Cancer pancreatic, de pancreas

Pancreasul este un organ mic sub 110g, dar foarte important. Enzimele digestive (22 de enzime) sunt produse in organism in principal de pancreas si secretate in functie de necesitati in duoden, pentru a ajuta stadiul final al digestiei. Oricum, enzimele pancreatice actioneaza numai in duoden, nu si in stomac, si aceasta doar daca echilibrul pH-ului este in limite normale( usor alcalin), ceea ce nu este cazul pt. multi oameni cu o alimentatie acidifianta. Pancreasul, in plus, este si un organ endocrin, producand hormoni, printre care insulina si glucagonul. 

Care sunt cauzele aparitiei cancerului pancreatic?

Factorii favorinzanti in aparitia cancerulii pancreatic sunt leziunile cronice ale pancreasului. Apare in general la varasta intre 50 si 70 de ani. Factorii de risc sunt: fumatul, pancreatita cronica si diabetul zaharat .​ Localizarea cea mai obisnuita este capul panceasului. 

Alti factori favorizanti aparitiei cancerului pancreatic

⇒ Cafeaua are efecte mutagene puternice - sunt conluziile mai multor studii. Aceasta poate vătăma cromozomii atât la plante cât şi la animale în cadrul laboratorului. Acest fapt ne poate sugera ideea că această substanţă îi poate afecta şi pe oameni. Localizările cancerului raportat la această băutură includ rinichii, vezica, sânii, colonul, pancreasul şi ovarul. <=> Alcoolul favorizează boli ale pancreasului precum pancreatita acută şi cronică şi cancerul de pancreas. Renunţaţi la consumul de alcool pentru că altfel vă va ruina sănătatea.

⇒ Avem dovezi masive ce demonstrează puterea tutunului în cauzarea cancerului. Peste 4000 de substanţe chimice diferite au fost identificate în fumul de ţigară. O parte din aceste chimicale sunt cancerigene prin ele însele. Sunt unele carcinogene specifice ce cauzează cancerul pulmonar, iar altele cancerul renal sau al vezicii urinare, unele care cauzează cancerul esofagian şi altele cancerul pancreatic. Renunţaţi la fumat.

⇒ Consumul de zahăr, produse lactate şi produse rafinate conduc la epuizarea şi dereglarea pancreasului şi suprarenalelor. Când nivelul zahărului scade prea mult (prin alimentaţie nepotrivită, consum de zahăr, lipsa fibrelor în produsele rafinate) glandele suprarenale intră în acţiune şi produc adrenalină şi noradrenalină. Creşte, de asemenea, producerea de cortizol şi hormoni steroizi. Adrenalina se grăbeşte să descompună glicogenul depozitat în ficat şi muşchi şi-l transportă în glucoză pentru a ridica nivelul zahărului în sânge la valori normale. Pancreasul secretă un surplus de insulină în încercarea de a stabili echilibrul normal al zahărului în sânge. Cancerul pancreatic a fost asociat cu niveluri ridicate de insulină în sânge (rezistenţă la insulină).

⇒ Cancerul de plămâni, limfomul non-Hodkin, cancerul de colon, cancerele pancreasului, ficatului, rinichilor au fost legate în special de ingestia mult prea generoasă de carne sau produse de origine animală.

⇒ De creşterea consumului mărit de grăsimi este legată creşterea incidenţei mai multor tipuri de cancer, printre care şi cancerul hepatic, pancreatic şi de colon. Cele mai periculoase grăsimi sunt cele saturate (aflate aproape în exclusivitate în produsele de origine animală: came, lapte, ouă), dar şi cele vegetale denaturate , aşa zisele grăsimi trans (margarina, uleiuri rafinate). Chiar şi uleiurile vegetale care conţin cu predilecţie acizi graşi polinesaturaţi (porumb, floarea soarelui) nu reprezintă o alegere bună în cazul bolilor maligne. Optaţi pentru uleiul de măsline şi cel de in, dar şi mai bine este să consumaţi în stare naturală diverse seminţe (floarea soarelui, susan, in, dovleac), nuci. migdale, avocado.

