Cancerul laringian

Care sunt cauzele posibile ale decansarii cancerului laringian?

⇒ în ţările industriale, „ierarhia” frecvenţei cancerului, pe localizări, este deţinută de cel al plămânului si al laringelui (14,5%), al celui colono-rectal (11,5%), al sânului, la femei (11%), al prostatei (6%), al vezicii urinare (4,7 %). (Dr. Grigore Maltezeanu - „Alimentaţia şi boala canceroasă”).

în întreaga lume, birul anual al morţii din cauza fumatului a atins aproximativ 3 milioane de oameni. Aceasta înseamnă că un om moare la fiecare 10 secunde. Există dovezi masive ce demonstrează puterea tutunului în cauzarea cancerului. Peste 4000 de substanţe chimice diferite au fost identificate în fumul de ţigară. O parte din aceste chimicale sunt cancerigene prin ele însele. Sunt unele carcinogene specifice ce cauzează cancerul pulmonar, iar altele cancerul renal sau al vezicii urinare, unele care cauzează cancerul laringian şi altele cancerul pancreatic. Se crede că aproximativ 90% din cazurile de cancer laringian sunt legate de fumatul de ţigări. în plus, dacă fumaţi, trebuie să aveţi în vedere că fumatul vă secătuieşte de vitamine şi minerale esenţiale precum betacaroten, bitaminele C, E şi B6 şi acid folie.

⇒ Expunerea la radiaţii sau anumite substanţe toxice poate determina sau favoriza apariţia cancerului aparatului respirator si laringian, lată câţiva din aceşti cancerigeni: radonul, uraniu, radiu, azbest, oxid de fier, gudron, hidrocarburi aromatice policiclice (de ex. benzo(a)pirenul).

Obiceiul de a păstra naftalină în casă reprezintă o formă de otrăvire lentă, dar sigură. Este un carcinogen care poate produce cancerul sistemului nervos, pulmonar, laringian cât şi cancere cu alte localizări.

 Dr. Bjelke (conducătorul unui studiu norvegian) a descoperit că pentru orice nivel al fumătorului (cât de des fumează) ingestia redusă de vitamina A a crescut riscul de cancer pulmonar. Pentru restul populaţiei, care include atât fumători cât şi nefumători, persoanele care au avut o ingestie redusă de vitamina A au avut mai mult decât dublu riscul de cancer laringian. Mai impresionant este că acei care au fumat vreodată au avut aproape de cinci ori riscul de dezvoltare  cancere laringiene corelate fumatului dacă ingestia lor de vitamina A a fost scăzută. Un studiu japonez mai recent de asemenea a găsit că nivelele sanguine scăzute de vitamina A au crescut riscul cancerului laringian. Nu toate cancerele laringiene sunt dezvoltate la fumători. Până la 15% din cancerele laringiene pot avea loc la aceia care nu sunt fumători activi, dar pot fi expuşi la diferite nivele de fum la mâna a doua. Persoanele nefumătoare cu o ingestie mai ridicată de beta-caroten din fructe şi vegetale au avut doar 70% din riscul cancerului laringian faţă de acei cu un consum mai mic de beta-caroten.

Mai multe studii au arătat că cei care au un nivel ridicat de vitamina C în organism au şi un procent mai mic de îmbolnăviri de cancer.

 Consumul de alimente nepotrivite (proteine animale în exces, zaharul, alimentele rafinate şi cu aditivi chimici, cafeaua, tutunul, alcoolul, combinaţii alimentare nepotrivite) poate provoca acidoza, care determină o vasoconstricţie arterială pulmonară, urmată de creşteri cu 3-4 mmHg ale presiunilor în arterele pulmonare şi o creştere cu aproape 50% a rezistenţei în vasele pulmonare. Se crede că acidoza cronică este o cauză de bază în procesul de malignizare.

 Seleniul este un mineral rar ce se găseşte în cerealele integrale, cum ar fi grâul care creşte în Nordul şi Sudul Dakotei, unde solul este bogat în seleniu. O dietă bogată în seleniu (aproximativ 200-400 micrograme pe zi) reduce riscul cancerului pulmonar,laringian,  de colon şi de prostată.

