Calculii („pietrele”) sunt formaţiuni dure, adesea de consistenţă pietroasă, formate din uraţi, oxalaţi, fosfaţi sau săruri de calciu localizaţi la nivelul rinichilor sau în vezica urinară. Colica renală acută produce o durere agonizantă şi se datorează faptului că o piatră cristalizată încearcă să treacă prin canalul subţire al organismului (ureter) care transportă urina dinspre rinichi spre vezica urinară. Aceasta este probabil una din cele mai grave dureri pe care le au oamenii. Durerea apare în regiunea lombară, cu iradieri în jos, spre organele genitale sau coapsă, prezentând greţuri, vărsături, uneori hematurie (sânge în urină), transpiraţie, paloare. Obstacolul scurgerii urinei poate produce stenoză deasupra calculului care poate să dea o infecţie gravă rinichiului (pielonefrite, pionefroze). Uneori litiaza renală este bilaterală şi atunci gravitatea este mai mare. Litiaza urinară este o boală care recidivează frecvent. 

Felul alimentaţiei are un rol predominant în formarea calculilor. O alimentaţie bogată în came va acidifica prea mult urina şi va favoriza precipitarea fosfaţilor şi a carbonarilor. O alimentaţie bogată în glucide rafinate (dulciuri sau alimente oxalifore) va favoriza precipitaţiile oxalaţilor.

 S-a demonstrat ca: „92% din pietrele la rinichi sunt compuse din calciu sau compuşi ai calciului. Şi aproape tot calciul din alimentaţia dumneavoastră provine din produsele lactate.” Eliminaţi deci, măcar pentru o perioadă, produsele lactate din alimentaţie.

⇒ Unele tipuri de pietre la rinichi sunt legate de infecţiile urinare, dar majoritatea calculilor sunt din calciu şi oxalaţi. Aceste pietre din oxalaţi de calciu sunt relativ comune în ţările dezvoltate şi relativ rare în ţările în curs de dezvoltare.

 In urma unor studii făcute,  s-a descoperit mai mulţi factori de risc pentru formarea de calculi. Consumul de proteine de origine animală a constituit principalul vinovat. Carnea duce la o creştere a oxalatului din urină şi trebuie evitată. Dietele vegetariene veritabile sunt recomandate. Riscul pentru populaţie de a avea calculi este legat de consumul de proteină animală.

 Urolitiaza (formarea de pietre la rinichi) este o problemă întâlnită în toată lumea care este agravată de consumul mare de produse lactate, de dietele supraconcentrate (ce furnizează multe calorii), dar sărace în fibre din ţările foarte industrializate. Pe baza studiilor epidemiologice şi biochimice, o schimbare către o alimentaţie mai mult vegetariană, mai puţin concentrată este recomandarea potrivită pentru reducerea riscului pietrelor la rinichi în rândul populaţiei.

 Trebuie să se aplice o dietă lipsită de grăsimi. Un studiu din 1981 arată în Jurnalul Britanic de Urologie, că procentajul de calorii provenite din grăsimi era mai mare la cei care aveau calculi renali.

 Evitaţi folosirea medicamentelor, pentru că împovărează şi afectează sistemul urinar şi mai ales rinichii. Evitaţi suplimentările în vitamina C. Acidul ascorbic, în doze mari poate duce la creşterea excreţiei urinare de acid oxalic, lucru care poate activa formarea de calculi ( Remedii naturale-Dr. Agatha Trash, Calvin Trash ).

 Consumul de alcool aduce prejudicii sistemului urinar şi încurajează formarea pietrelor la rinichi. întrucât o dietă bogată în hidrocarbonaţi (zahăr) şi, posibil, produsele din făină albă pot creşte riscul formării calculilor, folosiţi foarte rar sau eliminaţi complet orice îndulcitor concentrat.

 Dacă ne culcăm la orizontală, se reduce scurgerea renală şi se modifică metabolismul calculilor. Incercaţi să fiţi activi fizic prin exerciţii zilnice în aer liber. Pacienţii care preferă să stea la pat sunt cei mai susceptibili de a forma calculi renali (Dr. Agatha Trash, Calvin Trash - Remedii naturale).

