Anexita-Metroanexita

Vaginul este in mod normal ferit de infectii prin secretii naturale incolore, care tin peretii umezi si produc un mediu usor acid, ce previne cresterea excesiva a florei vaginale. Anexita, (vaginita, endometrita)  apare atunci cand echilibrul mediului intern este perturbat prin proliferarea unor microorganisme. Inmultirea lor necontrolata tulbura echilibrul firesc, iar rezidurile si toxinele pe care la genereaza pe parcursul dezvoltarii lor cauzeaza inflamatii si iritatii locale.

Anexita este o afectiune ce consta in inflamatia anexelor aparatului genital feminin (ovare, trompe uterine), insotita de durere, modificari ale fluxului menstrual sau a duratei dintre menstruatii.

Simptome ale metro-anexitei

Printre  simptome ale inflamatiei anexelor enumeram:
- Febra, dureri de cap,  frisoane si varsaturi;
- Durere brusc resimtita in partea dreapta a abdomenului, stanga si in spate;
- Dreglare a ciclului menstrual si scurgeri de secretii purulente;

- Tratamentul cu antibiotice nu da rezultate decat pe termen scurt , recidivele fiind frecvente. In plus, antibioterapia are dezavantajul ca ucide fara discriminare si bacteriile necesare mentinerii unui mediu vaginal sanatos, favorizand inmultirea excesiva a ciupercii parazite Candidei albicanos. La polul opus, remediile naturale pot ajuta atat la inlaturarea infectiilor, cat si la prevenirea aparitiilor altor episoade. 

- Eliminati consumul de grasimi saturate, zahar, branza fermetata, carne, cafeina, alcool pentru ca toate acestea favorizeaza candidozele. Includeti in dieta uleiuri bogate in grasimi mononesaturate, ca cel de masline care actioneaza impotriva candidei.

- Faceti exercitii fizice in aer liber pentru ca imunitatea organismului sa creasca.

-Nu folositi sapunuri parfumate, bai cu spume sau alti aditivi. Nu folositi deodorante.

- Purtati lenjerie intima de bumbac (nu sintetica) si m ai degraba ciorapi lungi decat colanti. Evitati pantalonii foarte stramti.

- Dupa ce ati folosit WC-ul stergeti-va din fata inspre spate, pentru a impiedica transferul de organisme intestinale in vagin.

Produse CaliVita recomandate in tratarea naturista a metro-anexitei

- White Willow :1-2-1 continuu pana la terminarea flaconului, administrate dupa masa; are rol antiinflamator si antialgic datorita continutului in aspirina naturala extrasa din scoarta de salcie alba, reducand inflamatia dureroasa de la nivel anexial.

- C 1000 :1-1-0 continuu pana la epuizarea tabletelor, administrate dupa masa; este un excelent imunostimulator, crescand rezistenta organismului la diversi factori perturbatori ai homeostaziei.

- Para Protex :1-0-1 continuu pana la terminarea tabletelor din flacon, administrate in timpul mesei; confera para protectie contra microbilor de orice fel care se pot adauga inflamatiei si astfel sterilizeaza focarele infectioase de la nivelul anexelor pelvine.

- Evening Primrose Oil :1-0-1 inainte de masa; 3 luni continuu; regleaza sinteza hormonilor ovarieni, prevenind dezechilibrele menstruale secundare aparitiei fenomenelor inflamatorii.

Observatie: Se pot efectua 3 cure anual, de 2-3 luni fiecare, cu pauze intre ele.

Recomandat ar fi sa se consume apa alcalina (vezi aparatul Aquarion), care are un rol important in privinta prevenirii / stoparii acidozei care sta la baza oricarei boli. Este deosebit de important prin faptul ca un consum regulat al acestei ape duce la eliminarea din corp a metabolitilor cu potential toxic-cancerigen, dezacidificarea organelor si tesuturilor, normalizarea absorbtiei intestinale a nutrientilor, hranirea si hidratarea optima a celulelor, curatirea colonului, ridicarea imunitatii, oxigenarea intregului corp si in special a creierului. Efectele se manifesta atat la nivelul celor 3 sisteme anatomice de baza - neuronal, hormonal si imunitar (aflate intr-o stransa interconectare) - precum si la nivelul organelor si al circulatiei sanguine.


Nu există produse în această categorie.