⇒ Afumarea alimentelor este o altă modalitatea dăunătoare de a prepara diverse produse în scopul de a degaja o senzaţie specială căutată de mulţi consumatori şi, în acelaşi timp, de a le conferi o conservare mai mare (produse de carne, peşte brânzeturi). Se cunoaşte că fumul produs, mai ales prin arderea materialelor lemnoase (ex rumeguş) conţine unele substanţe cancerigene dovedite experimental [benzo(3,4)piren şi alte hidrocarbonate aromate poticădice]. Obiceiul de a afuma preparatele din came, destul de răspândit la multe popoare (Japonia, Islanda, Columbia, Ţările Baltice etc.), a condus la creşterea frecvenţei îmbolnăvirii de cancer gastric, dar şi cel al esofagului, colonului, ficatului, pancreasului etc.

Factori care ajuta la vindecare

Licopenul dă culoarea roşie la căpşuni şi pătlăgele roşii. Alimentele care sunt bogate îndeosebi în licopen, au fost asociate cu prevenirea cancerului de prostată. Harvard’s Health Professionals Study a descoperit că persoanele care au mâncat sos de roşii cel puţin o dată pe săptămână au avut riscuri de cancer la prostată cu 23% mai scăzute decât cei care n-au mâncat niciodată. Persoanele care au avut cele mai scăzute nivele de licopen în sânge de asemenea au avut un risc semnificativ de crescut în dezvoltarea cancerului pancreatic. Licopenul ca şi cele mai multe carotenoide, nu poate fi găsit sub formă de pastile, ci numai în fructe (grape-fruit roşu) şi zarzavaturi (gogoşar).

Exerciţiul fizic stimulează semnificativ acţiunea sistemului imunitar. Prin exerciţiu fizic se facilitează eliberarea de interleucin-1, interferon, celule natural ucigaşe şi limfocite. Adoptaţi un program zilnic de exerciţii fizice, în funcţie de toleranţa personală.

Obs.: Pentru a înţelege mult mai bine ce înseamnă cancerul, mecanismele, factorii şi cauzele ce stau la baza declanşării şi progresiei acestei boli, dar şi ce puteţi face pentru combaterea fenomenului malign, studiaţi cu atenţie pagina „Cum apare cancerul in general si care sunt factorii declansatori?” . Pentru detalii legate de felul în care puteţi proteja dar şi îmbunătăţi acţiunea sistemului imunitar, studiaţi pagina„Fortificarea  sistemului imunitar” 

Dr. Robert Morse, un adept al terapiei naturale bazată pe dezintoxicarea organismului şi folosirea remediilor naturale, povesteşte în cartea sa „Să trăim sănătos fără toxine” experienţa avută cu o bolnavă de cancer de pancreas: „Intr-unul dintre cazurile de cancer de pancreas pe care le-am ţinut sub observaţie, pacienta nu mai putea digera niciun aliment. Am trecut-o pe o dietă compusă exclusiv din sucuri de fructe. Apoi, am adăugat sucuri din legume, iar în final, la scurt timp de la începerea terapiei am suplimentat mai întâi cu fructe, apoi cu legume crude. Explicaţia pentru adoptarea acestei metode este simplă. în primul rând, pancreasul nu mai reuşea să mai digere alimentele pe care le consuma femeia. Orice mânca femeia, se elimina nedigerat prin scaun. Trebuia să-i menţin nivelul energetic al organismului, fîimizându-i în acelaşi timp ce presupunea efort minim sau niciun fel de efort din partea pancreasului pentru digestie. Sucul proaspăt de fructe este cea mai bună alegere pentru rezolvarea unor probleme de acest gen. După
o    perioadă scurtă de timp, am suplimentat regimul cu sucuri din legume, deşi sunt mai greu de digerat, considerând că pancreasul pacientei se recuperase suficient încât să suporte legumele. De asemenea, am recurs la diverse lichide din extracte de plante pentru a stimula funcţionarea diverselor organe şi glande, în special a pancreasului. în final, am suplimentat regimul cu hrană solidă, începând cu fructe, datorită nivelurilor lor ridicate de energie şi pentru că sunt uşor de digerat. Iar în cele din urmă, după unsprezece luni, femeia scăpase de cancer!”