Peste 17.000 de bărbaţi cu vârstele cuprinse între 30-79 de ani au fost calificaţi în raport cu nivelul de activitate fizică în două ocazii separate într-o perioadă de peste 25 de ani. Aceia care au făcut multă mişcare (consumând 2500 de calorii sau mai mult pe săptămână prin exerciţiu) au avut cu 38-61% mai puţin cancer pulmonar  si laringian decât aceia cu mai puţină activitate (doar 1000 de calorii sau mai puţine pe săptămână). Exerciţiul fizic stimulează semnificativ acţiunea sistemului imunitar. Prin exerciţiu fizic se facilitează eliberarea de interleucin-1, interferon, celule natural ucigaşe şi limfocite. Adoptaţi un program zilnic de exerciţii fizice, în funcţie de toleranţa personală.

Obs.: Pentru a înţelege mult mai bine ce înseamnă cancerul, mecanismele, factorii şi cauzele ce stau la baza declanşării şi progresiei acestei boli, dar şi ce puteţi face pentru combaterea fenomenului malign, studiaţi cu atenţie pagina „Cancer-cauze, cura detoxifianata, substante anticancerigene, plante medicinale” . Pentru detalii legate de felul în care puteţi proteja dar şi îmbunătăţi acţiunea sistemului imunitar, studiaţi capitolul „Fortificarea sistemului imunitar” .

Produse CaliVita recomandate in tratarea cancerului laringian:

► Oxy Crystal : 7-7-7 picaturi intr-un pahar mare cu apa plata; produsul oxigeneaza in profunzime pana la nivel celular, impiedicand proliferarea tumorala; totodata un aport semnificativ mai mare de sanger la creier, mai ales in cadrul acestei afectiuni care afecteaza laringele si capacitatea pulmonara, ajuta organismul sa isi mentina tonusul si sa lupte mai eficient pe cale nervoasa, imunitara si hormonala.
 Smokerade :1-0-1 dupa masa, 2-3 luni continuu, are rol detoxifiant la nivelul cailor respiratorii si vaselor de sange atenuand efectele nocive ale nicotinei asupra la persoanele fumatoare sau cu antecedente in fumatul indelungat
SAU Liquid Clorophyll : 0-1-1 inainte de masa, 2-3 luni continuu, are deasemenea rol detoxifiant dar de data asta la un nivel mult mai general in organism, aducand alcalinitate si purificare la nivelul ficatului, rinichiului, cailor biliare, pielii, sistemului sanguin si limfatic, ameliorand de asemenea afectarile organice pulmonare si laringelui, fiind si un anticancerigen eficient.
Produse Calivita recomandate in tratarea cancerului pulmonar
 Omega 3 : 0-1-1 in timpul mesei, 3 luni continuu, purifica tesutul laringian, ajuta la asimilarea nutrientilor si eliminarea eficienta a deseurilor metabolice, stimuleaza functionalitatea normala a celulei protejand contra comportamentelor aberante si degenerarilor.
 Resveratrol :1-1-0 dupa masa, 2-3 luni continuu, actioneaza ca agent citostatic in cancerul de laringe.
 Ocean 21 :1-1-1 linguri inainte de masa, 3 luni continuu, anticarcinogen si antimutagenic, repara tesuturile lezate in iradierile din terapia clasica si este un foarte bun imunomodulator.

► ProBioBalance :1-1-1 in timpul mesei, echilibreaza ph-ul  bucal si flora digestiva avand ca efect combaterea extinderii tumorale.
-Recomandat ar fi sa se consuma apa alcalina (vezi aparatul Aquarion), al carei rol in privinta prevenirii / stoparii procesului de malignizare (proliferare tumorala) este deosebit de important prin faptul ca un consum regulat al acestei ape duce la eliminarea din corp a metabolitilor cu potential toxic-cancerigen, dezacidificarea organelor si tesuturilor, normalizarea absorbtiei intestinale a nutrientilor, hranirea si hidratarea optima a celulelor, curatirea colonului, ridicarea imunitatii, oxigenarea intregului corp si in special a creierului. Efectele se manifesta atat la nivelul celor 3 sisteme anatomice de baza - neuronal, hormonal si imunitar (aflate intr-o stransa interconectare) - precum si la nivelul organelor si al circulatiei sanguine.
- Optional, se poate utiliza dispozitivul energetic de uz personal BioHarmonex, pe programele Immune (Sistem imunitar), Hormone (Sistem Hormonal), Nerves (Sistem nervos), Relax (Relaxare), Detox (Detoxifiere), Circulation (Circulatie), Respiratory (Aparat respirator), Meridian (Meridiane energetice).

