Zgomotele sau vajaiturile in urechi, nu reprezinta o boala, ci un simptom ce apare in diferite boli, ele pot fi subiective sau obiective, de origine foarte variata.

Zgomotele permanente, suparatoare in urechi de diverse tonalitati (tiuit, uruit, suierat, zumzet) pot fi insotite de tulburari de echilibru, anxietate.

Dupa stabilirea diagnosticului exact in urma numeroaselor investigatii clinice si paraclinice, consultari interdisciplinare se trece daca este posibil la tratamentul cauzelor.

Adesea sunt cauzate de intarirea vaselor de sange care iriga urechea interna.
Se utilizeaza vasodilatatoarele, ce favorizeaza oxigenarea tesuturilor.

Acufenele/fosfenele alunga linistea si incomodeaza persoana in cauza, ajungand in imposibilitatea de a dormi, de a privi la televizor, de a se plimba in oras, de a suporta galagia facuta de proprii copii. Este o adevarata suferinta a urechii interne, ce face dificil pana si cel mai mic gest al vietii cotidiene.

Cauza principala care a determinat acufena este ingrosareare vaselor prin depunerea grasimilor pe pereti. De aceea, cei mai multi suferinzi de acufene au si o circulatie periferica deficitara. 

Pentru indicatii privind dieta, fitoterapia(terapia prin ceaiuri) va rugam sa consultati pagina Arteriopatiile.

Produsele naturale CaliVita recomandate in tratamentul naturist a acufenelor/fosfenelor:

Mega Q Protect : 1-1-0, dupa masa, bun vasodilatator, realizeaza o buna fluidizare a sangelui prin vasele periferice, determinand o circulatie optima la nivelul urechii.

Super Coenzyme Q10 Plus
: 1-0-0, dupa masa, 4-6 luni continuu, indispensabila in procesul biochimic la nivel celular cu rol in transportul energiei celulare, incetineste procesul de moarte programata la celulele aflat in stransa legatura cu bolile degenerative cum sunt si acufenele.

Omega 3 : 1-1-0,in timpul mesei, previne presiunea vaselor aflate la baza creierului cauzata de o eventuala inflamatie; imbunatateste irigarea cerebrala prin eliminarea reziduurilor de colesterol de pe vasele sanguine.

Senior Formula: 0-1-1, dupa masa, 3 luni continuu, contine ginkgo biloba prin care creste oxigenarea cerebrala si imbunatateste fluxul sanguin prevenind imbatranirea si degenerarea vaselor de sange.

Stress Management B Complex: 2-1-0, dupa masa, diminuiaza stresul datorat acestor zgomote, relaxand sistemul central nervos, determinand si un somn odihnitor.

Legenda: 1-1-1 (o tableta/capsula/lingura dimineata, una la pranz si una seara)

Optional:Bioharmonex :2 sedinte/zi
 

Recomandat ar fi sa se consume apa alcalina (vezi aparatul Aquarion), care are un rol important in privinta prevenirii / stoparii acidozei care sta la baza oricarei boli. Este deosebit de important prin faptul ca un consum regulat al acestei ape duce la eliminarea din corp a metabolitilor cu potential toxic-cancerigen, dezacidificarea organelor si tesuturilor, normalizarea absorbtiei intestinale a nutrientilor, hranirea si hidratarea optima a celulelor, curatirea colonului, ridicarea imunitatii, oxigenarea intregului corp si in special a creierului. Efectele se manifesta atat la nivelul celor 3 sisteme anatomice de baza - neuronal, hormonal si imunitar (aflate intr-o stransa interconectare) - precum si la nivelul organelor si al circulatiei sanguine.

Descarcati informatii ajutatoare despre Cum sa reduci sunetele enervante ale urechii

Alte remedii complementare si masuri de auto-asistenta:

- daca exista posibilitatea, se apeleaza la acupunctura, zgomotul nu inceteaza, dar scade in intensitate
- se practica sedinte de presopunctura - apasati cu degetul pe tample
- se consuma ceai de paducel, ceai de sunatoare

Coșul este gol!

Categorii Produse Calivita