura si functionarea normala a tesutului muscular. Observatiile clinice au dovedit ca un aport substantial de vitamina B6 contribuie in mare masura la atenuarea tensiunii nervoase, a durerii asociate ciclului menstrual si la ameliorare a senzatiei de greata. Este necesara pentru fixarea vitaminei B12. Actioneaza ca un slab diuretic natural.

>Vitamina B7 (biotina, vitamina H) este componenta a unor enzime care contribuie la metabolismul proteinelor, glucidelor si lipidelor. Amelioreaza durerile musculare consecutive oboselii si contribuie la mentinerea integritatii pielii. Impiedica incaruntirea si caderea parului, fiind utilizata, cu rezultate bune si in prevenirea alopeciei (chelie). Sportivii necesita cantitati mai mari din aceasta vitamina. Avidina din oul crud intareste absorbtia acestei vitamine.

>Colina (vitamina B8 ) este sintetizata si in organism, dar in cantitati insuficiente. Impreuna cu inozitolul (ambele substante sunt componente ale lecitinei) favorizeaza legarea acizilor grasi liberi, prevenind steatoza hepatica (incarcarea ficatului cu grasimi), impiedica depunerea colesterolului pe peretii arteriali. Contribuie la eliminarea substantelor toxice si a metabolitilor inutili acumulati in organism. Lipsa colinei duce perturbarea activitatii cerebrale si la scaderea capacitatii de memorare.

>Inozitolul(vitamina B9) favorizeaza cresterea parului si previne ateroscleroza. Impreuna cu colina participa la biosinteza fosfolipidelor, componente esentiale ale membranei celulei nervoase. Ca urmare, este absolut indispensabila transmiterii influxului nervos si, deci, activitatii cerebrale. Are si un efect calmant pronuntat.

>Acidul para-aminobenzoic (PABA, vitamina B10 ) contribuie la metabolismul fierului si la formarea hematiilor (globulele rosii). Favorizeaza sinteza acidului folic si absorb acidului pantotenic. Lipsa PABA duce la incaruntire si la aparitia eczemelor.

>Vitamina B12 (ciancobalamina) are un fol important in sinteza proteinelor, metabolismului glucidelor si acizilor grasi, precum si in formarea globulelor rosii. Contribuie la dezvoltarea fizica, la cresterea poftei de mancare si a greutatii corporale. Din aceste motive, este utila in profilaxia si tratamentul anemiei. Se gaseste in ficat si in preparate de ficat. Vitamina B12 isi aduce aportul si la mentinerea functionalitatii normale a sistemului nervos, amelioreaza irascibilitatea si contribuie la imbunatatirea capacitatii de concentrare, de memorare si de pastrare a echilibrului psihic.

Preparatele de complex vitaminic B sunt utile oricarei persoane, deoarece reduc efectele stresului, iar sportivilor le sunt aproape indispensabile. Datorita efectelor terapeutice sunt un supliment alimentar valoros si in prevenirea si tratarea alergiilor, tulburarilor neurologice si psihice.

Prospectul produsului Stress management B Complex Calivita


Deficienţele

Simptomele deficienţei de vitamina B pot include: în funcţie de tipul de vitamina B care este consumat în cantităţi insuficiente, simptomele pot varia de la lipsa poftei de mâncare, anemie şi probleme dermatologice, la probleme cardiace, musculare, nervoase şi metabolice.

Atentie! Datorita consumului de complex vitaminic B, urina devine inchisa la culoare si capata un miros caracteristic. In cazul eforturilor fizice sustinute (sportivi performanta), acest fenomen este insesizabil. Nu se recomanda la cancer (vitamina B12, din compozitie, favorizeaza dezvoltarea celulelor canceroase).