Care sunt simptomele cancerului de pancreas?

Simptomele sunt variate in functie de localizare si de stadiul in care se gaseste cancerul: sindromul dispeptic (anorexie progresiva, meteorism abdominal, constipatii alternand cu diaree, mai rar dureri epigastrice, "in bara"), scadrea ponderala, indispozitie, paliditate (aceste sunt semne de impregnanta canceroasa); tulburari psihice (stari depresive, anxietate, insomnie, etc), hepatomegalie, datorita obstructiei cailor biliare, splenomegalie (datorita invaziei canceroase), tumora abdominala prin invazie.

Produse CaliVita recomandate in tratarea cancerului pancreatic

Digestive Enzymes :0-1-1 in timpul mesei, regleaza secretiile enzimatice pancreatice combatand tulburarile de digestie (tumora apasand pe canale nu se mai secreta enzime si digestia incepe sa nu mai functioneze).

Resveratrol :1-1-0 dupa masa), antitumoral general care actioneaza pe stimularea proceselor imunitare in aceasta afectiune (cresterea imunoglobulinelor.

Ocean 21 :1-2-1 linguri inainte de masa, purifica intreg tubul digestiv combatand inmultirea bacteriilor patogene ce blocheaza regresia tumorala.

Shark Aid :1-1-1 dupa masa, previne inmultirea tumorala si are efect antiinflamator, prevenind marirea in volum a pancreasului.

Recomandat ar fi bine sa se va consume apa alcalina (vezi aparatul Aquarion), al carei rol in privinta prevenirii / stoparii procesului de malignizare (proliferare tumorala) este deosebit de important prin faptul ca un consum regulat al acestei ape duce la eliminarea din corp a metabolitilor cu potential toxic-cancerigen, dezacidificarea organelor si tesuturilor, normalizarea absorbtiei intestinale a nutrientilor, hranirea si hidratarea optima a celulelor, curatirea colonului, ridicarea imunitatii, oxigenarea intregului corp si in special a creierului.

Optional, se poate utiliza dispozitivul energetic de uz personal BioHarmonex, pe programele Immune (Sistem imunitar), Hormone (Sistem Hormonal), Nerves (Sistem nervos), Relax (Relaxare), Detox (Detoxifiere), Circulation (Circulatie), Respiratory (Aparat respirator), Meridian (Meridiane energetice).

Observatie:  Daca bolnavul este sub tratament cu medicatia clasica oncologica  tratamentul recomandat mai sus se poate lua in paralel.  

Remedii naturiste complementare recomandate in tratarea cancerului de pancreas (pancreatic):

Dieta

-Se începe tratamentul printr-o cură exclusivă bazată pe consumul de sucuri de fructe. Având pancreasul afectat, este posibil ca acesta să nu mai producă sucuri digestive, făcând astfel imposibilă digestia nutrienţilor. în această situaţie, singura şansă de supravieţuire a bolnavului este hrănirea în exclusivitate cu sucuri de fructe. Fructoza poate fi absorbită direct în sânge fără să mai fie nevoie de sucurile digestive, implicit sucurile pancreatice. Se va consuma câte 250 ml de suc de fructe la două ore şi jumătate. într-o zi se va însuma 1,5 - 2,5 litri de sucuri. Studiaţi cu atenţie pagina „Cura de sucuri”  şi veţi găsi multe informaţii, detalii şi răspunsuri la întrebările dumneavoastră legate de acest subiect. în felul acesta, veţi fi bine informaţi şi veţi evita anumite greşeli.

Sunt recomandate urmatoarele sucuri:

-Strugure( rosu sau negru)-1-3 pahare/zi. Preparati sucul folosind si semintele si coditele. Contine substante cu puternice efecte anticancerigene: acidul elagic, quercitina, resveratrolul, seleniu. Este un dizolvator puternic al tumorilor. Cand se consumul sucul de struguri, tesuturile bolnave si degenerarile grase, toate formele de materie morbida par sa se fragmenteze in particule minuscule si sa fie aruncate in fluidul sanguin pentru a fi duse la organele de eliminare. Sucul de struguri stimuleaza activitatea limfatica, fortifica sistemul cardiovascular, elimina radicalii liberi.

