Acidoza, aciditatea si alcalinizarea organismului

Acidoza este pur și simplu aciditatea organismului.

Cauzele pot fi:

- Boala cronica
- Infecții
- Inflamații frecvente
- mediul poluat
- conservanți (aditivi alimentari, E-uri)
- pesticidele ( legume / fructe)
- pregatirea mâncarii (fript, prajit)
- Dulciurile
- carnea si grasimea
- branzeturile
- ouăle
- alcoolul
- tabagismul
- bauturile carbogazoase / acidulate
- cerealele, painea
- combinatii nepotrivite de alimente(sanatoase chiar)
- Apa (care e in cea mai mare masura contaminată sau tratata)
- Stresul

Puteti lua de exemplu, medicamente, pentru a lupta impotriva simptomelor dureroase ale bolii. Dar oare s-a rezolvat problema? Este același lucru ca avertizarea luminii rosi a unei masinii care arata o problema la motor ... Cred ca fiecare dintre noi ar merge la autoservice ...  Trebuie gasita defectiunea pentru a preveni o dauna majora. De asemenea, știm că cu cat amânam repararea, cu atat vor crește costurile.

Și ce facem?

Luam analgezice și rezolvam problema?

Cât de departe putem ajunge în acest fel?

În momentul în care există exces de toxine în corpul nostru avem de-a face cu o criză toxica, formandu-se cu timpul hiperaciditate metabolica.  

Pentru a garanta sănătatea noastră  trebuie ca viteza de eliminare a toxinelor sa fie cel putin egală sau mai mare cu viteză de formare a lor.

Toxemia(acidoza) slabeste sistemul imunitar și, ca o consecință, duce la tulburari de echilibru (homeostazie) a corpului. Acest proces duce la  hiperaciditate metabolica a corpului. Când corpul este puternic poluat cu aciditate, imunitatea nu poate face față funcțiillor și proceselor de bază care asigura  bunăstarea organica. Corpul începe să caute rezerve alcaline, care "sunt de obicei găsite în oase".

 Pentru a nu pierde calciu din oase, trebuie să asigurăm o formă chelatată de calciu care alcalinizează mediul intern.

Calciu chelatat este de baza in formarea oaselor și are capacitatea de detoxifiere a organismului de toxine mai ales metale grele, si este cunoscut sub numele de calciu anorganic, avand proprietăți antioxidante.

Calciu și magneziu în formă chelatată este folosit in special in oase si a boli articulare. Se recomandă în prevenirea și tratamentul calculilor renali și pietrelor biliare. Eliminarea pietrelor vezicii biliare nu se reduce doar la formarea lor, ele pot să apară in continuare  în conductele biliare. Acesta efect este decisiv pentru organism, în cazurile de artrita reumatoida.

Începutul acidozei poate apărea banala în formă slaba, unghiile devin casabile, deasemena avea o pierdere de păr și poate ca parul se albeasca brusc.

Hiperaciditatea metabolica(aciditatea excesiva) este primul semnal de alarma ca va urma o boala grava, deoarece corpul la un moment dat nu va mai poate fata aciditatii organismului

Care sunt urmarile hiperaciditatii excesive?

 ACIDOZA este baza tuturor bolilor. Trebuie să înţelegem procesul simplu de alcalinizare a corpului nostru şi rolul important pe care îl joacă un corp alcalinizat în mod adecvat în restaurarea şi menţinerea sănătăţii noastre integrale. Glandele şi organele noastre funcţionează corespunzător DATORITA  proporţiei pastrate  dintre nivelele alcalin şi acid din organismul nostru.