 

Remedii naturale si masuri preventive impotriva formarii calculilor

- mariti consumul de lichide mai ales intre orele 17-19, pentru eliminarea efectiva a toxinelor din corp, 2l / zi
- sucuri si ceaiuri de coacaze, morcovi, telina, papadie, coada-calului, pedicuta, urzici, patlagina, fructe de maces-stimuleaza secretia acidului uric
- consumati putina sare, nu consumati maruntaie, mai putin spanac, rosii, lactate
- consumati mult patrunjel si telina
- faceti bai de sezut cu coada-calului
- faceti suficienta miscare
- faceti analiza urinei/uroscopia la fiecare 6 luni
Masuri de auto-asistenta
- stati culcat, cu cataplasme calde cu flori de fan, frectionati pielea cu alifie de galbenele
- ceaiuri cu efect antispasmodic: coada-soricelului, valeriana, fenicul, fructe de maces, matase de porumb, coada-racului, radacini de pir, codite de cirese, teci uscate de fasole verde
- consumati uleiuri esentiale de chimen, levantica, menta
- incercati sa evacuati calculul cu ajutorul masajelor, miscarilor, respiratiei abdominale si consumand multe lichide
- sucuri de sfecla: 1/2 cana de 3 ori/zi, decoct de radacina de roiba/garanta.

Produse naturale CaliVita recomandate in tratarea caliculilor renali(pietrei la rinichi):

Calculii renali reprezinta bucati de minerale indeosebi calciu sau calcar materializate din acizi urici sau oxalici la nivelul rinichiului. Calculii pot ramane la nivel renal sau pot fi eliminati din organism pe calea tractului urinar-conductele care conecteaza rinichii cu vezica urinara. Calculii renali  se mai numesc si pietre la rinichi. Deplasarea calculilor poate fi asimptomatic sau poate produce o durere intensa  numita colica renala. Aproximativ jumatate din cei cu cel putin un calcul renal vor dezvolta noi calculi in urmatorii 5 ani daca nu este urmat nici un tratament. Se recomanda urmatoarul tratament naturist pentru  remisia si eliminarea acestora caliculi cu produsele de la CaliVita:

Liquid Clorophyll : 1-1-1, inainte de masa, alcalinizeaza traiectele renale si contribuie la stoparea, respectiv topirea depunerilor calcefiate prin echilibrarea balantei ph-ului din organism; este un bun antiinflamator, combate eventualele hemoragii si are efect de calmare a durerilor.

MagneZi B6 :1-0-1, dupa masa SAU  Stress Management B-Complex :1-0-1 inainte de masa - prezenta Magneziului in compozitie contribuie  la dizolvarea calculilor renali.

Triple Potency Lecithin  :in schema de administrare 1-0-1, in timpul mesei, determina descompunerea hidrosolubila a calculilor renali si ajuta astfel la eliminarea lor pe cale urinara.

Garlic Caps :1-0-1 dupa masa, ajuta la topirea calculior renali, combate eventualele infectii urniare suprapuse, insa nu se recomanda in cazul in care litiaza este asociata cu nefrita acuta sau cronica.

*apa : 2l/zi
- Optional, se poate utiliza dispozitivul energetic de uz personal BioHarmonex, pe programele corespunzatoare de reglare energetica: DETOXIFIERE, RELAXARE, URINAR, MERIDIAN.

- Recomandat ar fi bine sa se  consume apa alcalina (vezi dispozitivul Aquarion), deosebit de benefica in eliminarea din corp a metabolitilor si depunerilor reziduale de la nivelul diferitelor organe si sisteme, dezacidificarea tesuturilor, normalizarea circulatiei sanguine si limfatice, iar in aceasta afectiune - recapatarea controlului asupra functiei urinare, dizolvarea calculior si eliminarea lor treptata din corp.

Important: Se vor efectua optim 2-3 cure anual cu pauze intre ele.

Remedii naturale complemetare
Obs.: Curele antilitiazice - variantele 2, 3 şi 4 descrise la pagina „Litiaza biliară” pot fi folosite şi pentru eliminarea calculilor renali sau vezicali.

□ O foarte bună variantă de eliminare a calculilor care are şi efecte dezintoxicante şi depuratrv e generale este o cură de sucuri pe o perioadă de 5-7 zile, în care veţi consuma 1,5-2 litri de sucuri, câte 250 ml suc la un interval de 2,5 ore. Cei care doresc să mănânce ceva în timpul curei (deşi cel mai bine este să se consume în exclusivitate sucuri) pot mânca fructe crude (mere, pere, cireşe, vişine, struguri, căpşuni, zmeură, coacăze negre, agrişe, grape-fruit, ananas). In perioada tratamentului (şi nu doar atunci) este indicat să consumaţi multe lichide (apă şi ceaiuri). Iată şi o listă cu sucurile pe care le puteti folosi:

 Suc de urzică (preparat la blender) - 1-2 pahare/zi. Sucul şi ceaiul de urzică sunt diuretice puternice şi au efect regenerator asupra epiteliului renal, fiind de ajutor în cazuri de edem, nefrită, cistită, blocaj urinar şi pietre la rinichi.