-Sucul de Macese-1-2 pahare/zi. Macesele nu au rival in cea ce priveste continutul in vitamina C si este bogata in provitamina A. vitamina PP si alte fitoelemente. Se folosesc macese bine coapte, putin moi, culese toamna foarte tarziu, sau chiar dupa ce da frigul iarna pana aproape de lunile martie-aprilie. Se pun in blender, se adauga apa cat sa le depaseasca putin. Se mixeaza, apoi, se strecoara printr-un tifon dublu sau o sita deasa, pentru a fi retinuti perisorii. Se adauga miere dupa gust sau se bea simplu. 

-Mar (sau alte fructe) - 1-2 pahare/zi. Sucul de mere are un continut enzimatic bogat, sustine digestia, elimina radicalii liberi, fortifica organismul.

-Catina- 1-2 pahare/zi. Catina este bogata in betacaroten, vitamina C si vitamina E - toate substantele antioxidante puternice. De asemenea, are proprietati excelente in reglarea sistemului imunitar si sistemului nervos.

- Alte fructe de sezon: piersici, prune, cirese, capsuni, afine, coacaze, etc. 

Obs: Se vor folosi articolele de care dispuneţi în sezonul respectiv.

  • 1  pahar = 250 ml
  •  în timpul curei exclusive cu sucuri, din prima zi a tratamentului, intern se vor folosi: ceaiurile, fineturile de plante, pulberile de plante, argila şi/sau cărbunele vegetal, iar extern se pot practica toate procedurile indicate.

Microclisme cu Mărul-lupului şi Tătăneasă - 1 linguriţă rădăcină de tătăneasă se fierbe cu 200 ml apă timp de 10 minute. Se opreşte focul şi se adaugă 1 linguriţă de Mărul-lupului şi se lasă la infuzat câteva minute. Când ceaiul ajunge la o temperatură suportabilă, se filtrează foarte bine, apoi faceţi microclisma cu ajutorul irigatorului. Rămâneţi în poziţie orizontală, pentru a reţine ceaiul în colon cel puţin 20 minute. După aceea, numai dacă simţiţi nevoia, puteţi evacua... După câteva zile, prin exerciţiu, se poate reţine lichidul din ce în ce mai mult, urmând ca lichidul să fie resorbit de colon. Se vor face clisme dimineaţa, vreme de 3 săptămâni. Are efecte deosebite în cancerul de colon şi rect şi este utilă în toate cancerele. Sunt strict contraindicate clismele în cazul în care bolnavul a fost operat de curând în regiunea rectului sau a colonului. Clisma însănătoşeşte flora intestinală, având rol esenţial în menţinerea imunităţii. Este ştiut faptul că malignizarea este determinată de modificarea mediului bacterian al intestinului, prin apariţia agenţilor patogeni de putrefacţie. 80% din imunitate îşi are sorgintea în flora colonului!

Cura cu argilă - în afecţiunile tubului digestiv, “pansamentul” cu argilă este superior altora datorită proprietăţilor sale eliminatorii, cicatrizante şi reconstitutive (ulcer, cancere, dizenterii, colite, enterite). Pentru prepararea unei doze, la 100 ml apă rece, se adaugă 1 linguriţă de lut. Se lasă să stea 3-4 ore sau pe timpul nopţii. Se administrează o doză pe zi dimineaţa, înainte de masă cu 30 minute, sau după masă la 3 ore. în prima săptămână se bea numai apa de pe lutul care se sedimentează la fundul paharului. Apoi, în continuare, până la 40 zile, se bea tot conţinutul paharului, după ce în prealabil a fost omogenizat prin agitare.