 Consecințele acidozei (hiperaciditatii excesive) asupra organismului:
►INIMA
Inima este unul dintre organele cele mai dependente de nivelul alcalinităţii din corp. Este inervată parţial de către nervul vag, care funcţionează cel mai bine într-un mediu alcalin. Ritmul corect al bătăilor inimii este alterat de reziduurile acide. Reziduurile împiedică oxigenarea corespunzătoare a sângelui şi urmează degenerarea inimii. Un sistem alcalin crează o funcţionare ideală a inimii.
STOMACUL
Problemele de digestie – râgâiala, gazele, sensibilitatea, gazele intestinale, regurgitarea, sughiţurile, lipsa, sau limitarea poftei de mâncare, greaţa, starea de vomă, diareea, constipaţia, colicile la copii – pot indica probleme ale nervului vag şi un posibil sindrom de hernie hiatală, care pot produce reziduu acid în sistem. Hernia hiatală poate reduce rapid acidul clorhidric necesar în stomac. Fără o descompunere corespunzătoare a hranei cu ajutorul acidului clorhidric din stomac, alimentele devin prea acide.
FICATUL
Ficatul are peste 300 de funcţii, inclusiv procesarea toxinelor acide din sânge şi producerea numeroaselor enzime alcaline pentru sistem şi este prima linie defensivă împotriva oricăror otrăvuri. Toate substanţele nutritive obţinute în tractul gastrointestinal intră în sânge prin ficat. Încărcarea ficatului este mult mai grea atunci când reziduuri acide plutesc constant în sânge. Dacă ficatul devine prea congestionat din cauza reziduurilor proteinice acide, moartea este iminentă.
PANCREASUL
Pancreasul este extrem de dependent de o dietă alcalină corectă. Toate aspectele funcţiei pancreatice reduc aciditatea în exces şi reglează echilibrul glucidelor în sânge. Pentru a avea un echilibru corespunzător al glucidelor în sânge, trebuie să menţineţi o dietă în primul rând alcalină.
INTESTINUL SUBŢIRE
Placile Peyer din porţiunea superioară a intestinului subţire sunt cruciale pentru viaţă. Ele sunt esenţiale pentru asimilarea corespunzătoare a hranei şi pentru producerea limfocitelor pentru cel mai mare plex limfatic. Ele produc, de asemenea, cantităţi importante de enzimă „chyle” care este o substanţă puternic alcalinizantă. Fluxul neîntrerupt al acestei enzime este crucial. Producţia prea mare de reziduu acid din cauza alimentelor acide este o povară uriaşă pentru Placile Payer, care reduc secreţia enzimei chyle.
RINICHII
La un adult, prin rinichi trece aproximativ un litru de sânge pe minut. Prin executarea primei lor îndatoriri, rinichii păstrează sângele alcalin şi extrag acidul. Rinichii supraîncărcaţi cu prea multă aciditate crează pietre, care sunt formate din reziduu acid şi săruri minerale care s-au combinat într-o substanţă reziduală acidă. De aceea, reducând formarea produselor acide de la intrarea în corp, sunt mai multe şanse să evitaţi această stare dureroasă.
COLONUL
Colonul trebuie păstrat curat de reziduuri acide acumulate. Otrăvurile depuse pe pereţii colonului şi în cazul diareei, sau constipaţiei vor deveni mai puternice şi se vor reabsorbi în fluxul sangvin. O eliminare completă trebuie să aibă loc cel puţin de 2 ori pe zi.
SISTEMUL LIMFATIC
În corp există 600-700 glande limfatice. Fluidul limfatic transportă substanţele nutritive la celule şi îndepărtează reziduurile acide. Fluidul limfatic curge cel mai bine într-un mediu alcalin. Atunci când corpul este supra acid, acesta încetineşte, creând una dintre cele mai cronice, de lungă durată şi ameninţătoare situaţii. Gradat, limfa se usucă şi începe să formeze aderenţe de la foarte mici, la foarte mari pe lângă ţesuturi. Aceste aderenţe pot interfera atât cu limfa, cât şi cu sângele. Circulaţia încetinită a limfei creşte depozitele acide din ţesuturi. Încetinirea limfei apare şi în cazul în care nu se consumă suficientă apă purificată. Produsele reziduale din alimentele care nu sunt digerate corect sunt reabsorbite în circulaţia generală prin canalele limfatice ale intestinului subţire. În plus în cazul în care mişcările intestinului nu curăţă complet cospul de toxinele zilnice, acestea sunt de asemenea reabsorbite.
EMOŢIILE NEGATIVE CREAZĂ ACIDITATE:
Aţi fost vreodată atât de supăraţi pe cineva, sau pe ceva, încât să aveţi stomacul deranjat? Toate emoţiile negative crează un mediu acid. Ai auzit vreodată pe cineva spunând că „laşi problemele să te devoreze”?
Frica este cauza principală a majorităţii bolilor. Ea vă va submina viaţa şi sănătatea. Frica provoacă mânie, furie. Furia provoacă ură. Ura te va consuma cu o suferinţă continuă. Dragostea şi înţelegerea curăţă, purifică şi vindecă trupul, creând un mediu alcalin înăuntrul vostru.