 Sucul de pătrunjel este un dizolvant al calculilor biliari şi renali. In cazul litiazei renale şi biliare se bea de 3 ori pe zi, înainte de masă cu 1-2 ore, câte un sfert de pahar de suc de pătrunjel diluat cu trei sferturi de pahar de  suc de morcovi. Puteţi adăuga la această combinaţie şi câteva frunze de leuştean, plantă care a dovedit că ajuta la mărunţirea calculilor şi previne formarea acestora.

  Lămâia este utilă în litiazele urice, ajutând la Uzarea (spargerea) calculilor, cât şi la eliminarea acestora  datorită proprietăţilor diuretice. Se consumă timp de 7-10 zile sucul de la 2-3 lămâi. Sucul se va consuma ca paiul pentru a vă proteja dinţii.
  Cura cu suc de pere - se consumă zilnic, vreme de 2-3 săptămâni, câte 1-2 litri de suc de pere pe zi. Acest remediu nu numai că dizolvă şi mărunţeşte pietrele, ci şi favorizează eliminarea lor promptă, prin mărirei diurezei. De altfel, perele sunt un excelent stimulent al activităţii rinichilor, fiind folosite şi în scop profilactic împotriva litiazelor de orice fel.

  Suc de mărar - 1 pahar pe zi (preparat la blender). Acest suc este un puternic stimulent al activităţii rinichii: ajută la prevenirea şi combaterea calculozelor, fiind şi un bun adjuvant în combaterea cistitelor şi a infecţiilor renale.

  Suc de ridichi de lună - 100 ml combinat cu 100 ml suc de morcov. Ridichile de lună conţin substanţe cu un puternic efect antibiotic, care ajută la vindecarea rapidă a feluritelor infecţii care afectează rinichii, vezica şi căile urinare. De asemenea, este de un real ajutor celor care au pietre sau nisip la rinichi, întrucât anumite principii active continute de ridichii favorizează mărunţirea calculilor urinari şi eliminarea lor. De asemenea curele de ridichii previn formarea unor noi calculi în cazul persoanelor care au recurs la operaţie sau la aite forme de tratament pentru eliminarea lor.

  Suc de păpădie - 1 pahar/zi (preparat la blender). Sucul şi ceaiul păpădie reprezintă unul din cele mai bune diuretice cunoscute, cel puţin egal cu orice medicament cunoscut. Astfel, acest ceai poate fi luat pentru refera fluidelor (edeme), cistită, nefrită, litiaze. Spre deosebire de multe alte diuretice, păpădia nu provoacă scăderea nivelului de potasiu din organism, deoarece conţinutul său ridicat de potasiu este suficient pentru a-l înlocui pe cel excretat în urină.

Alte recomandări dietetice:
 Iată o listă cu alimente ce au un efect benefic în tratarea litiazei renale sau vezicale: pepene verde, ceapa cireşe, creson, in (seminţe), lucernă de cultură, lămâie, pere, piersică, salată verde, varză, alune, castravete, fasola verde, hrean, iarbă-grasă, leuştean, măceşe, morcov, napi, ovăz verde (suc), păpădie, praz, ridiche neagră şi de luna,  ţelină, usturoi, urzică.

 Consumaţi alimente bogate în magneziu şi fibră pentru eliminarea excesului de calciu şi a oxalaţilor de calcrx fructe uscate, cereale integrale, seminţe de floarea-soarelui şi dovleac şi germeni de grâu.

 Consumaţi alimente bogate în potasiu pentru înbunătăţirea fruncţionării rinichilor: caise uscate, banane, citrice,. cartofi.

  Consumaţi alimente bogate în vitamina B6, care ajută Ia eliminarea oxalaţilor: nuci, avocado, cartofi, banane, cereale integrale şi muguri de soia.

 Pepenele verde (atât pulpa cât şi seminţele) are efecte diuretice intense şi capacitatea de a mărunţi pietrele a rinichi. Faceţi o cură cu pepeni şi veţi obţine rezultate bune.