Observatie:  Daca bolnavul este sub tratament cu medicatia clasica oncologica  tratamentul recomandat mai sus se poate lua in paralel.  

Remedii naturale complementare recomandate in tratarea cancerului laringian:

□        Se începe tratamentul cu o cură de sucuri de fructe şi zarzavaturi timp 10-20 de zile. Se va consuma câte 250 ml de suc la două ore şi jumătate. într-o zi se va însuma 1,5 - 2,5 litri de sucuri. Studiaţi cu atenţie pagina „Cura cu sucuri şi crudităţi”  şi veţi găsi multe informaţii, detalii şi răspunsuri la întrebările dumneavoastră legate de acest subiect. în felul acesta, veţi fi bine informaţi şi veţi evita anumite greşeli. 

Sunt recomandate următoarele sucuri:

✓ Sfecla roşie - 1-2 pahare. Sucul de sfeclă roşie face adevărate minuni în bolile maligne şi mai ales în cancerul pulmonar. Este esenţial să se bea mult suc de sfeclă (250-500 ml). Sfecla roşie are proprietăţi antitumorale şi citostatice, limitând dezvoltarea tumorilor prin oprirea multiplicării celulelor canceroase. Se poatre combina cu sucul de morcov, care este bogat în beta-caroten, substanţă care măreşte numărul de limfocite T şi celule „ajutătoare” din sistemul imunitar.

✓ Varză - 1-2 pahare/zi. Varza conţine o mulţime de substanţe puternice care combat cancerul (indoli, izotiocianaţi. monoterpene, sulfarafanul etc.). Doctorul Gary Stoner de la Universitatea din Ohio declara că izotiocianciţii, care se găsesc în varză, inhibă cancerul pulmonar cauzat de substanţe chimice ca fumul. Fumul de ţigară conţine un număr imens de radicali liberi care sunt puternic implicaţi în povocarea cancerului şi a altor boli.

Urzică - 1-2 pahare/zi. Extrem de bogat în clorofilă, sucul de urzică este un excelent purificator pentru sânge Acest preparat anihilează radicalii liberi, remineralizează şi vitaminizează organismul, are puternice efecte depurative, stimulează procesele de hematopoieză şi are efecte antiinflamatoare şi antitumorale.

 Orz verde (poate fi folosită şi pudra) - 1-2 pahare/zi. Dintre plantele studiate, orzul verde conţine cea mai mare cantitate de SOD (superoxid-dismutază), una dintre cele mai puternice enzime cunoscute cu o capacitateextraordinară de a stopa procesele degenerative cauzate de radicalii liberi. Pe lângă aceasta, orzul conţine o cantitate enormă de vitamine, minerale şi alte fitoelemente.

Pătlagină (frunze) - 1 pahar/zi. Cea mai eficientă plantă în combaterea septicemiei organismului şi a sângelui, fiind valoroasă în tratarea furunculelor, abceselor şi a tumorilor. Are şi proprietăţi expectorante.

Strugure (roşu sau negru) -1-2 pahare /zi. Conţine substanţe cu puternice efecte anticancerigene: acidul elagic, quercitina, resveratrolul, seleniu. Este un dizolvator puternic al tumorilor. Când se consumă suc de struguri, ţesuturile bolnave şi degenerările grase, toate formele de materie morbidă par să se fragmenteze în particule minuscule şi să fie aruncate în fluidul sanguin pentru a fi duse la organele de eliminare.

