În fiecare zi corpul nostru se confruntă cu diverşi factori nocivi precum bacterii şi viruşi. Oregano Oil ne oferă protecţia de care avem nevoie. Flavonoidele, antioxidanţi puternici, neutralizează efectele nocive ale radicalilor liberi, în timp ce carvacrolul, un ulei esenţial deosebit de eficient, împiedică dezvoltarea bacteriilor.

Printre ingredientele active ale uleiului de oregano-Oregano Oil se numără flavonoidele, cunoscute pentru excelentele lor efecte antioxidante, precum şi câteva uleiuri volatile foarte utile. Unul dintre acestea,  carvacrolul, are un puternic efect antimicrobian, astfel că poate distruge sau împiedica reproducerea bacteriilor sau ciupercilor.

Oregano Oil( Supliment alimentar cu ulei de Oregano) lichid 30 ml
O portie de 4 picaturi = 0,17 ml, contine:
Ulei de oregano (Standardizat, 3,5 % carvacrol) ..13 mg
Ulei de baza-ulei de masline...q.s.

 

Mod de administrare:Recomandat pentru uz intern: folosit ca supliment alimentar, se iau 4 picaturi(aprox.  0,17 ml) de 3 ori pe zi amestecat intr-o cantitate mica de apa.

                                       Recomandat pentru uz extern: se aplica de pana la 3 ori pe zi. 

Pentru cine recomandăm ?

 • Persoanelor care suferă de răceli comune sau simptome uşoare ale tractului respirator superior, pentru inhalaţii.
 • Persoanelor care suferă de infecţii ale cavităţii bucale, pentru gargară.
 • Persoanelor care suferă de probleme digestive, pentru uz intern.
 • Ca antioxidant, pentru a neutraliza efectele nocive ale radicalilor liberi, derivaţi din metabolismul celulelor.
 • Pentru uz extern, cu scopul de a trata pete, muşcături de insecte şi vânătăi şi a preveni infecţiile microbiene.

Numeroase studii  au aratat ca ulei de oregano(oregano oil) este un purificator foarte puternic, care oferă multe beneficii pentru sănătatea umană. Este o substanță naturală care este extras din plantele oregano sălbatice, și doi compuși cheie se găsesc în el: carvacrol și timolul. Studiile au arătat că ambii compuși au efecte semnificative asupra micro-organismelor dăunătoare care provoacă multe boli la om.

Este important să NU se confunde ulei de oregano cu oregano comun, care este folosit ca un condiment pentru gătit. Oregano comun este de obicei Origanum Maghiran, în timp ce ulei de oregano este derivat din Origanum vulgare.

Care sunt beneficiile ale uleiului Oregano Oil pentru sănătate?

Grecii antici au fost unii dintre primii oameni care recunosc acest ulei pentru beneficiile sale de sănătate și calități medicinale. Este cunoscut ca fiind un puternic antiviral, antibacterian, antifungic, și antiparazitar, care poate reduce durerea și inflamația și este eficient lupte împotriva infecțiilor.

Unele dintre avantajele specifice ale acestui ulei uimitor sunt:

 • Distrugerea organismelor parazitare (virusi, bacterii, paraziti intestinali, etc )
 • Restabileste digestia, calmeaza durerile stomacale. 
 • Intarirea sistemului imunitar.
 • Creșterea flexibilității articulare și musculare.
 • Îmbunătățirea sănătății respiratorii. 

Remedii naturale folosind uleiul de oregano CaliVita

1. Infectii ale pielii

Uleiul de oregano(Oregano oil) poate fi aplicat direct pe piele pentru a trata mancarimile, infecții ale pielii și gingiile iritate, dar numai dacă a fost diluat. Respectați întotdeauna instrucțiunile de pe sticla  înainte de a aplica pe piele, deoarece pentru uleiurile extrem de concentrate poate fi necesar mai întâi să fie amestecate cu ulei de măsline sau ulei de cocos inainte de aplicare (de obicei, o linguriță de ulei de măsline sau ulei de cocos la 2 picături de ulei de oregano) .

