Consuma regulat vitamine!

Te-ai gândit vreodată cum funcționează corpul tău? Pare atât de simplu că părul și unghiile ne cresc în continuu, că dăm mâna unii cu alţii sau că citim cărți, activități la care participă armonios toți mușchii. Însă pentru aceasta trebuie să avem o alimentaţie care să furnizeze nu doar energia, ci și „elementele de construcţie” necesare pentru complicatul metabolism al organismului, cum ar fi proteinele, acizii grași, mineralele și vitaminele.
Fiecare dintre milioanele de enzime care descompun nutrienții și ajută la formarea țesuturilor noastre necesită diferite substanțe pentru o funcționare adecvată: unele au nevoie de minerale, altele, de vitamine, iar o serie de enzime transformă acizii grași omega-3 în substanțe antiinflamatoare.

Teoretic, un adult sănătos care nu este sportiv profesionist şi nu depune un efort fizic extrem poate obține substanțele necesare pentru funcționarea organismului dintr-o alimentație echilibrată și diversificată. Cine e sigur că are o astfel de alimentație să ridice mâna. Toate studiile care au analizat obiceiurile alimentare au ajuns la concluzia că nu consumăm destule fructe și legume, care reprezintă surse ideale de vitamine, minerale și fibre, și că aportul nostru de vitamina D, fier și zinc este, de asemenea, extrem de scăzut. Obezitatea devine o problemă din ce în ce mai răspândită, iar bolile endemice, care pot fi prevenite cu ajutorul unui stil de viață sănătos (osteoporoza, bolile cardiovasculare etc.) nu înregistrează nici ele o scădere.

În plus, o serie de studii au ajuns la concluzia că alimentele pe care le consumăm în ziua de azi conţin o cantitate de nutrienți mult mai redusă decât în trecut,din cauza producției de masă, a supraforţării producţieiși a epuizării rezervelor nutritive din sol.

Suplimentele alimentare, așa cum le-o spune și numele, suplimentează alimentația cu vitamine, minerale, acizi grași, probiotice, fibre și alte elemente care lipsesc din alimentație sau sunt necesare într-o cantitate ridicată, în anumite situații. Pe baza celor mai recente rezultate științifice, concepţia despre anumite substanțe s-a modificat: acesta este cazul probioticului Lactobacillus, despre care acum se ştie că se poate instala în intestine mult mai ușor în prezența acidului gras omega-3 EPA.

Necesarul de micronutrienți crește și se modifică în timpul sarcinii, al efortului fizic intens, în caz de boli cronice sau obezitate, dar și afecțiunile de scurtă durată, efortul mental sau fizic pot epuiza rezerva de nutrienți, dacă o avem.

Lipsa multor vitamine și minerale poate fi clar resimțită: consumăm magneziu dacă avem cârcei, beta-caroten dacă nu vedem prea bine în întuneric; însă există o serie de alte consecințe ale lipsei de vitamine care nu sunt evidente pe termen scurt. Pe de o parte, este posibil să nu îți dai seama că ai o nevoie crescută de anumite vitamine, de exemplu, de vitamina C dacă ești fumător.

Se recomandă ca majoritatea suplimentelor alimentare să fie consumate regulat, o perioadă prelungită de timp,deoarece este imposibil să tratezi o carență consumând vitamine doar câteva zile: suplimentul nu poate rezolva problema nedorită dacă este aplicat o perioadă prea scurtă de timp. Gândește-te doar la acizii grași omega-3 consumați pentru reducerea inflamației sau refacerea florei intestinale; de asemenea, nu este suficient să iei gingko biloba doar în prima zi de sesiune.

Daily Recharge conține vitaminele, mineralele, acizii grași, fibrele, probioticele și antioxidanții esențiali, necesari pentru funcționarea zilnică echilibrată a organismului. Acum am inclus șapte ingrediente active într-un singur pliculeț practic, ca să le poți integra mai ușor în programul tău zilnic.

Noi la CaliVita ne străduim să îți sprijinim sănătatea nu doar cu produse de cea mai înaltă calitate, ci şi ajutându-te să îţi dai seama de ce substanțe ai nevoie și pe care dintre acestea le găsești în alimentație. În acest scop am conceput aplicația „Lipsa de vitamine”, am scris și am publicat numeroase articole informative despre cele mai noi cercetări științifice. Cu cât știi mai multe despre sănătate, stil de viață sănătos și nevoile organismului tău, cu atât mai ușor îți va fi să obții și să îți menții sănătatea fizică și psihică, chiar și în condiții în perpetuă schimbare.


Nu există produse în această categorie.