Unghii friabile descuamate

Unghiile friabile sunt unghiile care se exfoliaza usor , se sfarma din cauza modificarii compozitiei unghiei: celulele keratinizate (ce confera rezistenta) sunt unite unele cu altele printr-un "lipici" biologic format din apa si lipide complexe. Cand unghia se deshidrateaza, lipiciul isi pierde calitatea si unghiile devin friabile si exfoliate.

Cauzele sunt zecile de chimicale pe care le folosim in gospodarie si care duc la dizolvarea lipidelor din unghii precum si la deshidratarea lor; acetona, care este foarte agresiva pentru unghii.

Produse naturale CaliVita recomandate in tratarea unghiilor friabile

 Evening Primrose Oil :1-0-1 inainte de masa, 3 luni continuu, echilibreaza statusul hormonal la femeie, combatand modificarile unghiei din afectiunile endocrine.

Beauty Formula :1-0-1, dupa masa, prin continutul de colagen, siliciu, iod si vitamine din grupul B ajuta in cazul unghiilor slabe si friabile, le stimuleaza cresterea si le mentine aspectul sanatos) SAU Vital A /B /AB /0 :1-1-0 dupa masa, 3 luni consecutiv - 20 zile din luna/10 zile pauza, intareste sistemul imunitar printr-un aport optim de vitamine si minerale, prevenind anemiile si carentele ce duc la modificari ale unghiilor.

 Garlic Caps SAU Para Protex :1-0-1 dupa masa, 2 luni continuu, se administreaza pentru combaterea eventualelor cauze de ordin parazitar, sterilizand astfel zona impotriva cipercilor si fungilor care adesea ataca patul unghial si declanseaza distructii locale precum faramitarea unghiilor).

 Acidophilus :0-1-1 in timpul mesei, 2-3 luni continuu, echilibreaza ph-ul pielii si la nivel intestinal la persoanele cu micoze unghiale, eliminand toxinele acumulate de diverse ciuperci.

 Ginkgo XC :1-1-0 dupa masa, favorizeaza o buna circulatie in capilarele de la nivelul patului unghial. 

Alte recomandari complementare/ remedii naturale si masuri preventive:

- beti cel putin doi litri de lichide pe zi, hidratarea este importanta;

- nu folositi dizolvant si lacuri de unghii ce contin acetona;

- pune-ti manusi de cauciuc atunci cand faci treaba in casa, iar dupa ce te speli pe maini, foloseste crema hidratanta si pe suprafata unghiilor si maseaza-le usor marginile;

- folositi o "baie" cu ulei de masline si zeama de lamaie zilnic, seara inainte de culcare. Amestecul il incalziti si stati cu mainile in el pana se raceste. Uleiul de masline este bogat in vitaminele A si E, si confera calitatile unui puternic regenerator si tonic atat pentru piele, cat si pentru toate anexele acesteia (par, unghii);

- pentru un efect mai rapid, puteti folosi vitamina A (este uleioasa), cu care sa ungeti unghiile pe toata suprafata si sa le masati timp de 5-10 minute, insistand catre baza lor (la granita cu pielea). Apoi, folositi o periuta de dinti moale, cu care continuati masajul bland al fiecarei unghii, pentru inca 5 minute. Efectuati zilnic aceasta operatiune timp de o saptamana, apoi doar saptamanal, dar continuand sa masati zilnic fiecare unghie cu degetele: astfel este stimulata circulatia sanguina si deci hranirea lor;

- puteti folosi, o data pe saptamana, suc de lamaie. Taiati o lamaie in jumatate si infigeti in ea varfurile degetelor de la o mana, pe care le tineti 10 minute. Repetati cu mana cealalta. Pe langa hranirea si vitaminizarea unghiilor, sucul de lamaie le rehidrateaza. Aceasta metoda este utila si in situatia in care unghiile sunt patate de la oja sau coloranti naturali.


Nu există produse în această categorie.