2. Probleme digestive

Concentrațiile mari de timol și carvacrol în ulei de oregano s-au dovedit  a calma stomacul deranjat si ajuta digestia. De aceea, un remediu rapid acasă pentru indigestie ușoară este de a bea un pahar de suc sau apa, amestecat cu 2 sau 3 picături de ulei.

 3. Congestia Sinusului

Ulei de Oregano este un minunat remediu natural pentru congestie sinusală. O soluție la indemana este de a se adaugă 3 picături de ulei într-un pahar de suc sau apa de 3 ori pe zi și a bea acest amestec, timp de 3 până la 5 zile.

4. Racelile si gatul inflamat

Ulei de oregano are un excelent mecanism de apărare preventiva, cand  simtiti ca apare o raceala sau o durere in gat. Pur și simplu luați 3 picături de ulei de 3 ori  pe zi (puteti amesteca intr-un pahar de suc de portocale), și ar trebui să observați rezultatele în câteva ore. Repetați această, timp de până la 5 zile până când simptomele dispar.

5. Prostatita

Potrivit unui studiu, 10 la sută din prostatite sunt cauzate de infecții bacteriene, în special de la intoxicații alimentare, infecții ale tractului urinar, proceduri medicale si activitate sexuala. Alți agenți inflamatori posibili includ surse virale, fungice, parazitare și toxice. Ulei de oregano conține compuși biologic activi, cum ar fi carvacrol, timol și quercetină, de care pot beneficia suferinzii de prostatita.

Potrivit "Ghidului profesionist al bolilor," aproximativ 80 la suta din infecțiile bacteriene ale prostatei sunt cauzate de E. coli, care este frecvent intalnita in materiile fecale. Carvacrolul prezintă proprietăți puternice de inhibare a  E. coli, bacteriilor Proteus și Pseudomonas  motiv pentru care este un remediu eficient pentru infecțiile prostatei, vezicii urinare si ale tractului urinar. Carvacrolul a fost, de asemenea, s-a dovedit a fi 2 ori și jumătate mai eficace decat nistatinul, un medicament antifungic lider folosit împotriva speciilor de Candida. Conform unui studiu din 2010 publicat în "Journal of Lipid Research," carvacrolul inhibă COX-2 si inflamatia, asa cum o face ibuprofenul(dar fara efectele secundare ale acestuia).

Timolul din Oregano deși un antibacterian slab decât carvacrolul, este un antifungic eficient și anti-parazitar, care ce este important in prostatita deoarece este uneori cauzată de ciuperci și paraziți. Timolul este folosit cu succes în aplicațiile comerciale pt a elimina mucegaiul, sporii de ciuperci, și pecinginea. Timolul are o activitate microbiană datorita structurii sale cu fenolici și a demonstrat activitate antibacteriană puternică împotriva tulpinilor bacteriene, A. hydrophila și S. aureus, potrivit unui articol 2000 în "Journal of Applied Microbiology."

Ca carvacrolul, quercetina din Oregano Oil are o puternica activitatea anti-inflamatoare, care o face prin inhibarea producerii și eliberării de histamină și alți mediatori inflamatori, spune " Noua Enciclopedie de vitamine, minerale, suplimente și plante aromatice." Quercetina exercită de asemenea activitatea antioxidanta puternic, care ucide radicali liberi care produc leziuni, inflamație și îmbătrânirea diferitelor țesuturi. Quercetina poate avea proprietăți inhibitorii directe împotriva prostatitei cronice. Un studiu din 1999 publicat in revista, "Urologie", s-a constatat ca la pacientii cu prostatita cronica, 82 la suta au avut cel putin o ameliorare de 25 la suta a simptomelor datorate  suplimentelor de quercetina. Cercetatorii au ajuns la concluzia că quercetina este bine tolerata și oferă o îmbunătățire semnificativă a simptomelor la majoritatea barbatilor cu dureri pelviene cronice.

