• Super Soya Lecithin - 100 capsule gelationoase-lecitină din soia

Lecitina din soia ajută la menţinerea grăsimilor din sânge şi a circulaţiei sanguine la un nivel normal şi, în acelaşi timp, protejează ficatul şi contribuie la funcţionarea acestuia. Aceasta are o importanţă extraordinară pentru stimularea prospeţimii mentale, concentrării şi proceselor de învăţare sau luptei împotriva declinului mental, dar este considerată şi o substanţă lipotropă (o substanţă care descompune grăsimile). Pentru un efect triplu, alegeţi Triple-Potency Lecithin!

Pentru cine recomandăm ?

 • Celor care doresc un ajutor pentru reducerea nivelului de colesterol.
 • Persoanelor care suferă de artrită.
 • Vârstnicilor, pentru a-şi păstra prospeţimea mentală.
 • Sportivilor şi persoanelor care efectuează munci fizice grele, pentru a susţine sănătatea circulaţiei şi articulaţiilor.
 • Tinerilor care doresc o memorie si o agerime mai buna.

Ce contine Super Soya Lecihin de la Calivita?

Un flacon de SUPER SOYA LECITHIN 1200  cu 100 capsule
o capsula contine:
- Lecitina din soia.....1.200 mg
care contine:
Fosfatidilcolina .....180 mg
- Fosfatidiletanolamina ....156 mg
- Fosfatidilinozitol...120 mg

Mod de administrare:1-2 capsule gelatinoase pe zi după servirea meselor sau conform recomandărilor.

Produsul nu conţine organisme modificate genetic (Non-GMO).

Lecitina este o substanta naturala ale carei efecte curative sunt putin cunoscute. Principalele sale componente sunt colina si inozitolul. Colina intra in structura membranelor celulare si se intalneste sub forma combinata cu diverse vitamine. Inozitolul se gaseste in proportie mare in structura creierului. Atat inozitolul, cat si colina contribuie la arderea si descompunerea grasimilor, impiedicand depunerea acestora in ficat.

Lecitina reduce nivelul sangvin al colesterolului, converteste colesterolul si alte lipide in substante hidrosolubile, contribuind astfel la eliminarea lor din organism. Impiedica formarea placilor de aterom de pe peretii arteriali si fortifica musculatura cardiaca. Reduce in mare masura sau chiar elimina durerile articulare. Consumul sistematic al lecitinei permite celor suferinzi de artropatii sa-si desfasoare activitatile zilnice obisnuite.

Lecitina vine si in ajutorul persoanelor meteorosensibile. Este indispensabila si pentru ameliorarea durerilor articulare ale sportivilor. Asigura o culoare sanatoasa a pielii si combate caderea parului, previne aparitia diverselor eczeme, contribuie-la intensificarea capacitatii de memorare si are un usor efect sedativ.

Administrata in combinatie cu mierea de albine, contribuie la intensificarea functiilor cerebrale. Este un excelent tonic pentru persoanele in varsta, apatice, care, si-au pierdut apetitul. Accelereaza tranzitul intestinal si previne balonarea. Cosumul de lecitina timp mai indelungat poate incetini sau chiar opri dezvoltarea litiazei colesterolice.

Calivita comercializeaza si preparate cu lecitina, avand o concentratie tripla (triple potency), care nu contin ulei de soia, ci un concentrat de soia. Astfel, consumul a trei capsule de lecitina pe zi poate fi inlocuit cu doar o capsula triple potency, efectul fiind acelasi.


 8 beneficii potentiale ale lecitinei din soia 

1. Îmbunătățește nivelul de colesterol

Suplimentarea cu lecitină din soia dietetică este in strâns legată cu scăderea hiperlipidemiei și cu influențarea metabolismului lipidic. Este cunoscuta pentru rolul său important în influentarea grăsimii și a colesterolului, motiv pentru care suplimentele de lecitină din soia sunt recunoscute pentru scăderea colesterolului în mod natural. Cercetările sugerează că proprietățile lecitinei au capacitatea de a reduce excesul de colesterol LDL și de a promova sinteza HDL în ficat.