Alte recomandări dietetice:
Mai târziu, când se va observa că pancreasul începe să se refacă, se poate introduce şi laptele de migdale, sucul de orz verde, urzică, pătrunjel, morcov, ţelină etc. Iată reţeta laptelui de migdele:
      Lapte de migdale - 1-2 pahare/zi. Migdalele proaspete, uscate (nu prăjite) reduc aciditatea sucului gastric, inhibă activitatea peptică în mod semnificativ, sunt foarte nutritive şi conţin cele mai sănătoase grăsimi. în plus, conţin vitamina B17 - laetril, care este o vitamină antineoplazică. Iată reţeta unui delicios lapte de migdale: 12 migdale crude, 1   lingură pulbere seminţe de in (obţinute cu râşniţa de cafea), 1 linguriţă miere (se exclude în cazul diabetului sau în caz de aciditate), 1 banană sau o jumătate măr (facultativ), 1 cană (300 ml) apă călduţă. Se mixează la blender migdalele cu puţină apă, apoi se adaugă restul de apă şi celelalte ingrediente şi se mixează bine. Se pot consuma 1-2 căni pe zi.

 în continuare, cura de sucuri şi crudităţi, timp de 12 luni. Se introduc treptat în alimentaţie salatele de crudităţi (de fructe şi zarzavaturi), ţinându-se cont de toleranţa individuală, instituindu-se un program de 2-3 mese regulate pe zi, fără să se mănânce nimic între mese. Se va consuma câte un pahar de suc înainte cu 30 de minute de fiecare masă. Se recomandă suc de strugure, morcov, grape-fruit, măr, sfeclă roşie, urzică, orz verde, lămâie etc. în această perioadă, se pot consuma fulgi şi germeni de cereale, seminţe de dovleac, floarea soarelui, susan, in, migdale, polen etc. Totul se va consuma crud! Fructele nu se amestecă cu zarzavaturile la aceeaşi masă.

Uleiul de cătină conţine o pleiadă de antioxidanţi puternici şi substanţe imunostimulatorii: tocoferoli, alfa şi beta­caroten, licopen, zeaxantină, criptoxantină. Uleiul de cătină conţine de 10 ori mai mult caroten decât morcovul (C.Părvu - „ Universul plantelor"). Se administrează câte 50 de picături, de 2 ori pe zi, luate pe o bucată de pâine uscată.

Extractul din seminţele de struguri conţine o foarte puternică substanţă antioxidantă, un bioflavonoid mai puternic de 50 de ori decât vitamina E şi de 20 de ori mai concentrat decât vitamina C - proantocianidina (PCO). Această substanţă este un adevărat „măturător” al radicalilor liberi - substanţe implicate în îmbătrânirea şi moartea celulară şi în foarte multe boli degenerative, inclusiv cancerul. Folosiţi 4 picături, de 3 ori pe zi.

Miere propolizată - este un remediu antiinfecţios excepţional având şi efecte imunostimulatoare foarte puternice. Se obţine punând în 8 linguri de miere (polifloră) 4 linguriţe de tinctură de propolis (se găseşte în magazinele naturiste şi apicole), după care se amestecă bine până se omogenizează. Se ia de 3 ori pe zi câte o lingură de miere propolizată, în cure de o lună, cu 10 zile pauză, după care se poate relua (3-4 cure anual). Prin conţinutul divers de flavonoizi, propolisul exercită o acţiune directă asupra macrofagelor, determină sinteza de interleukina şi interferon, precum şi asupra factorului de necroză tumorală. Constituenţii de bază ai propolisului determină distrugerea celulelor tumorale prin apoptoză, îndeosebi în neoplaziile renale şi hepatice.

 în pagina „Reţete ce pot fi practicate în perioada curelor cu alimentaţie crudivoră”  veţi găsi o paletă largă de preparate pe care le puteţi folosi în timpul tratamentului, bineînţeles, ţinând cont de indicaţiileşi contraindicaţiile legate de afecţiunea dumneavoastră. Folosiţi, in mod special, reţete ce conţin ingrediente cu potenţial terapeutic pentru afecţiunea de care suferiţi.