✓ Sucul de la 2-3 lămâi/zi. Lămâia este un activator al globulelor albe, un tonic al sistemului nervos, un bun curăţitor al sângelui, are o acţiune hematopoietică (sinteza elementelor figurate ale sângelui). Lămâia este bogată în vitamina C (agent antioxidant şi stimulent al imunităţii) şi alte substanţe anticanceroase (lactone şi cumarine), ce fac din ea un adevărat „măturător” al tumorilor. Poate fi folosit şi grepe-fruit-ul roşu care este bogat în licopen.

✓ Cătina - 1-2 pahare/zi (suc obţinut prin combinaţia a 1/4 suc pur de cătină cu 3/4 apă). Cătina este foarte bogată în substanţe ce combat cancerul: vitamina C, beta-carotenul (care este bun stimulator al imunităţii, acţionând sinergie cu interferonul şi protejând timusul), beta-sitosterolul (substanţă antiinflamatoare şi antimutagenicâ. având efecte bune în tratarea cancerului mamar, cervical, pulmonar, a limfoamelor şi leucemiilor), izoramnetma (substanţă antioxidantă), kaemferolul (substanţă antitumorală şi antimutagenicâ, de 7 ori mai puternică decât guercitina. având efecte bune în tratarea limfoamelor şi leucemiilor), licopenul (un puternic antioxidant folosit în tratarea cancerului de prostată, mamar, cervical, uretral) etc. (ing. Ştefan Manea - Cătina şi uleiul de cătină),

Suc de măceşe - 1-2 pahare/zi. Măceaşa nu are rival în ce priveşte conţinutul în vitamina C şi este bogată şi în provitamina A, vitamina PP şi alte fitoelemente. Se folosesc măceşe bine coapte, puţin moi, culese toamna foarte târziu, sau chiar după ce dă frigul, iama până aproape în lunile martie-aprilie. Se pun în blender, se adaugă apă cât să le depăşească puţin. Se mixează bine, apoi se strecoară prin tifon dublu, pentru a fi reţinuţi perişorii. Se adaugă miere după gust sau se bea simplu.

Spanac - 1 pahar/zi (obţinut la blender). Componentele antioxidante ale spanacului îl fac folositor în bolile maligne. Luteina conţinută de spanac este un antioxidant tot atât de puternic ca şi beta-carotenul. Oricum, spanacul le conţine pe amândouă din belşug. Poate fi combinat cu dragaveiul.

 Lapte de migdale - 12 migdale crude, 1 lingură pulbere seminţe de in (obţinute cu râşniţa de cafea), 1 linguriţă miere (se exclude în cazul diabetului), 1 banană sau 1 măr (facultativ), 1 cană (300 ml) apă călduţă. Se mixează la blender migdalele cu puţină apă, apoi se adaugă restul de apă şi celelate ingrediente şi se mixează bine. Se pot consuma 1-2 căni/zi. Migdalele sunt foarte nutritive şi conţin cele mai sănătoase grăsimi.

Obs.:

  • 1 pahar = 250 ml
  • Gustul sucurilor care par mai greţoase (spre ex. sfecla roşie) poate fi corectat prin adăugarea câtorva picături de suc de lămâie.
  •  In timpul curei exclusive cu sucuri, din prima zi a tratamentului, intern se vor folosi: ceaiurile, fineturile de plante, pulberile de plante, argila şi/sau cărbunele vegetal, iar extern se pot practica toate procedurile indicate.
  • Microclisme cu Mărul-Iupului şi Tătăneasă - 1 linguriţă rădăcină de Tătăneasă se fierbe cu 200 ml apă timp de 10 minute. Se opreşte focul şi se adaugă 1 linguriţă de Mărul-lupului şi se lasă la infuzat câteva minute. Când ceaiul ajunge la o temperatură suportabilă, se filtrează foarte bine, apoi faceţi microclisma cu ajutorul irigatorului. Rămâneţi în poziţie orizontală, pentru a reţine ceaiul în colon cel puţin 20 minute. După aceea, numai dacă simţiţi nevoia, puteţi evacua... După câteva zile, prin exerciţiu, se poate reţine lichidul din ce în ce mai mult, urmând ca lichidul să fie resorbit de colon. Se vor face clisme dimineaţa, vreme de 3 săptămâni. Are efecte deosebite în cancerul de colon şi rect şi este utilă în toate tipurile de cancer. Clismele sunt strict contraindicate în cazul în care bolnavul a fost operat de curând în regiunea rectului sau colonului. Clisma însănătoşeşte flora intestinală, având rol esenţial în menţinerea imunităţii. Este ştiut faptul că malignizarea este determinată de modificarea mediului bacterian al intestinului, prin apariţia agenţilor patogeni de putrefacţie. 80% din imunitate îşi are sorgintea în flora colonului!