Un studiu publicat în 2010, în revista " Colesterol", a evaluat nivelul total de colesterol și LDL după administrarea de lecitină de soia la pacienții cu niveluri hipercolesterolemice. Pentru studiu, un supliment de 500 de miligrame de lecitină de soia a fost administrat de 30 de voluntari în fiecare zi, iar rezultatele au fost destul de uluitoare. Cercetătorii au descoperit următoarele după ce pacienții au fost suplimentați cu lecitină din soia:

 • O reducere cu 42% a LDL (colesterolul “rau”)după o lună
 • O reducere de 56% în LDL după 2 luni

Acest studiu sugerează că lecitina de soia poate fi utilizată ca supliment alimentar pentru tratamentul hipercolesterolemiei.

2. Sursa de colina

Lecitina din soia contine fosfatidilcolina, una dintre formele primare de colina , un macronutrient care joaca un rol important in functia hepatica, circulatia musculara, metabolism, functie nervoasa si dezvoltarea corecta a creierului.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Wales Swansea, suplimentarea cu fosfatidilcolină este benefica pentru a susține nivelul colesterolului sănătos, funcția hepatică și funcția creierului. Multe dintre beneficiile potențiale ale lecitinei din soia derivă din conținutul de colină

3. Poate stimula imunitatea

Suplimentele din lecitină din soia sporesc semnificativ funcția imunitara. Cercetătorii brazilieni au descoperit că suplimentarea zilnică cu lecitină de soia a determinat creșterea activității macrofagelor (celulele albe din sângele care distrug resturile străine, toxinele).

În plus, s-a descoperit că limfocitele (celulele albe din sânge care sunt fundamentale pentru sistemul imunitar) au crescut cu 92%. Acest lucru sugerează că, lecitina de soia are efecte imunomodulatoare. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a finaliza rolul benefic al lecitinei de soia pentru sistemul imunitar.

4. Ajută corpul să faca fata stresului fizic și psihic

Una dintre numeroasele chei pentru beneficiile de sănătate a lecitinei din soia este un compus cunoscut ca fosfatidilserină - un fosfolipid comun care face parte din membranele celulare din plante și animale. Aceasta reduce hormonii de stres si anume adrenocorticotropicul (ACTH) și cortizolul, diminuand stresul fizic si pshic.

5. Poate îmbunătăți funcția cognitivă

S-a constat că fosfatidilserina derivată din lecitina din soia si acidul fosfatidic din lecitina pot avea o influență pozitivă asupra memoriei, cunoașterii și dispoziției în rândul vârstnicilor și celor care suferă de afecțiuni cognitive. 

6. Poate preveni osteoporoza

Există studii care indică faptul că lecitina din soia, acționează ca antiresorbant și agent de creștere a osului în prevenirea osteoporozei. Aceasta se datorează izoflavonilor găsiți în soia, în special glicozidele.

Conform unei revizuiri stiintifice publicate in Journal of Medicinal Food , studiile epidemiologice au descoperit ca femeile din Asia au o incidenta mai mica a fracturilor de sold decat femeile caucaziene, iar cercetarile ulterioare indica faptul ca consumul de produse din soia este mult mai mare in randul asiaticilor decat caucazienilor.

Cercetătorii afirmă că produsele pe bază de soia ar putea "diminua potențialul de pierdere a osului și pot scădea riscul de fractură". Aceasta se poate datora efectelor estrogenice ale soiei, deoarece deficitul de estrogen indus de menopauză a arătat că accelerează pierderea osoasă la femeile în vârstă. Aceaste beneficii asupra osteoporozei se pot datora și proprietăților din soia (în special glicozidele) care au efecte antioxidante, estrogenice și imunomodulatoare

7. Ameliorează simptomele menopauzei

În plus față de beneficiile sale potențiale pentru osteoporoză, cercetările sugerează că suplimentele de lecitină din soia pot ajuta la ameliorarea simptomelor menopauzei prin îmbunătățirea vigorii și tensiunii arteriale la femeile aflate la menopauza. Un studiu randomizat, dublu-orb, controlat cu placebo, care include 96 de femei cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani, a încercat să investigheze dacă suplimentele de lecitină din soia ar putea ajuta la ameliorarea simptomelor de oboseală. Participanții au fost randomizați să primească tablete active care conțin lecitină de soia în doză mare (1200 mg pe zi) sau doză mică (600 mg pe zi) sau placebo, pentru o perioadă de 8 săptămâni.

