Varsaturile voma indigestia

Varsaturile sunt o reactie normala a organismului (excitatia centrului vomitiv, situat in encefalul intermediar) cel mai adesea contra unor substante toxice sau greu digerabile de catre stomac. Varsaturile pot avea cauze diferite: inflamatii organice (colici), infectii virale, comotii cerebrale, framantari psihice (socuri, lipsa de curaj), ficat bolnav, indigestie/intoxicatie alimentara, migrena, rinichi bolnavi, consum excesiv de alcool, efecte secundare ale unor medicamente.

Daca dupa 2-3 zile, durerile nu au disparut, se recomanda controlul medical si remedii naturiste. Afectiunea poate fi grava daca apar simptome de apendicita sau de ocluzie intestinala.

Doua forme speciale de varsaturi sunt cauzate, in primul rand de deplasarile cu masina (excitatia centrului echilibrului), iar in celalalt caz, de graviditate; acestea trebuie sa fie examinate cu atentie de catre medic, mai ales daca sunt insotite de scaderea in greutate.

Produse naturale CaliVita recomandate in tratarea naturista a varsaturilor / vomei:

Digestive Enzymes : in timpul meselor principale imbunateste absorbitia si digestia, elimina spasmele digestive, inlatura greata, indigestia, calmeaza tulburarile alimentare si ajuta la eliminarea toxinelor din organism.
Nopalin: 1-1-1-regleaza functiile gastro-intestinale ale tractului , coordoneaza secretia regulata a bilei si a enzimelor pancreatice, inlatura greata
Green Care : 2-3 (intre mese) datorita continutului crescut de clorofila, este un detoxifiant foarte bun, utilizat cu mare succes in tulburarile digestive, ulcer, anorexie, in balonare, inlatura greata.
Oregano Oil : 1-1-1 cate 4 picaturi (aprox. 0,17 ml) dizolvate intr-o cantitate mica de apa. Oregano Oil este bogat in uleiuri volatile, cu proprietatile antivirale, antibacteriene, antifungice si antiparazitare, cu efect de calmare gastrica ajutand digestia benefic in febra, diaree, voma, hepatita.
ParaProtex : 1-1-1-elimina toxinele si eventual (daca exista) parazitii la nivel de intestin restabilind flora intestinala

Alte recomandari de remedii naturiste complementare si masuri de auto-asistenta:

- nu va siliti sa opriti varsaturile
- in cazul unei intoxicatii alimentare, beti multe lichide, pentru a stimula varsaturile si a curata astfel, stomacul

-Ghimbirul ameliorează stările de vomă: de asemenea, ghimbirul este un tratament eficient pentru răul de mişcare şi stările de vomă cauzate de chimioterapie.

- menajati stomacul cu un post de doua zile, consumand ceaiuri de plante fara zahar: musetel, roinita, valeriana, fenicul; decoct de radacina de cerentel: 2 lingurite radacina la 250 ml de apa-se beau 2-3 cani/zi; infuzie de menta: 2 lingurite la o cana de apa, cu miere si zeama de lamaie sau in loc de lamaie se pune o lingurita de bicarbonat si se ia cate o lingurita din 5 in 5 minute, timp de o ora; cateva picaturi de ulei de menta pe o lingura de miere
- se bea suc de lamaie sau de gutuie
- dupa perioada de post, se reia treptat alimentatia; la inceput se recomanda o hrana lichida, supe multe, pesmeti si legume pasate
- se fac clisme pentru descarcarea intestinelor
- se aplica comprese umezite la abur sau cataplasme caldute in regiuneas stomacului
- evitati pe cat posibil sa luati medicamente de sinteza, apelati la remedii si produse naturale.


Nu există produse în această categorie.