Alimentatia si buna desfasurare a digestiei reprezinta o componenta esentiala in procesul cresterii si dezvoltarii copilului inca din prima zi de nastere. Aparatul digestiv ca de altfel intregul organism este la nastere insuficient dezvoltat, el urmand alaturi de toate celelalte organe un proces de expansiune, de crestere si dezvoltare, motiv pentru care este mai sensibil la actiunea factorilor de mediu, putand fi usor de dereglat iar afectarea functiei digestive este urmata de anemie, debilitate, subnutritie cu intreg cortegiul de afectiuni care pot sa rezulte de aici. 

Mucoasa cavitatii bucale este foarte sensibila, intens vascularizata, ceea ce face ca o mica leziune (bebelusul se poate zgaria cu unghiile), sau infectie cantonata la acest nivel (o candidoza pe care o poate lua de pe sanul infestat al mamei), sa poata fi o poarta de intrare a unei infectii care apoi sa se extinda la tot tractul digestiv sau chiar si in alte zone ale corpului pe cale sanguina.

Stomacul, are dimensiuni mici iar peretele sau este insuficient dezvoltat, nepermitand extinderea acestuia, astfel incat abuzurile alimentare pot crea usor indigestiii (atunci cand coplul mananca repede, mult si cu pofta).
Motilitatea scazuta, lipsa partiala a enzimelor digestive, intoleranta la anumite alimente ,cantitatii reduse de acid clorhidric la nivelul stomacului, sistemul imunitar inca deficitar constituie premize pentru producerea afectiunilor digestive mult mai frecvente la varsta copilariei: gastrite, enterite, colite, colopatii, toxiinfectii alimentare, boli contagioase sau parazitoze intestinale  

 

Produse recomandate in tratarea acestei afectiuni Descriere
Noni Organic / NONI Liquid  stimuleaza apetitul, tonic si trofic general
Kids Greens favorizeaza asimilarea nutrientilor, creste apetitul
AC-Zymes reface flora bacteriana saprofita, favorizeaza digestia
Infant Formula stimuleaza apetitul, multivitamine pentru bebelusi
ZenThonic stimuleaza apetitul, tonic si trofic general

 

Alte produse recomandate in tratarea acestei afectiuni Descriere
Acidophilus with Psyllium     reface flora bacteriana saprofita, favorizeaza digestia    
Digest Ease / Digestive Enzymes enzime, favorizeaza digestia
Lion Kids C Vitamin Chewable 75 mg     stimuleaza apetitul, tonic si trofic general    
Lion Kids Multivitamin     stimuleaza apetitul, suport polivitaminizant
Ocean 21       stimuleaza tranzitul, regleaza activitatea colonului  
Vitamina C Plus Flavonoid 75MG     stimuleaza apetitul, tonic si trofic general

 

Coșul este gol!

Categorii Produse Calivita