6. Cancerul de Prostata

Este chiar demonstrata actiunea  impotriva cancerului a uleiului de Oregano - și cele mai recente cercetări arată că ar putea fi o armă deosebit de puternica împotriva cancerului de prostată.

Secretul consta intr-un compus numit carvacrol, care pare să inchida ("off") comutatorul celulelor canceroase, astfel ducand la apoptoza acestora. 

Într-o serie de teste de laborator de la Universitatea Long Island, cercetatorii incearca diferite concentrații de carvacrol împotriva celulelor cancerului de prostata in diferite perioade de timp - 24 de ore, 48 ore, și 96 de ore.

Celulele canceroase au murit în fiecare interval de timp - dar in ultimul interval, de 96 de ore, au fost ucise aproape 100 la sută.

7.Luptă cu infectiile

Există dovezi pentru a demonstra că uleiul de oregano este un instrument puternic împotriva organismelor dăunătoare care duc la infecții. Un studiu al Departamentului Agricol al Statelor Unite a raportat că uleiul de oregano are o astfel de acțiune puternică împotriva germenilor si ar putea lupta cu ușurință cu Salmonella și E. coli.

Aceste descoperiri au fost repetate de catre cercetatorii Departamentul de Fiziologie si Biofizica al Georgetown University Medical Center:

    "Datorita inmultirii a noi virusi si bacterii, noi agenti sunt necesari pentru a depăși in conditii de siguranata infectarea cu organisme dăunătoare. Pe baza experienței noastre anterioare și a altora, am concluzionat ca uleiurile esentiale din plante, cum ar fi cel de Oregano  ... oferă astfel de posibilități de radicare a virusilor si bacterilor. " 

8. Protecția împotriva organismelor dăunătoare

Dacă ați consumat carne insuficient de pregatita(nefiarta) sau apă impură, sau  in alte nenumărate acțiuni riscante, organismele dăunătoare sunt susceptibile de a fi reședința în interiorul corpului. Din fericire, uleiul de oregano s-a dovedit a fi extrem de util pentru a scăpa de acesti invadatori nedoriti. Un studiu a examinat relatia dintre uleiul de oregano și organismele dăunătoare și s-a constatat că administrarea de 60 mg de ulei de oregano in fiecare zi a determinat dispariția completă a organismelor dăunătoare din organism.

9. Sursa de substante nutritive esentiale

Nu este chiar o  multivitamina, dar nimeni nu poate nega faptul că uleiul de oregano este încărcat cu substanțe nutritive vitale, cum ar fi magneziu și zinc și vitaminele C și E. este suficient de ridicat in fier, calciu, cupru potasiu, mangan, si niacina. Ca o abordare secundara, ulei de oregano ar putea ajuta la reducerea decalajului  între aportul lor nutritiv și cerințele organismului pe care atât de mulți oameni le au.

10.  Ajutor digestiv

Se spune de multe ori ca sănătate începe în intestin! O buna digestie este absolut necesara pentru a experimenta o stare bună de sănătate. Se recomandă  utilizarea periodica pentru a curăța tractul digestiv cu ulei de oregano. Ulei de oregano este cunoscut a stimula fluxul bilei, sporind astfel procesul digestiv.

11. Ajutoare menstrual 

Perioadele incomode ale menstruatiei neregulate și efecte negative la menopauza  sunt o mare problemă pentru multe femei; unul dintre cele mai bune remedii naturale este uleiul de oregano. Aceasta poate ajuta de fapt, in susține menstruație regulate și protejeaza împotriva experientei negative la menopauza. Pentru femei, aceasta este un bonus substanțial la lista deja lungă de utilizări și efecte benefice ale uleiului de oregano.

12. Susține tinerețea

Poate cea mai mare tendința de sănătate din ultimii ani, este știința combaterii îmbătrânirii. Este important să înțelegem că îmbătrânirea este în mare măsură efectul de oxidare al radicalilor liberi, motiv pentru care antioxidanti sunt atat de eficienti. Uleiul de  Oregano oferă o cantitate mare de antioxidanti care pot ajuta la apărarea împotriva acestor acceleratoari de îmbatranire.