□  In continuare, cura de sucuri şi crudităţi, timp de 12 luni. Se introduc treptat în alimentaţie salatele de crudităţi (de fructe şi zarzavaturi), instituindu-se un program de 2-3 mese regulate pe zi, fără să se mănânce nimic între ele. Se va consuma câte un pahar de suc înainte cu 30 de minute de fiecare masă. Se recomandă suc de morcov, sfeclă roşie, urzică, orz verde, pătrunjel, strugure, grape-fruit, etc. în această perioadă, se pot consuma fulgi şi germeni de cereale, seminţe de dovleac, floarea soarelui, susan, in, migdale, polen etc. Totul se va consuma crud! Fructele nu se amestecă cu zarzavaturile la aceeaşi masă.

Alte recomandări dietetice:
Ceapa şi usturoiul sunt o adevărată colecţie de substanţe antimicrobiene şi antitumorale, care acţionează la nivelul plămânilor şi al căilor respiratorii. Consumaţi-le din belşug!

Cura cu grâu germinat are un efect deosebit pentru refacerea plămânilor afectaţi. Se consumă 3-4 linguri de grâu germinat în fiecare zi, în cure de 10-15 zile pe lună. Se poate prepara şi un delicios lapte după următoarea reţetă: 4 linguri de grâu germinat + 1/2 măr (opţional) + miezul de la 4 nuci + 1-2 linguri miere + 1 cană apă caldă. Se mixează toate ingredientele cu ajutorul unui blender sau mixer.

Pulbere din fructe de cătină şi măceşe. Superbogate în vitamina C şi betacaroten, având în plus şi alte fitoelemente valoroase, reprezintă un supliment valoros în toate bolile, mai ales în cele maligne. Fructele pot fi transformate în pulbere utilizându-se râşniţa de cafea sau maşina manuală pentru zahăr. Este bine ca plantele şi fructele uscate să fie transformate în pulbere cu puţin timp înainte de folosire, pentru ca degenerarea oxidativă să fie cât mai mică, fără să facem cantităţi mari odată. Se amestecă bine toate ingredientele, apoi se pun într-un borcan şi se păstrează la rece şi la întuneric. Se consumă 2x2 linguri pe zi pentru adulţi şi 2x2 linguriţe pe zi pentru copii. Se recomandă să se prepare o cantitate care să fie consumată într-o săptămână.

Cura cu polen - se consumă câte 1 linguriţă, de două ori pe zi, înainte de masă. Cura durează 30 de zile. Se pot face 3-4 cure pe an. Consumul de polen determină intensificarea acţiunii sistemului imunitar în sensul fagocitării formaţiunilor tumorale, creşterea producţiei de celule imunocornpetente, precum şi a producţiei de anticorpi specifici. Pentru început este bine să verificaţi dacă nu sunteţi alergic la polen. Pentru a face acest lucru, consumaţi mai întâi, doar 1-2 granule de polen şi apoi vedeţi cum se comportă organismul. Măriţi doza de fiecare dată câte puţin, până ajungeţi la cantităţile recomandate. în cazul efectelor adverse, întrerupeţi cura.

Cura cu hrean şi miere - 10 linguri de hrean dat prin răzătoarea fină se amestecă bine cu 30 de linguri de miere (cea mai bună este mierea de tei sau de brad) şi se lasă la macerat vreme de 3-4 zile. După trecerea acestui interval de timp, se începe administrarea preparatului, din care se iau 2 linguriţe de 4 ori pe zi. Se face o cură de 30 de zile, urmează o pauză de 14 zile, apoi se repetă cura.

