Ce este dependenta de droguri?

Dependenta de droguri include atat dependenta cat si obinuinta si implica triada compulsiva (obsesiva) a folosirii drogurilor, prin:
 »Dependenta psihologica, care se manifesta prin dorinta de necontrolat si comportamentul determinat de necesitatea de procurare a drogului
 »Dependenta fiziologica, cu simptomele ce apar la intreruperea consumului drogului (sindromul de abstinenta, sevrajul)
 »Toleranta sporita, respectiv, necesitatea de a creste doza, pentru a obtine efectul dorit, pierderea controlului si consumul din ce in ce mai frecvent de drog
Dependenta, apare ca urmare a folosirii repetate, timp indelungat a unui anumit drog, cu o frecventa de obicei zilnica iar cantitatea necesara pentru a ajunge la dependenta este variabila in functie de natura drogului si tipul idiosincrazic, al celui care il foleseste. In cadrul dependentelor pot fi incluse si jocurile de noroc sau alte dependente psihologice. 

Consumul de droguri, in aceasta categorie se include inclusiv alcoolul, fumatul, medicamentele de tipul sedativelor, stimulentelor, narcoticelor sau opiaceelor pe langa heroina, marijuana, cocaina, ECSTASY, amfetamine, determina dezechilibre psihice, manifestate prin schimbarea starii de spirit, lipsa de poductivitate si instabilitate psiho-afectiva (schimbarea frecventa a slujbei, probleme maritale, comportament inconstant). Odata instalata dependenta, persoana in cauza pierde contactul cu realitate, ca rezultat al amneziilor produse prin consumul de droguri in mod repetat, reprimarii memoriei (refuza amintirile neplacute, dureroase din trecut) si accepta doar starile euforice date de consumul de drog. Persoana dependenta gaseste un refugiu in consumul de droguri si starea de euforie pe care o produce consumul acestora, dezvoltand un sistem de memorare defectuos (un fel de filtru), rupandu-se de realitate de unde si lipsa de responsabilitate a acestor oameni. Ei ajung sa traiasca intr-o lume a lor creata de ei, doar pentru ei. Dependenta este numita "boala negatiei", refuzul de a recunoaste si a accepta realitatea. 

Continuitatea abuzului de droguri de-a lungul mai multor generatii, pot genera modificari genetice si cromozomiale, maladii complexe si chiar transmiterea dependentei pe calea descendentilor. Cercetatorii chinezi au scos la iveala un numar de 1500 de gene care ii poate face pe oameni mai vulnerabili in fata drogurilor, implicand in acest fel factorii genetici in aparitia acestor dependente.

Produse Calivita recomandate in tratarea dependentei de droguri

Produse Calivita recomandate in tratarea dependentei de droguriDescriere
Noni Organic / NONI Liquid / Noni capscombate dependentele, adaptogen, detoxifiant
Liquid Chlorophylldetoxifica, reface celulele hepatice, purifica sangele
Pure Yuccadetoxifica, adaptogen, purifica sangele
Rhodiolinadaptogen, combate stresul, relaxeaza sistemul nervos, creste performantele sexuale

 

Alte produse Calivita recomandate in tratarea dependentei de droguriDescriere
Arginine Plus    detoxifica ficatul, ajuta la regenerarea celulelor hepatice
Liver Aid    detoxifica ficatul, ajuta la regenerarea celulelor hepatice
Mega B Complex    vitamine de grup B pentru regenerarea sistemului nervos
Resveratrol Plus    antioxidant, imbunatateste activitatea sistemului nervos central
Bee Power Royal Jelly    neurotransmitator, asigura o buna activitate neuronala

Coșul este gol!

Categorii Produse Calivita