  Compozitia produsului Stress Managemant 

STRESS MANAGEMENT B-COMPLEX - 100 tablete
o tableta contine:
- Vitamina B1.......1,3 mg
- Vitamina B2......1,8 mg
- Vitamina B6...... 2 mg
- Niacinamida..... 15 mg
- Pantotenat dicalcic......5 mg
- Vitamina B12...2 mcg
- Vitamina C... 60 mg
- Acid folic...100 mcg
- Colina..... 100 mg
- Inozitol.....100 mg
- Magneziu....3,5 mg

Mod de administrare:1-3 tablete / zi sau conform recomandarilor.


Beneficiile Produsului Stress Management B Complex de la CaliVita

 • Elimina stresul, depresia si anxietatea;
 • Contine vitaminele din complexul B;
 • Previne caderea parului, ruperea ughiilor si pielea uscata;
 • Ajuta la sinteza proteinelor;
 • Creste absorbtia altor nutrienti prevenind anemiile;
 • Are efect tonic asupra sistemului nervos;
 • Ajuta la cresterea in masa musculara recomandandu-se sportivilor;
 • Creste pofta de mancare;
 • Previne febra musculara.

Afectiuni in care este recomandat Stress Managrmant B Complex de la Calivita

AfectiuneMod de administrare
- Anorexie

Anorexie la adulti data de probleme de cauza nervoasa (pe fond emotional):

- 1-1-1, dupa masa, necesar pentru aportul de vitamine B care echilibreaza sistemul nervos si tonusul neuronal.

- Antispastic - 1-1-0, dupa masa, este un bun adjuvant pentru echilibrul sistemului nervos vegetativ prin continutul de B-uri.
- Apetit alimentar scazut

Anorexie pe fond nervos:- 1-1-1, dupa masa, necesar pentru aportul de vitamine B care echilibreaza sistemul nervos si tonusul neuronal.

Stimulare ingrasare:1-1-1 dupa masa- prin continutul complex de vitamine B, ofera un echilibru esential in reducerea impactului negativ al stresului asupra metabolismului general si deficitului ponderal. totodata asigura cresterea poftei de mancare si stimuleaza luarea in greutate