 Consumaţi ceapă, usturoi şi praz care au efecte diuretice puternice, eliminând masiv acidul uric şi uraţii.

 Ridichile negre şi roşii au efecte litotritice puternice. Consumaţi aceste rădăcini din belşug.

Fitoterapie
 Ceai antilitiazic din frunze de Merişor (Vaccinium vitis-idaea) şi mătase de Porumb - Se  combină 2 linguri de frunze mărunţite de Merişor cu 1 lingură de mătase de Porumb. Această cantitate de plante se pun la macerat în jumatate de litru de apă, vreme de 8-10 ore (de seara până dimineaţa), după care se filtrează. Preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta rămasă dupa filtrare se opăreşte cu încă jumatate de litru de apă clocotită, după care se lasă să se răcească şi se filtrează. în final, se amestecă cele două extracte, obtinându-se aproximativ un litru de preparat, care se foloseste intern, pe parcursul unei zile. Planta de Merişor se recomandă în toate bolile renale, având proprietăţi bacteriostatice şi bactericide, cât şi acţiune litotritică (Ovidiu Bojor, Octavian Popescu — Fitoterapia tradiţională şi modernă). Mătasea de Porumb este un bun diuretic şi are efecte calculolitice (dizolvă şi mai ales ajută la eliminarea pietrelor la rinichi). Am obţinut rezultate deosebite, aproape fară excepţie, când am folosit această formulă. Cura durează 3 săptămâni.

 Iată o altă formulă de ceai valoroasă în tratamentul acestei boli: se combină în proproţii egale (de ex. câte un pachet din fiecare) următoarele plante: Turiţa mare, Osul-iepurelui, Mesteacăn. în 500 ml de apă clocotită se infuzează 2 linguri de amestec de plante. Se Iasă vasul acoperit 10 minute, după care se strecoară. Se bea infuzia rezultată în 2 reprize pe zi. Se obţin rezultate bune mai ales în cazul litiazei urice.

 Se combină în proporţii egale (de ex. câte 1 sticluţă cumpărată de Ia plafar sau farmacie) tinctură de Pufuliţă cu tinctură de Ghimpe. Se administrează 2 linguriţe din acest amestec diluate într-un pahar de apă sau ceai, de 2 ori pe zi. Tratamentul este foarte eficient, mai ales în microlitiaze, putând fi aplicat şi în cazul calculilor de dimensiuni mai mari, pe care îi mărunţesc şi a căror eliminare o favorizează. Acelaşi tratament este eficient şi în cistită, cisto- pielită, nefrită, pielo-nefrită. Pentru a se obţine rezultate stabile este necesară o cură de 2 luni cu aceste tincturi.

 Tinctură de tămâie sau smirnă - se iau 4 linguriţe de tinctură diluate în puţină apă sau ceai. Tămâia cât şi smirna (care este tot o răşină a unui arbore) dezinfectează şi ajută la cicatrizare, mărunţesc pietrele la rinichi, fiind un remediu deosebit de eficient în această categorie de afecţiuni.

Alte indicaţii

 Decoct antilitiazic din rădăcini de pătrunjel - Se pune la fiert pe foc mic, cu capac, un litru de apă, în care se adaugă 250 g rădăcină de pătrunjel, curăţată şi tocată mărunt sau dată pe râzătoare. Când fiertura scade la o cană, se strecoară lichidul şi se împarte în trei ceşcuţe. Una se ia dimineaţa pe nemâncate, a doua la amiază şi a treia seara (tot pe stomacul gol). In răstimpul acestei zile nu se mănâncă nimic, decât se bea ceaiul de pătrunjel şi apă din belşug (2-3 litri) şi alte ceaiuri cu efecte diuretice (mătase de porumb, cozi de cireşe, mesteacăn, coada-calului, păpădie, soc). Acest tratament are un intens efect calculolitic. Tot tratamentul durează o zi.

 Decoct din boabe de ovăz - 6 linguri de boabe de ovăz din ultima recoltă, ales de corpuri străine şi bine spălat de praf, se fierb timp de 15 minute împreună cu 1 litru de apă. După fierbere se lasă vasul acoperit timp de o oră, după care se filtrează. Se bea ceaiul în 2-3 reprize pe parcursul zilei. Preparatul ajută foarte mult în litiaza renală şi în diferitele afecţiuni ale rinichilor.