13. Suport in alergie

Dacă suferiți de alergii și la sensibilități de mediu, proprietățile calmante ale uleiului de oregano sunt susceptibile de a fi extrem de atrăgătoare. Uleiul de oregano poate produce efecte sedative asupra hipersensibilitatii la alergii. Pentru cei care doresc să evite medicamente dure și efectele secundare, ulei de oregano poate fi o alternativa naturala eficienta.

14. Pierderea în Greutate

În plus față de reputația de a fortifica sistemul imunitar, uleiul de  oregano , de asemenea, elimina grasimea corporala nedorita. Ingredientul activ, carvacrol,  moduleaza genele și reduce iritarea în țesutul adipos alb. Într-un studiu, atunci când soarecii au fost hrăniți cu o dieta bogata in grasimi, fara supliment de carvacrol au devenit rapid obezi. În schimb, șoarecilor caraora li s-au dat carvacrol au luat semnificativ mai puțin în greutate și chiar au avut niveluri mai scazute de colesterol și trigliceride din sânge.

15. Usureaza disconfortul

Durerile si rigiditatea pot avea un impact neplacut asupra vietii. Mulți oameni care folosesc ulei de oregano simt ca uleiul  intra adânc în interiorul pielii lor si sunt scuti de durere si disconfort muscular. Pur și simplu se creaza un amestec de 50/50 din ulei de oregano organic și ulei de măsline organic și se aplică local pe zona afectata. Dacă suferiți de dureri musculare, leziuni sportive, și dureri de spate, acesta este un beneficiu pe care il ve-ti aprecia.

16. Combate racelile si gripa

Ulei de Oregano nu este un leac pentru gripa, dar poate adăuga un plus la fortificarea sistemului imunitar. Mulți oameni susțin că atunci când încep să simtă ca racesc,  plasează 3-6 picături într-o cana cu apa(sau ceai)  de 2-3 ori pe zi înainte de mese. Un regim de  5-10 zile a fost raportat ca făcând minuni.

IMPORTANT!!! Nu tot uleiul de Oregano are aceste proprietati 

Uleiul autentic de oregano trebuie sa fie extras din Origanum Vulgare sau din Thymus Capitatus. Este foarte important sa va asigurati ca uleiul de oregano este derivat din aceste doua specii. Cel mai important, uleiul esential de oregano nu creeaza tulpini daunatoare organismului si nu are efecte secundare in comparatie cu antibioticele farmaceutice. In plus, este eficient impotriva multor bacterii periculoase si chiar mortale, dar nu produce schimbari biologice in organism. 

Uleiul esential de oregano hraneste organismul si nu diminueaza substantele nutritive cum fac antibioticele conventionale. Oare, oameni care traiesc in jurul Marii Mediterane traiesc mai mult pentru folosesc acest ulei, regulat ? 

Stiati ca..

Uleiul de Oregano este un antibiotic complet. Oregano este o planta puternica, cu proprietati unice de vindecare. Stiati ca oregano are de opt ori mai multi antioxidanti decat merele si de trei ori mai mult decat afinele

Ştiaţi că oregano era un foarte cunoscut supresor de tuse în Egiptul Antic, iar grecii antici îl foloseau pentru a-şi trata rănile? În Evul Mediu, oregano era folosit pentru a proteja alimentele împotriva fermentaţiei şi alterării.

 Efectele secundare ale uleiului de Oregano Calivita

În timp ce uleiul de oregano are multe beneficii, există câteva efecte secundare posibile:

1. Femeile gravide ar trebui să evite, de asemenea, acest ulei, deoarece poate stimula fluxul de sange in uter, ceea ce poate slăbi mucoasa care înconjoară fătul în uter.
2. Oamenii care au alergii la cimbru, busuioc, menta sau salvie  pot fi sensibili deasemena la Oregano Oil , deoarece acestea sunt în aceeași familie de plante. În cazul în care apare orice iritație a pielii, erupții cutanate, sau apare voma, atunci cand il folositi, este recomandat să se întrerupă utilizarea și consultați medicul dumneavoastră. 