Cercetatorii au descoperit ca ameliorarea simptomelor de oboseala, a tensiunii arteriale diastolice si a indicelui vascular cu cardio-glezna (pentru a masura rigiditatea arteriala) au fost mai mari in grupul cu doze mari comparativ cu grupul placebo. 

8. Poate preveni cancerul

Un studiu publicat în revista Epidemiologie din 2011 a constatat că poate exista un risc redus de cancer mamar asociat cu utilizarea suplimentului de lecitină. Această legătură între lecitina din soia și riscul scăzut de cancer mamar poate fi determinată de prezența fosfatidilcolinei din lecitina de soia, care este transformată în colină. 

Ştiaţi că ?
Lecitina este un component important al membranei celulare?

Atentie! in cazul unor dureri articulare deosebit de intense (cu ocazia schimbarilor atmosferice, de exemplu) se poate utiliza o cantitate mai mare decat cea obisnuita. Dozele crescute sunt lipsite de orice pericol, necunoscandu-se efecte secundare. Consumul sistematic poate incetini sau opri cresterea sau formarea litiazelor colesterolice din colecist. Nu se cunosc efecte secundare in caz de marire a dozei.
Atentie! Consumata seara (dupa ora 18) provoaca insomnii.

Beneficiile Produsului Super Soya Lecitihin de la CaliVita

 • Îmbunătăţeşte capacitatea de memorare şi învatare;
 • Previne afecţiunile cardiovasculare;
 • Tratează alcoolismul şi hepatitele virale;
 • Recomandată în depresie şi Alzheimer;
 • Reduce nivelul colesterolului rău;
 • Elimină durerile articulare;
 • Are efect tonic asupra sistemului nervos;
 • Recomandată sportivilor, elevilor şi vârstnicilor.

Raspunsurile doctorului de specialitate pentru produsul Super Soya Lecithin le puteti gasi la urmatorul link:

Raspunsuri on-line la consultatiile medicale Calivita care recomanda produsul Super Soya Lecithin

Afectiuni in care este recomandat produsul Super Soya Lecithin de la Calivita

AfectiuneMod de administrare
- Accident vascular - tratament  - 1-1-0 inainte de masa, 1 flacon continuu- combate deteriorarea memoriei ce se instaleaza dupa un accident vascular ca urmare a insuficientei de oxigenare in anumite zone ale creierului), alternand dupa terminarea flaconului cu Omega 3 (0-1-1 inainte de masa, 1 flacon continuu) care  este un bun adjuvant in dizolvarea si eliminarea fragmentelor de cholesterol de pe vase, ajutand semnificativ in recupararea de dupa accidentul vascular la nivelul creierului si al muschului cardiac. Se administreaza aceasta suita alternanta timp de 4 luni (Lecitina > Omega 3 > Lecitina > Omega 3)   
- Activitate fizica (stimulare) 1-1-0, inainte de masa. 
- ADHD  - 1-1-0 in timpul mesei- stimuleaza atentia, concentrarea, memoria.   
- Afectiuni articulare degenerative  - 1-0-1 in timpul mesei, 3 luni continuu- impreuna cu JOINT PROTEX combate rapid durerile articulare ce apar la schimbarile bruste meteo si manifesta efect antiinflamator la nivelul capsulei articulare.   
- Alzheimer (boala) 1-1-0 in timpul mesei, imbunatateste memoria, sustine sanatea celulei nervoase la nivelul creierului si previne degradarea functiilor cerebrale) alternand la cate 1 flacon consumat cu Omega 3 (0-1-1 in timpul mesei, stimuleaza procesul de recuperare in Alzheimer). Se administreaza aceasta suita alternanta timp de 4 luni (Lecitina > Omega 3 > Lecitina > Omega 3).
- Ameteala 1-1-0 in timpul mesei- actioneaza prin imbunatatirea tonusului celulei nervoase si memoriei    
- Analgezic  - 1 pe moment si inca una peste 2 ore dupa care se poate continua cu doza de intretinere 1-0-0 in timpul mesei- combate dureri variate, de la cele articulare pana la migrene si dureri dezvoltate pe stres, pe lipsa oxigenarii, pe circulatie sanguina deficitara, reducand inflamatia si implicit durerea pe traiectul nervos afectat   
- Anti-electrosmog 1-1-0 in timpul mesei, 3 luni continuu, imbunatateste capacitatea de concentrare si atentie la persoanele ce lucreaza cu calculatorul.
- Anti-imbatranire 0-1-1 in timpul mesei, are functii multiple: imbunatateste memoria si statusul sistemului nervos, oxigenarea cerebrala si tonusul celulei nervoase; faciliteaza procesele de digestie printr-un drenaj corect al cailor biliare; amelioreaza durerile articulare produse la schimbarile meteo.
- Artroza 1-1-1 in timpul mesei; 2 luni continuu sau Triple Potency Lecithin (1-1-0 in timpul mesei, 2 luni continuu) combate rapid durerile articulare ce apar la schimbarile bruste meteo, fiind un bun adjuvant in cazul persoanelor cu meteosensibilitate).
- Atentie (stimulare)