 Macerat de ceapă cu vin alb - 200 grame ceapă tăiată mărunt se pun într-o sticlă peste care se adaugă 100 grame de miere naturală şi 700 mililitri de vin alb natural. Se amestecă bine, se înfăşoară sticla în hârtie de culoare închisă şi se păstrează la macerat timp de 14 zile, la temperatura camerei. Se agită zilnic. Produsul obţinut se filtrează. Se administrează dimineaţa pe nemâncate 3 linguri în puţin ceai.

 Baia fierbinte de şezut cu ceai din plante. Se prepară un decoct din plante (Coada-calului sau/ şi Coada- şoricelului, flori de fân, paie de ovăz etc.), utilizându-se o mână bună de plante la 5-6 litri de apă. Se fierb 5-10 minute după care se filtrează şi se adaugă la apa de baie. Apa din recipientul pentru baie (cadă, vană) trebuie să acopere rinichii. Baia se face fierbinte, pe o durată de 15-20 de minute. în acest timp se poate consuma şi o cană de ceai cald (din formulele recomandate mai sus). Băile calde de plante au efect antispastic, combătând colicile renale şi facilitează eliminarea nisipului şi microcalculilor dilatând canalele urinare. Puteţi face o cură de 7-10 băi, câte o baie pe zi.

 Cataplasmă cu sare - un săculeţ de pânză plin cu sare gemă se pune pe un calorifer, sobă sau pe altă sursă de căldură şi se lasă să se încalzească, până la 50-60 de grade Celsius. Se aplică apoi pe şale (zona lombară), unde se păstrează vreme de o jumătate de oră. Acest procedeu combate colicile renale (dureri violente provocate de migrarea calculilor).

Articol de sanatate despre litiazele biliare si renale. 

Prezentam acest articol impreuna pentru cele 2 afectiuni deoarece sunt aproape similare cauzele cat si tratarea lor.

Chiar dacă sezonul rece a trecut, mulţi dintre noi încă avem tendinţa de a consuma alimente mai bogate în grăsimi saturate. Însă nu toate organismele tolerează acest lucru. După consumul acestor alimente, apar crizele biliare. Totodată, simţim că nu mai este nevoie să bem prea multă apă, acest fapt creându-ne problemele şi la nivel renal.

Litiaza biliară apare atunci când calculii se formează în vezica biliară şi pot migra în căile excretorii biliare.

Printre cauzele litiazei biliare se numără: ereditatea, vârsta înaintată, sarcinile multiple, obezitatea, diabetul, administrarea anumitor medicamente.

Femeile suferă mult mai des de litiază biliară decât bărbaţii. Vezica biliară (colecistul sau, popular, fierea) este un sac de mici dimensiuni, poziţionat imediat sub ficat

. Are rolul de a depozita bila secretată de ficat. Bila ajută la digestia grăsimilor şi este eliminată din vezica biliară prin căi biliare în intestinul subţire.

Calculii biliari sunt compuşi din colesterol şi alţi constituenţi ce se găsesc în bilă. Ca dimensiune, pot fi mai mici decât un bob de grâu sau mai mari decât o minge de golf.

Marea majoritate a acestor calculi nu pun probleme, dar, dacă blochează un canal excretor, necesită tratament. La început, boala este asimptomatică. Colica biliară apare, de obicei, brusc, în special noaptea, şi este uneori însoţită de vărsături sau febră. În timpul crizelor dureroase, se recomandă repaus, aplicarea pe regiunea dureroasă de comprese reci (gheaţă) şi limitarea dietei, pentru cel puţin 24 de ore, numai la lichide: apă, ceai, limonadă, suc de fructe.

Apoi, esenţial este un regim alimentar de 4-5 mese pe zi, reduse cantitativ.

Alimentele permise sunt: carne de pasăre fiartă sau la grătar, peşte slab (nu prăjit), brânzeturi nefermentate degresate, lapte bătut, iaurt, miere.

Legumele recomandate sunt: dovlecei, fasole verde, conopidă, spanac — fierte la abur. Acest regim trebuie urmat şi în cazul litiazei renale.

Litiaza renală apare când calculii se formează în rinichi, aceştia putând migra în uretere şi în vezică. Cauza este reprezentată, de cele mai multe ori, de un obstacol în fluxul urinei sau de o infecţie urinară. În alte cazuri, este vorba de o dereglare metabolică a organismului, consecutivă unor excese alimentare sau boli hormonale. Litiaza renală (calculii renali sau nefrolitiaza) reprezintă bucăţi de minerale care sunt localizate la nivelul rinichiului. Acestea pot rămâne la nivel renal sau pot fi eliminate din organism pe calea tractului urinar (canalele care conectează rinichii cu vezica urinară, numite uretere, şi cel care face legătura dintre vezica urinară şi exterior, uretra).