- Ariboflavinoze (leziuni mucoase) 1-1-1 dupa masa; 2 luni continuu; aduce un aport corespunzator de vitamine din grupul B in organism contracarand astfel deficientele prezente si efectele negative asupra mucoaselor generate de aceste lipsuri.
- Arteriopatie obliteranta -1-0-1 dupa masa, 3 luni continuu, are efecte antistres si trofic al nervilor periferici prevenind astfel oscilatiile de glicemie cauzate de stres si polineuropatia.
- Atacuri de panica 1-1-1 dupa masa; 3 luni continuu; creste troficitatea sistemului nervos prin continutul de vitamine B continute in compozitie si prin acest mecanism estompeaza semnele, simptomele si manifestarile de agitatie si neliniste generala, tremorul corpului, spasmele musculare, incordarea
- Avort spontan (prevenire) 1-0-1 dupa masa; 3 luni continuu; relaxeaza sistemul nervos central, periferic si implicit musculatura neteda a uterului, prevenind astfel contractiile patologice declansatoare de avort.
- Beri Beri (boala) 1-1-1 dupa masa, 2-3 luni continuu.
- Calculi renali, litiaza renala 1-0-1 inainte de masa - prezenta magneziului in compozitie contribuie favorabil la dizolvarea calculilor renali.
- Carcei si crampe musculare 1-0-1 dupa masa, prin comtinutul de vitamine din grupul B este un foarte bun trofic de nerv.
- Chelire 1-1-1 dupa masa; 3 luni continuu; relaxeaza sistemul nervos, protejeaza teaca firului de par si poate contribui la diminuarea zonelor de devitalizare capilara.
- Corp slab (stimulator ingrasare) 1-1-1 dupa masa; prin continutul complex de vitamine B, ofera un echilibru esential in reducerea impactului negativ al stresului asupra metabolismului general si deficitului ponderal. Totodata asigura cresterea poftei de mancare si stimuleaza luarea in greutate.
- Depresie   1-1-1 dupa masa, 2 luni de zile-complexul de vitamine B are efect de relaxare a sistemului nervos central si periferic combatand agitatia si insomniile; nu se recomanda insa la tratamentul cu interferon si la cirotici.  
- Discopatie 3 pe zi, DOAR IN CAZUL IN CARE EXISTA COMPRESIE PE NERV, 1-1-1, dupa masa - actioneaza pe nerv, ca trofic de radacina nervoasa.
- Dismenoree 1-0-1, dupa masa, aduce o stare de buna dispozitie si relaxare in corp, ce permite derularea unei menstruatii normale.
- Eczeme 1-1-0 dupa masa, regleaza nivelul de stres si impactul asupra sistemului imunitar - alergia in context de suprasolicitare nervoasa; favorizeaza refacerea tegumentara prin continutul de colagen; impiedica degenerarile la nivelul pileii prin antioxidantii si aminoacizii din compozitie.
- Epilepsie 1-0-1 dupa masa, tonic de sistem neurovegetativ periferic prevenind ticurile sau manifestarile ticoide ce apar ca si consecinta a alterarii functiei de coordonare.
- Hipertiroidie 1-0-1 dupa masa, 2-3 luni continuu, relaxeaza sistemul nervos central si periferic diminuand astfel simptomatologia hiper-reactiva din cadrul bolii - nervozitate excesiva, tremur, insomnii.
- Incaruntirea prematura a parului 0-1-1 dupa masa, 2-3 luni continuu, relaxeaza sistemul nervos central si periferic prevenind depigmentarea firelor de par cu coloratie normala - adecvat persoanelor suprasolicitate psihic, cele care au suferit emotii puternice, cele care sufera de hipertiroidie - metabolism accelerat al glandei tiroide.
- Insomnie  1-0-1, dupa masa,  destreseaza sistemul nervos, inlatura angoasa si favorizeaza somnul odihnitor.
- Intoxicatie cu substante chimice 0-1-1, dupa masa, continutul bogat in complex de vitmine B este extrem de important in intoxicatii, fiind un bun adjuvant in anumite leziuni nervoase ce se produc in intoxicatie; este totodata un bun trofic de celula nervoasa.
- Matreata - 1-0-1 dupa masa- actioneaza prin reducerea impactului negativ al stresului asupra pielii capului si bazei firului de par; produsul Stress Management aduce prin compozitia sa un aport echilibrat de vitamine din grupul B - trofice ale fanerelor.    
- Nervozitate 1-1-0 la copii mai mari de 7 ani, administrat dupa masa, 2- 3 luni continuu; poseda rol relaxant, trofic al sistemului nervos periferic, impiedicand aparitia fenomenelor de agitatie, neliniste, tremor al extremitatilor, spasmelor musculare. 
- Nicturie copii (pe spina bifida) 1-0-1 dupa masa; 3 luni continuu; vitaminele din grupul B pe care le cotine actioneaza ca trofic de filete nervoase, fiind necesare in cazul copiilor cu spina bifida.
- Oxidare si degenerare celulara 1-0-0
- Piele sanatoasa (calitate, aspect) 1-0-1, inainte de masa, 2-3 luni continuu, prin continutul in vitamine din complexul B, colagen, colina si minerale contribuie la intretinerea si  repararea periodica a epidermului.
- Schizofrenie 1-1-0 dupa masa, 3 luni continuu, echilibreaza sistemul nervos periferic prevenind aparitia manifestarilor neplacute de diverse feluri, specifice acestei afectiuni.
- Stres 1-0-1 dupa masa, 2-3 luni continuu, are efect antistres prin continutul de vitamine din complexul B.
- Ticuri nervoase 1-1-0 dupa masa, la copii in cura de 3 luni continuu, are rol relaxant, trofic de sistem nervos periferic si impiedica aparitia ticurilor.
- Tonus fizic - stimulare 1-0-0
- Transpiratie abundenta 1-1-1 dupa masa, 2 luni continuu.