3. Daca consumati medicamente pentru reducerea glicemiei, cereti sfatul medicului inainte de utilizarea interna a produsului.
4. A se evita contactul cu ochii. 


Atentie !
A nu se depasi doza recomandata.
Folosirea acestui suplement alimentar nu inlocuieste dieta normala.
A se consuma, de preferinta, pana la sfarsitul perioadei mentionate pe ambalaj.
A se pastra la loc uscat si racoros.
A nu se lasa la indemana copiilor mici.


Beneficiile Produsului Oregano Oil de la Calivita

 • Are efect antioxidant;
 • Ajută la tratarea bronşitelor şi tusei, ajuta la fluidizarea mucusului din plamani si eliminarea spasmelor bronhiale;
 • Are efect antiparazitar;
 • Are efect antiinflamator;
 • Poate fi folosit atat intern cat si extern;
 • Tratează cu succes ciuperca piciorului, micoze la nivelul unghiilor sau degetelor de la picioare;
 • Elimina cu succes giardia, limbricii, oxiurile;
 • Are proprietati antifungice, actionand eficient impotriva bacteriilor  Salmonella, E coli, stafilococ auriu, Klebsiella pneumonia, candida albicans
 • Se recomanda in tratamentul artritei si durerilor articulare;
 • Datorita proprietatilor antiseptice poate fi adaugat  in sapunurile lichide sau gelurile de dus;
 • Protectia gingiilor si a dintilor, daca se pun cateva picaturi pe periuta de dinti;
 • Se pot pune cateva picaturi in sampoan, inaintea de spalarea parului, in caz de scalp infectat cu fungi sau existentei matretei;
 • Se aplica pe piele, in cazul intepaturilor de insecte si se maseaza usor pana patrunde in profunzime;
  febra, diaree, voma, hepatita, micoze.

Afectiuni in care este recomandat Oregano Oil de la Calivita

Afectiune Mod de administrare
 Aciditate la stomac (hiperaciditate gastrica) 4-4-4 picaturi in pahar cu apa/suc natural, dupa masa, 2 luni continuu.
Alergie 4-4-4 picaturi in pahar cu apa/suc natural, dupa masa, 2 luni continuu
Amigdalita 3-3-3 picaturi in pahar cu apa/ceai pentru copii, respectiv 5-5-5 picaturi in pahar cu apa/ceai pentru adulti + cateva picaturi in apa cu lamaie pentru gargara
Anorexie la copiii care nu pot inghiti pastile, 3-3-3 picaturi intr-un pahar cu apa, dupa masa, 2-3 luni - pentru sterilizarea focarelor parazitare.
Antibacterian

Pentru copi: 3-3-3 picaturi in pahar cu apa plata, dupa masa) reomandat in special copiilor mici care nu pot inghiti comprimate - creste imunitatea generala si previne aparitia focarelor infectioase bacteriene.

Pentru adulti:4-4-4 picaturi in pahar cu apa plata, dupa masa) previne si combate existenta focarelor infectioase bacteriene, microbiene, fungice si stafilococice.

Antiparazitar preventiv 3-3-3 picaturi in pahar cu apa plata, dupa mese, cu efect de protectie antiparazitara, regland in acelasi timp flora intestinala a copilului.
Antiseptic intestinal 3-3-3 dupa masa, recomandat la copii, actioneaza ca antiseptic, antiparazitar si antibacterian.
Antiseptic pulmonar  3-3-3 picaturi in pahar cu apa, dupa masa, 2-3 luni continuu, este recomandat pentru evitarea complicatiilor pulmonare, are proprietati expectorante, este un bun anti-inflamator si antiseptic.
Apetit alimentar scazut (cresterea apetitului) la copiii care nu pot inghiti pastile, 3-3-3 picaturi intr-un pahar cu apa, dupa masa, 2-3 luni - pentru sterilizarea focarelor parazitare.
Astm bronsic

Pentru adulti:4-4-4 picaturi intr-o lingura cu ulei de floarea sorelui si cateva picaturi de lamaie, in timpul mesei, 3 luni continuu) fluidizeaza mucusul din plamani si elimina spasmele bronhiale.