Pentru copii:

- 1-0-1 in timpul mesei; 3 luni continuu; stimuleaza atentia si capacitatea de concentrare, crescand astfel tonusul si performantele intelectuale ale copilului.

- Bioritm (reglare)

 Pt. persoane cu varsta peste 50 ani:

1-0-1 in timpul mesei, 2-3 luni continuu, imbunatateste memoria printr-o buna oxigenare a creierului si previne fenomenele de ramolisment cerebral secundare senilitatii.

- Calculi biliari, litiaza biliara  -1-1-1 in timpul mesei sau Triple Potency Lecithin 0-1-0 in timpul mesei; 3 luni continuu; elimina fractiunile de grasimi saturate de la nivelul cailor biliare, cele care se depun si formeaza nisipul sau calculii biliari de colesterol.
- Calculi renali, litiaza renala  -1-1-1 in timpul mesei sau Triple Potency Lecithin in schema de administrare 1-0-1, in timpul mesei, determina descompunerea hidrosolubila a calculilor renali si ajuta astfel la eliminarea lor pe cale urinara.
- Cancer cerebral / tumori cerebrale

2. Pentru tumorile cerebrale benigne (constand in lipoame, chisturi, edeme si depuneri calcefiate in interiorul creierului) vom interveni pe topirea/remisia acestora si eliminarea lor pe cat posibil pe calea sangelui si limfei:

1-1-0 in timpul mesei, 3 luni continuu, este un acid gras nesaturat care curata depunerile colesterolice si metabolice, marunteste piatra si contribuie la topirea lipoamelor, fiind si trofic de celula neuronala.

- Cefalee, cefalgie 1-1-1 inainte de masa, constituie hrana pentru celula neuronala; prin aportul de acizi grasi nesaturati, uleiul de lecitina intervine in drenajul biliar, ameliorand crizele biliare si migrenele secundare acestora; curata vasele de sange - inclusiv la nivel cerebral - de depunerile colesterolice si acide care ingreuneaza circulatia.
- Chisturi renale  -0-1-1 in timpul mesei, 3 luni continuu- regleaza functia glomerulara a rinichiului, contribuie la maruntirea si eliminarea calculilor si depunerilor metabolice locale, eficientizeaza tranzitul intestinal si metabolismul, stimuleaza sanatatea mebranelor si testurilor conjunctive - materia principala de formare a chisturilor   
- Colecistita 1-1-0 in timpul mesei, 3 luni continuu, intervine in procesul de dizolvare a calculilor biliari.
- Colica biliara 2-1-1 in timpul mesei sau Triple Potency Lecithin(1-1-0 in timpul mesei; 3 luni continuu; elimina fractiunile de grasimi saturate depuse la nivelul cailor biliare sub forma de nisip sau calculi de colesterol.
- Colica renala

 Pentru prevenirea dezvoltarii depozitelor calcefiate din rinichi (calculilor) si stimularea dizolvarii celor deja existente, se va administra urmatoarea schema :

-1-1-1 sau  Triple Potency Lecithin  (in schema de administrare 1-0-1, in timpul mesei, contribuie la descompunerea hidrosolubila a calculilor renali si ajuta astfel la eliminarea lor din organism.