[SURSA:  „Alcalinizeaza-te sau mori” de Dr.T.A.Baroody Jr. ]


Produse naturale CaliVita recomandate in tratamentul naturist al acidozei organismului:

- Liquid Clorophyll :1-0-1 lingurite cu 30 de minute inainte de masa alternand dupa fiecare flacon consumat cu cate un flacon de SambuRex :1-0-1 lingurite cu 30 de minute inainte de masa; 2-3 luni continuu; realizeaza o detoxifiere complexa, atat la nivelul organelor extrem de expuse la acumularea toxinelor - ficat, colon, rinichi - cat si la nivelul circulatiei sanguine si limfatice care acumuleaza reziduuri in interiorul peretilor vasculari, canalelor de limfa si ganglionilor; este ajutata ajuta eliminarea toxinelor din organism atat prin urina cat si prin transpiratie.

Strong Bones0-0-1, calciu chelatat cu echilibru optim dintre calciu si magneziu, reface si asigura rezerverele de calciu din organism, in timpul combaterii acidozei.   

- Pure Yucca :0-1-1 inainte de masa; actioneaza preponderent asupra eliminarii toxinelor de pe traiectul intestinal, curatand depunerile reziduale vechi si noi de pe peretii intestinelor si echilibrand tulburarile de tranzit intestinal odata cu ridicarea vitalitatii intregului organism. Se alterneaza dupa un flacon cu Acidophilus :0-1-1 in timpul mesei, regleaza flora intestinala utila si leaga metabolitii din intestine rezultati in urma detoxifierii, permitand eliminarea lor eficienta prin scaun. Cele doua preparate se administreaza in alternanta urmatoare: 1 flacon de Pure Yucca, urmat de 1 flacon de Acidophilus, urmat de 1 flacon de Pure Yucca.

- Detox Patch :se aplica peste noapte 1 plasture detoxifiant in centrul abdomenului - zona ombilicului - pentru stimularea eliminarii prin intermediul pielii a toxinelor acumulate la acest nivel; de asemenea se va mai aplica cate 1 plasture pe fiecare din talpile picioarelor pentru eliminarea toxinelor si a tensiunilor retinute in timp in aceste zone de maxima solicitare si acumulare.

Green Care: 1-1-0 bogat in minerale reface rezervele organismului esfoliate pe parcursul acidozei.   

Noni Polinesian: 0-1-0, bogat in enzime si vitamine, intareste sistemul imunitar, energizand organismul. 

*Observatie: Se pot asocia 2-3 produse,depinde si de celelalte probleme de sanatate pe care le are persoana respectiva. Daca doriti, facem o schema personalizata,tinand cont si de gr sanguina a dvs.

Dar cel mai bun mod de a scapa de aciditate, implicit de a alcaliniza organismul este prin consumul zilnic de apa alcalina realizat de ionizatorul Aquarion.

VIDEO: Alimente care produc acidoza si alimente alcaline recomandate

*****************************************************************************************************Nu există produse în această categorie.