• OrganiCare Toothpaste -pasta de dinti cu cimbru, salvie, rozmarin, păpădie și lichen islandic.
Dintele este o structură albicioasă, calcifiată găsită in maxilarele multor vertebrate, având un rol important în masticaţie. Rădăcinile dinţilor sunt acoperite de gingii. Dinţii nu sunt constituiţi din oase, ci mai degrabă din mai multe ţesuturi cu densităţi şi durităţi variabile. Structura generală a dinţilor este similară la vertebrate, cu toate acestea există variaţii considerabile in ceea ce priveşte forma şi poziţia lor, condiţionate de alimentaţia vertebratului in cauză. Unele animale dezvoltă un singur set de dinţi, în timp ce altele dezvoltă mai multe seturi. Rechinii, de exemplu, dezvoltă un set nou de dinţi la fiecare două săptămâni, pentru a înlocui dinţii uzaţi. Rozătoarele prezintă un număr de dinţi care cresc continuu, fiind uzaţi prin ros, ceea ce asigură o lungime relativ constantă a acestora.

In funcţie de forma lor, legată in principal de rolul jucat in masticaţie, dinţii se pot impărţii în mai multe tipuri: incisivi, canini, premolari şi molari. Observând dantura unui vertebrat, putem obţine informaţii referitoare la modul de hrănire al acestuia. Astfel, ierbivorele prezintă numeroşi molari (au o formă specifică şi un anumit număr de proeminenţe), utili in mestecarea şi zdrobirea vegetaţiei; carnivorele în schimb au nevoie de canini (formă aproximativ conică, ascuţiţi) pentru a putea vâna.

La om dentiţia este heterodontă, ceea ce semnifică existenţa unor dinţi diferiţi prin formă şi funcţii, distingându-se incisivi, canini, premolari şi molari. în anatomie, pentru exprimarea numărului de dinţi, se foloseşte aşa numita ,,formulă dentară”. Exprimarea acesteia se face raportat la tipul de dinţi, numărul acestora şi semiarcadă. Ca şi la alte vertebrate, la om se disting două dentiţii succesive, denumite dentiţia temporară, respectiv dentiţia permanentă. Dentiţia temporară este reprezentată de aşa numiţii dinţi de lapte in perioada copilăriei, al căror număr este 20. Dentiţia permanentă cuprinde un număr total de 32 dinţi, pentru fiecare arcadă 16 dinţi. Această dentiţie apare treptat după vârsta de 7 ani.

Sub raport morfologic fiecare dinte prezintă: coroana - partea vizibilă a dintelui; rădăcina - fixată in alveolă (mai exact numită procesul alveolar) la a cărui extremă se află apexul sau vârful; colul dentar - cunoscut sub denumirea curentă de gâtul dintelui. Din punct de vedere structural, dintele este format din substanţe diferite. Coroana este constituită din dentină sau ivoriu şi este acoperită cu email (numit şi substanţă adamantină sau smalţ). Rădăcina este formată din ţesut osos, cu structură specifică, acoperit de o substanţă numit cement. In interiorul dintelui se află camera pulpară şi canalul radicular, care adăposteşte pulpa dentară, constituită din vasele şi nervii dinteiui care traversează orificiul apexian al dintelui. Fixarea dinţilor în alveolele dentare se face prin parodonţiu. în anatomie parodonţiul este definit ca „aparat de susţinere şi fixare” a dintelui. Fixarea se face de fapt printr-un sistem de fibre conjunctive implantate in cement, în peretele alveolarşi în gingie.

Datorită rolulului important pe care II are dentiţia în masticaţie, dinţii vin în contact direct cu alimentele ingerate. Resturile de alimente care rămân pe suprafaţa dinţilor, in special resturile care provin de la produsele care conţin cantităţi mari de glucide, constituie hrana bacteriilor care se găsesc in cavitatea bucală. înmulţirea excesivă a acestora, facilitată de abundenţa de hrană, poate duce la diverse probleme ale dentiţiei.

Placa dentară este constituită dintr-un biofilm de bacterii care sunt prezente pe dinţi. Dacă nu este îndepărtată periodic, prezenţa ei poate duce la probleme ale gingiilor. Având timp suficient la dispoziţie, placa se poate mineraliza, formând tartrul. Cariile dentare sunt asociate cu un anumit tip de bacterii producătoare de acid.

Având la dispoziţie hrană suficientă, în absenţa oxigenului, unele specii de bacterii din cavitatea bucală produc acid lactic, care dizolvă calciul şi fosforul din smalţul dinţilor. Acest proces de demineralizare poate duce la distrugerea dinţilor (apariţia cariilor). Saliva poate să neutralizeze in timp aciditatea produsă de bacterii, ajutând la protecţia dinţilor, dar nu poate traversa placa, în aceste zone acidul lactic produs de bacterii nu este neutralizat.

Astfel, devine importantă îndepărtarea resturilor de alimente rămase pe suprafaţa dinţilor pentru a lipsi bacteriile de hrana necesară dezvoltării respectiv multiplicării şi totodată reducerea numărului de bacterii prezente in cavitatea bucală, scăzând în acest mod cantitatea de acid care se poate forma ca rezultat al activităţii acestora.

Pastele de dinţi OrganiCare conţin ingrediente care îndepărtează resturile de alimente acumulate în urma meselor şi extracte de plante provenite din culturi organice care ajută la controlarea bacteriilor din cavitatea bucală, contribuind astfel la menţinerea unei dentiţii sănătoase.

Această pastă dentară cuprinde un amestec de plante care include cimbru, salvie, rozmarin, păpădie și lichen islandic. Aceste ingrediente acționează eficient, dar delicat, îndepărtând tartrul dentar și oferind protecție smalțului dentar. De asemenea, prezintă proprietăți antiinflamatoare și analgezice, contribuind la calmarea mucoasei bucale și a gingiilor iritate. Formula sa nu conține fluor, nichel, mentol, SLS, parabeni sau agenți de colorare, bazându-se în schimb pe puterea plantelor organice pentru efectul său de curățare. Cu un gust proaspăt și natural de lămâie, această pastă dentară este potrivită pentru igiena orală a întregii familii.


OrganiCare Aloe VeraToothpaste cu cimbru, salvie, rozmarin, păpădie și lichen islandic

Ingrediente

cimbru, salvie, rozmarin, păpădie și lichen islandic, 


Mod de utilizare: pentru o eficienţă mai bună recomandăm folosirea produsului de câteva ori pe zi; lăsaţi produsul să acţioneze câteva minute în gură înainte de clătire.

Nr. înregistrare CPNP 1963065/03.06.2015

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

OrganiCare Toothpaste -pasta de dinti cu cimbru, salvie, rozmarin, păpădie și lichen islandic.

  • 53,21 Lei


Opţiuni disponibile


Etichete: organicare, calivita, pasta, dinti, Toothpaste