Raspunsuri la intrebarile consumatorilor produselor Calivita

"Am văzut că administrarea suplimentelor de vitamina B oferă mai multă energie și reduce stresul. Dar există 4 tipuri de vitamine B compex. Puteți  vă rog să-mi spuneti cum stiu care mi se potriveste pentru a-l cumpara? Care este diferenta dintre Mega B ComplexStress Managemant B complexSuper Mega 50Full Spectrum?  Am 47 de ani, sunt activ și  sănătos, dar încep să realizeze că acest organism are nevoie de ajutor pentru a ține pasul. Ce imi sugerati?Vasile Claudiu

Raspuns:

Vitaminele din complexul B sunt compuse din diferite cantități de vitamine B. De exemplu, complexul Mega B Complex are 100 mg sau respectiv 100 mcg din vitaminele B , în timp ce Super Mega 50  va avea 50 mg sau mcg de fiecare (pe langa alte vitamine din componenta). Vitaminele B sunt opt ​​vitamine solubile în apă, care joaca un rol important in metabolismul celular. Deoarece vitaminele B sunt solubile in apă, orice exces va fi eliminat prin tractul urinar.
Vitaminele B Complex de la Calivita sunt compuse din următoarele: • Vitamina B1 (tiamina) • Vitamina B2 (riboflavina) • Vitamina B3 (niacina, acid nicotinic include și nicotinamida) • Vitamina B5 (acid pantotenic) • Vitamina B6 (piridoxina, piridoxal, și piridoxamina) • Vitamina B7 (biotin), cunoscut și ca vitamina H • Vitamina B9 (acid folic), de asemenea, vitamina M • Vitamina B12 (diferite cobalamine; frecvent cianocobalamina în suplimente de vitamine)
Vitaminele B de multe ori lucrează împreună pentru a oferi o serie de beneficii pentru sănătate pentru organism. Vitaminele B au dovedit ca au urmatoarele efecte:

 •  Sprijinirea și creșterea ratei metabolismului carbohidratilor, grasimilor si proteinelor; ​​
 •  Mentine sanatatea pielii si a tonusului muscular ;
 •  Consolidaza funcția sistemului imunitar și nervos
 •  Promoveaza creșterea și diviziunea celulară - inclusiv a celulelor rosii din sange care ajuta la prevenirea anemiei.

In functie de  sănătate dvs, stilul de viață, dieta in ansamblu, stresul, nivelul de activitate și vârsta, daca fumati și / sau consumati alcool si / sau utilizati medicamente - se poate recomanda un produs din gama B comlpex.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Stress Management B Complex - 100 tablete-Complex de vitamina B pentru reducerea stresului

 • 90,30 Lei


Opţiuni disponibile


Produse asemănătoare

Pachet controlul stresului-stres managemant si super soya lecithin

Pachet controlul stresului-stres managemant si super soya lecithin

STRESS MANAGEMENT(100 tablete) & SUPER SOYA LECITHIN (100CAPS.) Administrare: Stress managemen..

145,00 Lei

Etichete: zero stres, oboseala, gheara matei, antiseptic pulmonar, antiviral, convalescenta, furunculoza, hepatita, herpes simplex, herpes zoster, infectii (prevenire). mononucleoza infectioasa (febra glandulara).Anorexie, Antispastic, Apetit alimentar scazut, Ariboflavinoze (leziuni mucoase), Arteriopatie obliteranta, Atacuri de panica, Avort spontan (prevenire), Beri Beri (boala), Calculi renali, litiaza renala, Carcei si crampe musculare, Chelire, Corp slab (stimulator ingrasare), Depresie, Discopatie, Dismenoree, Eczeme, Epilepsie, Hipertiroidie, Incaruntirea prematura a parului, Insomnie, Intoxicatie cu substante chimice, Matreata, Nervozitate, Nicturie copii (pe spina bifida), Oxidare si degenerare celulara, Piele sanatoasa (calitate, aspect), Schizofrenie, Stres, Ticuri nervoase, Tonus fizic, stimulare, Transpiratie abundenta