✓ Nucile, migdalele, seminţele de susan, de floarea soarelui şi de dovleac - nu acţionează direct asupra aparatului respirator, dar sunt o sursă foarte importantă de energie pentru organism, fiind utile mai ales persoanelor care au un deficit de masă corporală, care prezintă o stare evidentă de slăbiciune fizică şi lipsă de energie - caracteristici ale cancerului pulmonar.

✓ Fulgi de orz şi ovăz - se pot consuma împreună cu lapte de grâu şi miere. Au un efect tonifiant pentru organism. Uleiul de cătină conţine o pleiadă de antioxidanţi puternici şi substanţe imunostimulatorii: tocoferoli, alfa şi beta- caroten, licopen, zeaxantină, criptoxantină. Uleiul de cătină conţine de 10 ori mai mult caroten decât morcovul (C.Pârvu - „Universul plantelor”). Se administrează câte 50 de picături, de 2 ori pe zi, luate pe o bucată de pâine uscată.

✓ în pagina „Reţete ce pot fi practicate în perioada curelor cu alimentaţie crudivoră”  veţi găsi o paletă largă de preparate pe care le puteţi folosi în timpul tratamentului, bineînţeles, ţinând cont de indicaţiile şi contraindicaţiile legate de afecţiunea dumneavoastră. Folosiţi, în mod special, reţete ce conţin ingrediente cu potenţial terapeutic pentru afecţiunea de care suferiţi.

Fitoterapie:

Cura cu pulbere imunostimulentă. Se amestecă în cantităţi egale Năprasnic, Echinacea Arnică şi muguri de Plop. Cu ajutorul râşniţei electrice, plantele vor fi transformate în pulbere fină, ce va fi păstrată într-un borcan de sticlă închis ermetic. Se administrează 1 linguriţă de pulbere, sublingual (se păstrează 5 minute, apoi se înghite cu puţină apă sau ceai), de 4 ori pe zi. Cura va dura 2 luni, iar după o pauză se poate relua. Năprasnicul conţine din belşug germaniu, un oligoelement cu efecte remarcabile de stimulare a oxigenării celulare. Echinacea şi Amica sunt plante cu un potenţial deosebit de stimulare a sistemului imunitar. Mugurii de Plop au proprietăţi antibiotice, antiinfecţioase, imunostimulente şi reglatoare hormonale.

✓ Pulbere de plante: Amestecaţi în cantităţi egale: rădăcină de Iarbă mare (Inula helenium), Lichen de piatră (Cetraria islandica), Lumânărică (Verbascum thapsus), apoi folosiţi râşniţa pentru cafea transformând plantele în pulbere. Se administrează 1 linguriţă rasă, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă cinci minute, după care se înghite cu apă sau ceai. Iarba mare are acţiune antibiotică puternică (chiar asupra bacilului Koch), antivirală, antitumorală (sescviterpenele au proprietăţi inhibitoare asupra celulelor tumorale) şi ajută la eliminarea secreţiilor din plămâni si arborele bronhie. Lichenul de piatră este un redutabil fortifiant pentru plămâni, având şi proprietăţi antibiotice şi antitumorale. (Pr. Dr. Constantin Părvu — ., Universul plantelor”). Lumânărică este o plantă ce contribuie la reducerea tumorilor, este un expectorant eficient şi un excelent antiinflamator.

Prin conţinutul divers de flavonoizi, Propolisul exercită o acţiune directă asupra macrofagelor, determină sinteza de interleukina şi interferon, precum şi asupra factorului de necroză tumorală. Se administrează de trei ori pe zi cate 40 picături de tinctură, puse pe o bucăţică de pâine care se consumă, timp de o lună, cu 10 zile pauză, după care se poate relua (3-4 cure anual).

