Sifilisul

Sifilisul este o boala cu complicatii foarte grave, mergand pana la moarte. La ora actuala sifilisul se poate trata si vindeca, dar, este de preferat sa nu-l contactezi. Boala provine, probabil, din America, de unde ar fi fost adusa in secolul al XV-lea de catre marinarii spanioli. La noi, prima epidemie de sifilis a aparut pe la sfarsitul secolului al XVII-lea, inceputul secolului al XVIII-lea.
Sifilisul este produs de catre un microorganism spiralat, numit treponema pallidum. Treponemele sunt distruse foarte usor in afara organismului, de catre sapun sau alcool.
Evolutia bolii cuprinde mai multe faze:
- faza primara incepe la 21-27 de zile de la infectie. In timpul ei apare sancrul sifilitic. Sancrul este o leziune rotunda sau ovala, rosie, nedureroasa,care apare pe gland, labii sau col;
-a doua faza incepe dupa 6 saptamani de la infectie si dureaza 2-3 ani. In timpul acestei faze apar eruptii pe piele, organele interne se maresc, bolnavul are dureri de cap si alte simptome. La incheierea fazei a doua urmeaza o perioada de la 2 pana la 4 ani in care bolnavul nu mai are nici un simptom. In unele cazuri, perioada "de calm" se poate extinde chiar si pana la 30,40 de ani.
Boala, insa, nu s-a vindecat. Dimpotriva, in spatele linistii aparente s-a pregatit atacul final. La un moment dat, organele interne sufera leziuni numeroase si grave. Bolnavul moare datorita afectarii definitive a inimii, vaselor de sange, sistemului nervos, sistemului osos.
Mamele infectate transmit boala fatului, dar daca femeia se trateaza in prima jumatate a sarcinii, copilul se naste sanatos. Daca mama nu se trateaza, copilul nou nascut va avea sitemul osos afectat, leziuni ale ficatului, rinichilor si ochilor, precum si alte simptome. Semnele bolii pot sa nu fie prezente imediat dupa nastere, aparand mai tarziu,chiar in jurul varstei de 10 ani sau mai tarziu. Copilul bolnav de sifilis poate fi afectat de surditate, paralizii sau poate avea tulburari psihice.
Treponemele sunt usor distruse, mai ales de sapun si alcool, in mediul exterior organismului. Dar tot atat de usor trec, prin contact direct, de la individul cu sifilis la partenerul sanatos. Igiena intima nu este suficienta pentru prevenirea transmiterii bolii.

Produse naturale CaliVita recomandate in tratarea sifilisului:

- Immunaid :1-1-1 inainte de masa; 2-3 luni continuu; are rolul de a mentine sistemul imunitar la un nivel crescut de activitate printr-o secretie corespunzatoare de imunoglobuline.

- Zen Thonic :1-1-1 linguri inainte de masa; 2-3 luni continuu; ofera protectie cerebrala, stimuland capacitatea organismului de a contracara repercursiunile sistemice ale bolii.

- Para Protex :0-1-1 administrate dupa masa; 2-3 luni continuu; poseda roluri multiple: antiviral, antibacterian, antifungic, crescand pe termen lung imunitatea, atat locala - genital, precum si generala - contra microbilor de orice fel si in mod special contra Treponemei Pallidum.

- Spirulina Chlorella Plus :1-1-0 inainte de masa; 2-3 luni continuu; este un bun protector hepatic si tonic general, e un detoxifiant excelent si combate efectele secundare ale penicilinei si altor antibiotice; este considerat un super aliment, hranind corpul cu vitamine, minerale, enzime, aminoacizi, extracte din plante, necesare sistemelor nervos, imunitar, hormonal.

- Garlic Caps :1-0-1 dupa masa, 2-3 luni continuu; stimuleaza puternic imunitatea activa a organismului - cea necesara in infectiile ocazionale suprapuse peste boala de fond, specifice unui organism slabit.

Observatie: Se asociaza tratamentului medicamentos injectabil cu penicilina si derivate sintetice.

Masuri de prevenire:
O buna metoda de prevenire este evitarea contactului sexual cu parteneri intamplatori.


Nu există produse în această categorie.