- Coxartroza -1-1-1, in timpul mesei, 2-3 luni continuu sau Triple Potency Lecithin (1-0-1, in timpul mesei, 2-3 luni continuu) , de preferat mai ales in anotimpul rece, combate durerile articulare de natura meteo si nu numai.
- Dementa senila 1-1-0 in timpul mesei, 3 luni continuu, imbunatateste memoria, oxigenarea creierului si creste  apetitul de viata al varstnicilor.
- Dischinezie biliara 1-1-1 in timpul mesei sau Triple Potency Lecithin (1-1-0 in timpul mesei; 3 luni continuu; elimina fractiunile de grasimi saturate, de la nivelul cailor biliare, cele care se depun si formeaza nisipul sau calculii biliari de colesterol.
- Dureri de cap tip migrena 1-1-0 inainte de masa, prin aportul de acizi grasi nesaturati din soia intervine in drenajul bun biliar si dizolvarea calculilor de colesterol din bila, astfel incat sa poata stopa crizele biliare si migrenele secundare acestora.
- Dureri musculare (mialgii)

In criza:

pentru femei, 2 capsule o data.

Profilactic:

pentru femei, 1-1-1 in timpul mesei, actioneaza pe durere si ca antiinflamator secundar.

- Entorsa 1-1-1 in timpul mesei sau Triple Potency Lecithin (1-0-1 in timpul mesei), are rol de calmant al durerii si anti inflamator articular.
- Greata 2 capsule odata, favorizeaza drenajul bilei si eliminarea grasimilor
- Hipotensiune arteriala 1-1-1 in timpul mesei sau- Triple Potency Lecithin (0-1-0, in timpul mesei, favorizeaza oxigenarea celulara care are foarte mare legatura atat pe partea perfierica a circulatiei cat si cu circulatia centrala pentru ca, in general, cand scade oxigenarea scade si tensiunea sanguina.
- Indigestie 1-1-1 in timpul mesei sau Triple Potency Lecithin (0-1-0 in timpul mesei, faciliteaza drenajul cailor hepato-biliare prin reducerea riscului de formare a calculilor biliari din colesterol la persoanele care consuma grasimi in alimentatie sau care au probleme cu greutatea corporala - deci dezechilibre mai complexe deja instalate in corp
- Inteligenta (stimulare) -1-1-1 in timpul mesei  SAU  Triple Potency Lecithin 1-0-0, in timpul mesei) - stimuleaza oxigenarea celulei nervoase si totodata favorizeaza conexiunile sinaptice rapide.
- Memorie (imbunatatire)

Pentru adulti:

- 1-0-1 in timpul mesei; 3 luni continuu; acizii grasi nesaturati din compozitie hranesc celula neuronala, deblocheaza vasele de sange stimuland circualtia sanguina inclusiv la nivel cerebral si manifesta efecte de calmare si echilibrare nervoasa.


Pentru copii:

- 1-0-1 in timpul mesei; 3 luni continuu; stimuleaza atentia, memoria si capacitatea de concentrare crescand astfel tonusul si performantele intelectuale ale copilului.

