Cel mai bun supliment #1 pentru creier, potrivit unui medic.


Obținerea cantității potrivite de anumiți „neuronutrienți” cheie poate îmbunătăți modul în care gândim și ne simțim.

Ceea ce este bun pentru corp este bun si pentru creier. De exemplu, a face o mulțime de exerciții fizice, a reduce stresul, a nu  consuma alcool și a nu fuma sunt toate stimulente pentru creier . Dar ceea ce a atras mai multă atenție în aceste zile este legătura surprinzătoare dintre materia cenușie și dieta.

Substanțele nutritive din alimente influențează substanțele chimice care afectează în mod direct și indirect creierul și, la rândul lor, schimbă modul în care gândim și simțim”, spune psihiatru nutrițional, Uma Naidoo, MD , bucătar profesionist, expert în nutriție . Cu alte cuvinte: mâncarea ne poate influența starea de spirit.

Știati ca serotonina este neurotransmițătorul care ajută la reglarea stării de spirit, a fericirii și a anxietății?

Nouăzeci la sută din aceasta este de fapt produsă în tractul gastrointestinal, mai degrabă decât în ​​creier, o statistică care subliniază importanța dietei și a sistemului digestiv pentru sănătatea cognitivă. În calitate de director de psihiatrie nutrițională și de stil de viață la Spitalul General din Massachusetts, Dr. Naidoo este în fruntea domeniului în creștere al psihiatriei nutriționale, care recunoaște rolurile esențiale pe care bacteriile care alcătuiesc microbiomul intestinal le joacă în sănătatea creierului și în medierea stării de spirit și a funcției cognitive.

În timp ce dr. Naidoo spune că o dietă sănătoasă cu alimente integrale este cea mai bună cale către un creier sănătos , ea crede că și suplimentele alimentare au un loc important. Cel mai bun supliment pentru creier este unul care include nutrienți pe care ea îi numește „fructul cu greutate”: nutrienți care sunt mai greu de obținut prin dieta ta zilnică.

Deficiențele depind de dieta, așa că nu există un singur supliment cel mai bun pentru creier care să funcționeze pentru toată lumea. Din acest motiv, l-am întrebat pe dr. Naidoo despre cei mai obișnuiți nutrienți care stimulează creierul, în care mulți oameni pot avea deficit. Pentru a afla ce nutienti va  lipsesc, ea recomandă un test de analize de sânge care pot identifica nivelurile scăzute ale acestor nutrienți.

1.Vitamina D

Este o vitamina solubilă în grăsimi, renumită pentru susținerea oaselor puternice și dense, acționează ca un neuro-steroid; ajută la scăderea inflamației și controlează eliberarea factorului de creștere a nervilor (NGF), care este esențial pentru buna funcționare a neuronilor din hipocamp, zona creierului responsabilă de învățare și memorie.

„ Există mulți oameni care au deficit de vitamina D , în special cei care trăiesc în nordul  îndepărtat, unde clima și nivelul de lumina soarelui afectează nivelul de vitamina D”, spune Naidoo. În afara alimentelor fortificate cu vitamina D, cum ar fi laptele, poate fi dificil să obțineți suficientă vitamină, așa că ea recomandă suplimentele din cauza relației lor cu tulburările de dispoziție și anxietate. „Nu suntem exact siguri cum funcționează, dar ajustează chimia creierului”, spune ea. „Ar putea crește anumiți neurotransmițători precum dopamina”. Suplimente alimentare naturale cu vitamina D  recomandate: Vitamina D-2000 UI , D-Drops

2. Magneziu

Acest mineral este implicat în 300 de reacții biochimice din organism, inclusiv în reglarea dispoziției și a somnului”, spune Naidoo. Se află pe lista ei de suplimente pentru persoanele care suferă de anxietate.

Cercetările sugerează că o deficiență de magneziu este asociată cu tulburări de anxietate, ADHD, oboseală și libido scăzut. Suplimente Calivita cu magneziu recomandate: Magnezi B6 , Stong Bones, Calcium Magnesium Plus

3. Acizi grasi omega-3

Există trei tipuri principale de acizi grași omega-3 : acidul alfa-linolenic pe bază de plante și cei doi care se găsesc în uleiul de pește, acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). EPA și DHA sunt esențiali pentru inima și creier.

Omega-3 promovează sănătatea creierului prin scăderea markerilor inflamatori și protejând neuronii de inflamația excesivă”, spune Naidoo.

Studiile științifice au demonstrat că pacienții cu demență au niveluri scăzute de omega-3 și că administrarea de suplimente poate ajuta la protejarea creierului și la întârzierea declinului cognitiv. În cartea sa, Naidoo citează o meta-analiză din 2016 a 13 studii randomizate controlate pe 1.233 de pacienți cu tulburare depresivă majoră care au arătat efectele benefice ale uleiului de pește, în special la participanții care au luat cantități mai mari de EPA și la cei care iau și antidepresive. Suplimente alimentare naturale cu omega 3:  Omega-3 concentrate Nordic Pure Omega 3 Liquid-250 ml.

4. Şofran

Condimentul foarte apreciat folosit în mâncărurile mediteraneene, asiatice și marocane s-a dovedit a fi util în ameliorarea simptomelor depresiei și în reducerea neurodegenerării care cauzează boala Alzheimer. Unele studii clinice sugerează că suplimentele de 30 mg de șofran administrate zilnic timp de șase săptămâni pot fi la fel de eficiente ca medicamentele antidepresive obișnuite, cunoscute sub numele de ISRS (inhibitori ai recaptării serotoninei).

 Dar nu se poate primi o doză terapeutică din câteva fire purpurie ale condimentului scump, spune Naidoo. Suplimentele de șofran sunt mai puțin costisitoare și mai concentrate pentru a obține nivelul de sofran de care este nevoie.

 


Nu există produse în această categorie.