Alte indicații

   Preparatul de aloe, miere şi propolis

  • Miere de albine - 1.000 g
  • Propolis (dat pe râzătoare de plastic sau de sticlă) - 20 g
  • Aloe (frunze, date prin râzătoare de plastic sau de sticlă) - 750 g Este bine ca planta de Aloe să fie de 3-5 ani. înainte de recoltare, planta să nu se ude timp de 5 zile. Toate acestea se pun într-un borcan de sticlă şi se ţin la rece timp de 5 zile, după care se administrează astfel: primele 5 zile se ia câte o lingură dimineaţa şi la prânz, cu 2 ore înainte de masă, apoi, restul curei, se ia câte 1 linguriţă dimineaţa şi la prânz, cu 2 ore înainte de masă. Pentru mărirea eficienţei, în fiecare linguriţă de preparat se pun 2 picături de ulei volatil de Cimbru. Durata tratamentului este de 3 săptămâni, până la 2 luni. Cura se poate repeta, după o pauză de 7 zile. Planta de Aloe (mai ales gelul intern) conţine agenţi antitumorali, imunostimulatori şi acţionează în vederea detoxifierii organismului.

Comprese cu ulei de Ricin aplicate pe spate, chiar pe regiunea de proiecţie a plămânilor. Cercetările asupra compreselor cu ulei de Ricin indică faptul că ele îmbunătăţesc funcţionarea sistemului imunitar, măresc dilatarea şi dedurizează ţesuturile şi muşchii. Aplicate local, ele pot contribui la dislocarea sau dizolvarea formaţiunilor canceroase.
Instrucţiuni de aplicare:
Aveţi nevoie de o bucată de material moale din bumbac. Această bucată de material se va tăia (lungimea) la dimensiunile regiunii unde va fi aplicată (să acopere ambii plămâni), cu menţiunea că pe lăţime se va împături de mai multe ori. Aveţi nevoie de ulei de ricin (cel mai bun este cel presat la rece), ulei volatil de Mentă, o folie de plastic (celofan) şi o buiotă cu apă fierbinte. După ce aţi pregătit compresa, îmbibaţi materialul în uleiul de ricin (în prelabil în uleiul de ricin se amesetcă 5-6 picături de ulei volatil de Mentă). Apoi, aplicaţi compresa direct pe piele, pe regiunea 'interesată. Deasupra materialului îmbibat în ulei se va pune folia de plastic, iar deasupra se aplică buiota. Se menţine compresa cel puţin o oră, iar dacă este cazul chiar toată noaptea. Compresa nu trebuie aruncată după o singură aplicare. Ea va fi păstrată la rece în frigider, într-un recipient de sticlă, pentru a fi folosită ulterior. Se poate aplica o compresă la zi, sau o zi da, o zi nu.

Cataplasme cu rădăcină de Tătăneasă (Symphitum officinale). Tătăneasa are proprietăţi antiinflamatorii şi antitumorale (datorită alantoninei). Cel mai bun efect îl au rădăcinile recoltate proaspăt. Rădăcinile se spală bine cu o perie, apoi se dau prin răzătoarea mică. Această compoziţie se pune pe o frunză de varză (zdrobită în prealabil cu ajutorul unei sticle sau sucitor de lemn) şi se aplică pe spate, chiar pe regiunea de proiecţie a plămânilor. Totul se leagă cu o faşă lată de tifon sau pânză de bumbac pentru a adera la tegument. Se păstrează 2 ore. După folosire, rădăcina se aruncă. Acest procedeu are o eficienţă deosebită în dizolvarea formaţiunilor canceroase. Noaptea se pot pune cataplasme din frunze de varză, zdrobite în prealabil cu o sticlă sau un sucitor.

 Alte recomandări:

1) Nu folosiţi căldura focului deschis care poate contamina aerul. Dacă folosiţi un astfel de tip de încălzire, cât timp ardejfocul, camera respectivă să fie aprovizionată continuu cu oxigen proaspăt. Reziduurile rezultate din arderea gazului butan (sau metan) sunt foarte periculoase. Folosiţi încălzirea cu lemn.

2) Evitaţi gazele de maşină; ele sunt otravă pentru plămâni. De asemenea, fumul de ţigară. Pe cât posibil, nu accepta să fii un nimător pasiv.

3) Nu inspiraţi sprayuri otrăvitoare de niciun fel. Mutaţi-vă locuinţa dintr-o zonă poluată cu fum şi ceaţă.

4) Ar fi excelent să vă plimbaţi cât de des prin păduri de pin sau brad, pentru că exercită efecte vindecătoare asupra sistemului respirator şi nervos.


Nu există produse în această categorie.