Pentru copi intre 5 si 12 ani:3-3-3 picaturi intr-o lingura impreuna cu cativa ml de ulei de floarea sorelui si cateva picaturi de suc de lamaie, in timpul mesei, 3 luni continuu) fluidizeaza mucusul din plamani si elimina spasmele bronhiale.

Candidoza genitala 4-4-4 picaturi in pahar cu apa si suc de lamaie, dupa masa, blocheaza prin efectul anti-fungic dezvoltarea Candidei Albicans.
Chisturi hidatice 3-5 picaturi intr-o lingurita de ulei de masline + 5-10 picaturi de lamaie, dimineata, pe stomacul gol, actioneaza prin extra-purificarea cailor biliare de orice eventuale depuneri de oua si chisturi parazitare.
Convulsii (febrile sau epileptice) 3-3-3 picaturi dupa masa - creste imunitatea, sterilizeaza focarele infectioase, se da chiar in puseele febrile.
Helicobacter Pylori 4-4-4 picaturi intr-un pahar cu apa imediat dupa masa, are efect antiseptic si antibacterian; ia contact direct cu mucoasa gastrica, ceea ce este important in aceasta afectiune.
Oxidare si degenerare celulara 4-0-4 picaturi in pahar cu apa
Par sanatos aplicat extern - cateva picaturi - in combinatie cu samponul, sterilizeaza si calmeaza scalpul
Paradontoza si parodontopatie 4-4-4 dupa masa, 2-3 luni si clatire bucala apa + ulei; sterilizeaza, calmeaza local si combate inflamatiile gingivale.
Parazitoza - ascaridioza, giardioza, oxiuroza pentru copiii de pana la 7 ani, 4-4-4 picaturi intr-o lingurita de ulei de masline) ambele au functie antiparazitara, omorand parazitul; totodata regleaza motilitatea intestinala facilitand eliminarea parazitilor.
Prostatita 10-0-10 picaturi in pahar cu apa sau ceai, dupa masa, au efect antibacterian si diurectic renal favorizand eliminarea bacteriilor din arborele genito-urinar.
Urticarie 3-3-3 dupa masa la copii.
Vaginita infectioasa 4-4-4 picaturi in pahar cu apa si suc de lamaie, blocheaza dezvoltarea fungilor, microbilor si parazitilor.


Produsul Oregano Oil in recomandarile medicale Calivita


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Oregano Oil-30 ml-Ulei de oregano

 • Producător: CaliVita International
 • Cod produs: Antiinflamator, antiviral, antibacterian, antiparazitar
 • Disponibilitate: În stoc
 • 120,40 Lei


Opţiuni disponibile


Produse asemănătoare

Garlic Max-100 capsule -cu usturoi, fără miros

Garlic Max-100 capsule -cu usturoi, fără miros

  Efectele antibacteriene şi antimicrobiene ale usturoiului, precum şi efectul protector pe ..

86,54 Lei

ParaProtex - 100 tablete-Formulă antiparazitară

ParaProtex - 100 tablete-Formulă antiparazitară

A. Raspunsuri on-line la consultatiile medicale Calivita care recomanda produsul ParaproteX ..

174,15 Lei

Etichete: picaturi, uleiuri esentiale, ulei esential, ulei de oregano, oxiuri, enterobius vermicularis, covid 19, gregorii, paraziti intestinali, limbrici, ascaris lumbricoides, raceala, imunostimulator oregano, oil-30, produse, calivita, tratament pentru gastrita, , tratament pt. gastrita, tratament gastrita, , candida, candidoza