Pulbere pentru stimularea funcţiei pancreatice din următorul amestec de plante: Lichen de  piatră + Pir (rădăcină) + Urzică + Armurariu (seminţe). Se combină plantele în proporţii egale, folosind râşniţa de cafea (se râşnesc fin). Se trece pulbrea obţinută printr-o sită pentru a  deveni mai fină. Se administrează sublingual, 1 linguriţă de 3-4 ori pe zi. După ce se păstrează
 5 minute sub limbă, se înghite cu puţină apă. Se face o cură de 60 de zile. După o pauză, se poate repeta. Lichenul de piatră conţine substanţe amare ce stimulează funcţia hepatică şi cea pancreatică. In plus, acidul usnic are efect antitumoral. Pirul stimulează secreţia pancreatică, fiind folosit în insuficienţa pancreatică. Urzica stimulează secreţia gastrică, intestinală, biliară şi pancreatică şi are efecte depurative puternice. Seminţele de Armurariu conţin silimarină, compus a cărui acţiune pozitivă în combaterea bolii canceroase a fost verificată clinic.

Pulbere de plante imunostimulentă. Se amestecă în cantităţi egale Năprasnic şi Echinacea. Cu ajutorul râşniţei electrice, plantele vor fi transformate în pulbere fină, ce va fi păstrată într-un borcan de sticlă închis ermetic. Se administrează 1 linguriţă cu vârf de pulbere, sublingual (5 minute), apoi se înghite cu puţină apă sau ceai, de 4 ori pe zi. Cura va dura 6 luni. Năpraznicul stimulează respiraţia celulară, măreşte imunitatea, combate acţiunea radicalilor liberi şi măreşte rezistenţa organismului la stres. Echinacea stimulează producerea în organism de limfocite T şi alte celule albe. Echinacea stimulează activitatea macrofagelor, ceea ce menţine funcţionarea sistemului limfatic la un ritm normal.

  Rostopasca este recomandată pentru vindecarea tuturor formelor de cancer, deoarece are o acţiune extrem de importantă în tratarea acestei maladii: stimulează funcţia hepatică şi drenează ficatul, care este foarte solicitat atunci când tumorile sunt fagocitate în procesul vindecării. Se iau cinci grame de Rostopască (tulpini şi frunze) - aproximativ o lingură - uscată şi mărunţită, se opăresc cu un litru de apă clocotită şi se lasă apoi să stea 12 ore să se infuzeze. Vasul trebuie să fie smălţuit, pentru ca infuzia să nu intre deloc în contact cu metalele. Este bine ca Rostopasca să se pună la orele 1800 la infuzat şi să fie strecurată la 6 dimineaţa. Imediat după strecurare, se pun peste extractul obţinut 200 g miere şi o amestecăm cu infuzia obţinută. Se administrează câte o lingură din oră în oră, de 10-12 ori pe zi, indiferent dacă stomacul este gol sau dacă este imediat după masă. Se păstrează în sticle de culoare închisă, eventual la frigider. (Dr. Constantin Părvu - Formula AS).

Alte indicaţii

   Comprese cu ulei de ricin aplicate pe regiunea gastrică (unde este localizată tumoarea). Cercetările asupra compreselor cu ulei de Ricin indică faptul că ele îmbunătăţesc   funcţionarea sistemului imunitar şi pot contribui la dislocarea sau dizolvarea formaţiunilor
canceroase. Compresele cu ulei de ricin aplicate pe abdomen sunt de natură să detoxifice întregul sistem.

Instrucţiuni de aplicare:
Aveţi nevoie de o bucată de material moale din bumbac. Această bucată de material se va tăia (lungimea) la dimensiunile regiunii unde va fi aplicată, cu menţiunea că pe lăţime se va împături de mai multe ori. Aveţi nevoie de ulei de ricin (cel mai bun este cel presat la rece), hârtie cerată sau o folie de plastic (celofan) şi o buiotă cu apă fierbinte. După ce aţi pregătit compresa, îmbibaţi materialul în uleiul de ricin. Apoi, aplicaţi compresa direct pe piele, pe regiunea interesată. Deasupra materialului îmbibat în ulei se va pune hârtia cerată sau folia de plastic, iar deasupra se aplică buiota. Se menţine compresa cel puţin o oră, iar dacă este cazul chiar toată noaptea. Compresa nu trebuie aruncată după o singură aplicare. Ea va fi păstrată la rece în frigider, într-un recipient de sticlă, pentru a fi folosită ulterior. Se poate aplica o compresă la zi, sau o zi da, o zi nu.


Nu există produse în această categorie.