- Meteo-sensibilitate 1-0-1 in timpul mesei; 3 luni continuu; impreuna cu JOINT PROTEX combate rapid durerile articulare ce apar la schimbarile bruste meteo.
- Migrene 1-1-0 inainte de masa, prin aportul de acizi grasi nesaturati din soia intervine in drenajul bun biliar si dizolvarea calculilor de colesterol din bila, astfel incat sa poata stopa crizele biliare si migrenele secundare acestora.
- Nevralgii 1-1-1 in timpul mesei sau Triple Potency Lecithin (1-0-1 in timpul mesei; unul din rolurile importante ale acizilor grasi nesaturati din soia este acela de a reduce inflamatia si implicit durerea pe traiectul nervos afectat.
- Obezitate 0-1-1 in timpul mesei, 3 luni continuu, dizolva depunerile de grasime de pe peretii vaselor de sange si din tesuturi.
- Polineuropatii 1-1-1 in timpul mesei, 3 luni continuu, asigura imbunatatirea memoriei si oxigenarii cerebrale la varstnici si are efect protector pentru antioxidantii din Senior Formula.
- Profilaxia batranetii -0-1-1 in timpul mesei, are functii multiple: imbunatateste memoria, oxigenarea cerebrala si tonusul celulei nervoase; faciliteaza procesele de digestie printr-un drenaj corect al cailor biliare; amelioreaza durerile articulare produse la schimbarile meteo.
- Rau de mare, avion, masina 2 sau- 1-2 tablete pe zi -Triple Potency Lecithin ( combate starile de greata si voma, precum si durerea de cap declansata la contactul cu situatiile in care organismul se adapteaza mai greu).
- Reumatism articular - Super Soya Lecithin (pentru femei) sau Omega 3 (pentru barbati) 1-0-1 in timpul mesei, 3 luni continuu, combate rapid durerile articulare ce apar la schimbarile meteo bruste.
- Schizofrenie -1-1-0 in timpul mesei, imbunatateste memoria si previne distructiile neuronale si sinaptice) SAU Triple Potency Lecithin (0-1-0 in timpul mesei, 3 luni continuu) alternand la cate 1 flacon consumat cu Omega 3 (0-1-1 in timpul mesei, stimuleaza procesul de recuperare in schizofrenie). Se administreaza aceasta suita alternanta timp de 4 luni (Lecitina > Omega 3 > Lecitina > Omega 3.
- Tonus fizic - stimulare 1-1-0

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Super Soya Lecithin - 100 capsule gelationoase-lecitină din soia

 • 118,25 Lei


Opţiuni disponibile


Produse asemănătoare

Super Soya Lecithin -250 capsule gelationoase-lecitină din soia,

Super Soya Lecithin -250 capsule gelationoase-lecitină din soia,

Lecitina din soia ajută la menţinerea grăsimilor din sânge şi a circulaţiei sanguine la un nive..

242,41 Lei

Triple Potency Lecithin - 100 capsule gelatinoase-Lecitină din soia

Triple Potency Lecithin - 100 capsule gelatinoase-Lecitină din soia

  Lecitina din soia ajută la menţinerea grăsimilor de sânge şi a circulaţiei sanguine la un ..

188,66 Lei

qProtect -90 tablete-Antioxidant cu ginkgo biloba

qProtect -90 tablete-Antioxidant cu ginkgo biloba

Corpul nostru ne oferă informaţii despre sănătatea noastră, trebuie doar să-l ascultăm. Dacă ai dese..

61,28 Lei

Etichete: super soia lecitina, lecitina, soya lecitin super, lecithin, 100, capsule, gelationoase, produse, calivita, Accident vascular, tratament, Activitate fizica (stimulare), ADHD, Afectiuni articulare degenerative, Alzheimer (boala), Ameteala, Analgezic, Anti, electrosmog, Anti, imbatranire, Artroza, Atentie (stimulare), Bioritm (reglare), Calculi biliari, litiaza biliara, Calculi renali, litiaza renala, Cancer cerebral / tumori cerebrale, Cefalee, cefalgie, Chisturi renale, Colecistita, Colica biliara, Colica renala, Coxartroza, Dementa senila, Dischinezie biliara, Dureri de cap tip migrena, Dureri musculare (mialgii), Entorsa, Greata, Hipotensiune arteriala, Indigestie, Inteligenta (stimulare), Memorie (imbunatatire), Meteo, sensibilitate, Migrene, Nevralgii, Obezitate, Polineuropatii, Profilaxia batranetii, Rau de mare, avion, masina, Reumatism articular, Schizofrenie, Tonus fizic, stimulare