Managementul stresului toamna si in sezonul rece cu recomandari Calivita

Sunt oameni care iubesc în mod deosebit toamna,  copacii îmbrăcați în multe culori, cu aer plăcut proaspăt, arome plăcute picante ale naturii. Sunt alții care văd doar sfârșitul verii în toamnă, zile mai scurte și mai întunecate, când trebuie să ne întoarcem la vechile ocupatii, și să începem din nou o muncă mai serioasă la serviciu sau la școală, precum și înmulțirea sarcinilor care trebuie să fie facut prin casa... Ne adresam tuturor celor care ii sperie gandul ca trebuie sa-si lase patul cald dimineata si trebuie sa iasa in frig, pentru a-și îndeplini sarcinile zilnice care  devin din ce in ce mai coplesitoare.

Melancolia sezonieră, care apare cu precădere toamna și se termină la sfârșitul primăverii, îi poate afecta pe cei care nu suferă de nicio problemă psihică, mai ales în regiunile mai reci, unde numărul de ore însorite scade drastic începând din perioada toamnei. În astfel de medii, acest fenomen poate apărea la mai mult de 10% din populație, cu simptome însoțitoare precum proasta dispoziție, letargie, slăbiciune, somnolență, creștere în greutate și oboseală constantă. Iar dacă se îmbină cu stresul la serviciu sau la școală/facultate, se poate transforma într-o adevărată agonie.

Cum poate fi prevenit acest lucru folosind remedii naturiste?

Există anumite metode și soluții care implică schimbări ale stilului de viață, precum terapia cu lumină, alimentația echilibrată și activitatea fizică regulată, care chiar funcționează, dar există oameni care pur și simplu nu pot integra toate acestea în viața lor. Anumite ingrediente active de origine vegetala, alaturi de vitamine si minerale, pot contribui foarte mult la stabilirea echilibrului corect al starii de spirit in a face fata situatiilor stresante.

Rhodiolin

Rhodiola rosea(din Rhodiolin) este o plantă medicinală adaptogenă, cunoscută și sub numele de rădăcină de aur, care este una dintre plantele de bază ale medicinei tradiționale chineze antice și a fost folosită în Rusia de secole, dar este cunoscută și acceptată în Europa de la începutul secolului al XVIII-lea. secol. Ca plantă adaptogenă, nu poate fi supradozată în timpul aplicării, și ajută la restabilirea echilibrului natural al sistemului nervos, la îmbunătățirea capacității de concentrare, iar în caz de suprasolicitare in stres, ne ajută să ne relaxăm și să ne odihnim mai ușor. În plus, reduce simptomele de oboseală și tensiune, contribuind în același timp la îmbunătățirea concentrării și a performanței mentale. Au fost efectuate mai multe studii științifice pentru a determina efectul Rhodiola rosea: într-unul dintre ele, a dus la o reducere a simptomelor negative cauzate de expunerea la stres, iar într-un altul, s-a dovedit a fi eficient împotriva depresiei ușoare, astfel încât poate ameliora simptomele de insomnie și instabilitate psihică, precum și să contribuie la reducerea nivelului de transformare a stresului și a tensiunii mentale care să se manifeste sub formă fizică prin anumite simptome. Rhodiolin CaliVite conține și zinc, care contribuie suplimentar la funcționarea sănătoasă a sistemului imunitar în perioada mai rece.

Stress Managemant -Managementul stresului

Vitaminele B au un rol multiplu în organism. Ei participă la procesele metabolice precum in formarea coenzimelor, la crearea sângelui, precum și la buna funcționare a sistemului imunitar și nervos. Vitamina B6, de exemplu, participă la procesele de menținere a funcționării normale a funcțiilor psihologice, precum și la depășirea oboselii, la fel ca magneziul. O lipsă foarte frecventă de vitamina B12 duce la senzații de oboseală constantă și letargie. În perioadele stresante, se acordă mai puțină atenție dietei, iar atunci lipsa de vitamine și minerale este cea mai intalnita. Stress Management este un complex de vitamina B, care contine si vitamina C și magneziu, pentru a ne ajuta să ne îndeplinim sarcinile zilnice cu calm, răbdare și cu suficientă energie, în ciuda nervilor supraîncărcati.

Expunerea prelungită la stres crește riscul de boli cardiovasculare. Potrivit unui studiu realizat în Polonia, s-a demonstrat că persoanele care suferă de depresie au o creștere a nivelului de homocisteină, ceea ce reprezintă practic același nivel de risc de apariție a bolilor de inimă ca și nivelul ridicat al colesterolului. În același timp, se constată o scădere a nivelurilor de vitamina B12 și acid folic, iar experiența a arătat că, cu un aport suplimentar al acestor substanțe, poate reduce cu succes nivelurile crescute de homocisteină, care este un factor de risc pentru boli cardiovasculare.

Nu permiteți zilelor mohorate de toamnă și iarnă să vă învingă organismul, dar, prin aplicarea mijloacelor naturale, luați măsurile adecvate pentru a vă proteja pe dumneavoastră și pe membrii familiei dumneavoastră.

Referințe și surse utilizate:

Studiu clinic al extractului de Rhodiola rosea L. SHR-5 în tratamentul depresiei ușoare până la moderate – Darbinyan și colab.. Nord J Psychiatry. 2007;61(5):343-8.

Un studiu pilot dublu-orb, controlat cu placebo, al efectului stimulant și adaptogen al extractului de Rhodiola rosea SHR-5 asupra oboselii studenților cauzată de stres în timpul unei perioade de examinare cu un regim repetat de doze mici – Spasov și colab., Phytomedicine, Vol. 7(2), pp. 85-89

Studiu dublu-orb, controlat cu placebo, randomizat al efectelor unei doze unice ale ADAPT-232 asupra funcțiilor cognitive – Aslanyan și colab., Phytomedicine. 2010 iunie;17(7):494-9.

Un studiu randomizat, dublu-orb, controlat cu placebo, în grupe paralele, al extractului standardizat shr-5 din rădăcinile de Rhodiola rosea în tratamentul subiecților cu oboseală legată de stres - Olsson EM. şi colab., Planta Med. 2009 Feb;75(2):105-12

Homocisteina si functiile cognitive in depresia bipolara – Permoda-Osip A. et al., Psychiatr Pol. 2014 noiembrie-dec;48(6):1117-26. doi:

 


MagneZi B6-90 tablete-contine Magneziu + Zinc+ Vitamina B6

MagneZi B6-90 tablete-contine Magneziu + Zinc+ Vitamina B6

Suplimentarea cu magneziu Suplimentarea de magneziu este cruciala pentru toată lumea azi, d..

82,24 Lei

Rhodiolin- 120 capsule-Preparat Antistres

Rhodiolin- 120 capsule-Preparat Antistres

1. Ce conține un flacon de Rhodiolin? 2. Mod de administrare 3. Ce efect are R..

161,25 Lei

Stress Management B Complex - 100 tablete-Complex de vitamina B pentru reducerea stresului

Stress Management B Complex - 100 tablete-Complex de vitamina B pentru reducerea stresului

Stresul este inerent vieţii noastre de zi cu zi. În vreme ce stresul pozitiv ne este necesar, pentru..

90,30 Lei

Se afişează de la 1 până la 3 din 3 (1 Pagini)