Calculii mai mici de cinci milimetri se elimină spontan, pe căi naturale. Calculii mari de acid uric sunt dizolvaţi de apa minerală sau de medicamente care fac urina alcalină (bazică).

Când calculii sunt compuşi din oxalaţi şi calciu, trebuie evitate alimentele (şi medicamentele) ce conţin calciu, vitamina D, ciocolată, cacao, roşiile, spanacul şi conservele, aceste recomandări fiind valabile şi pentru litiaza fosfatică carbonică.

În litiaza renală cu acid uric trebuie evitat, în special, consumul de carne roşie şi calciul anorganic din farmacii.

Personal, consider că ar trebui ca fiecare dintre noi să conştientizeze că viciile despre care am amintit la început (în principal alimentaţia bogată în grăsimi saturate şi lipsa apei din organism) pot duce la apariţia acestor afecţiuni şi că, dacă vom renunţa la ele, putem evita şi instalarea afecţiunilor.

Testarea stării de sănătate prin biofeedback evidenţiază un deficit de magneziu la toate persoanele cu litiază. Orice calcul, odată ce devine simptomatic, trebuie eliminat. Aceasta se poate face prin intervenţie chirurgicală sau prin administrarea suplimentelor alimentare.

În ambele cazuri, o importanţă deosebită o are schimbarea regimului alimentar, schimbarea stilului de viaţă şi menţinerea acestora şi după însănătoşire.

De asemenea, nu trebuie uitat nici rolul curelor hidro-minerale. Aşa cum scriam într-unul din articolele anterioare, mulţi dintre noi nu au timp să apeleze la curele hidro-minerale, iar alţii nu respectă cu stricteţe regimul alimentar.

Sunt importante şi curele de ceaiuri, preparate sub formă de infuzii.

În litiaza biliară este bine să se bea ceai de coada şoricelului, iar în cea renală, ceai de coada calului, mătase de porumbteci de fasole, cozi de cireşe.

Suplimentele CaliVita recomandate în litiaze sunt:

Super Soya Lecithin. Lecitină, capsule (1-1-0). Stimulează metabolismul datorită colinei şi inozitolului din compoziţie. Lecitina este o substanţă naturală, de origine vegetală, prezentă în unele alimente, cum ar fi soia. Scade colesterolemia prin convertirea colesterolului şi a altor lipide în substanţe hidrosolubile uşor de eliminat din organism. Curăţă pereţii vaselor sanguine, fortifică musculatura cardiacă. Este considerată o substanţă care arde grăsimile şi regenerează celula hepatică. Deoarece alimentaţia noastră conţine, în general, o cantitate de grăsimi mult peste cea necesară, consumul lecitinei este obligatoriu. Deoarece şi în compoziţia calculilor biliari se găseşte, de obicei, colesterol, acest supliment, prin administrarea sistematică, va acţiona prin scăderea în volum a calculilor, până la dispariţia acestora. Acţiunea sa este identică şi în cazul litiazei renale.

 MagneZi B6. Acesta este un alt supliment recomandat, ţinând cont de faptul că, la o analiză atentă, pe aparatele de biofeedback se poate observa deficitul de magneziu. Magneziul împiedică formarea şi precipitarea sărurilor de calciu, motiv pentru care, în acest supliment, proporţia calciu:magneziu este de 3:2. Şi cei predispuşi la litiază trebuie să consume acest supliment.

-Stress Management.Este un supliment deosebit de benefic în litiaza renală. Complexul vitaminic B cuprinde toate vitaminele din grupa B, vitamina H (biotină), acidul paraaminobenzoic (PABA), colina şi inozitolul. Toate aceste vitamine, dacă se află în organism într-o cantitate optimă, îşi exercită efectele biochimice şi fiziologice specifice în mod sinergic, într-o strânsă interdependenţă. Deoarece vitaminele complexului B sunt solubile în apă, se preferă preparatele moderne, cu absorbţie intestinală lentă (retard), deoarece asigură o concentraţie sanguină constantă un timp mai îndelungat.

-Arginine Plus. Dimineaţa şi seara câte o tabletă. Arginina şi alţi aminoacizi au efect hepatoprotector. Ajută ficatul în funcţia sa de detoxifiere şi joacă un rol important în neutralizarea metaboliţilor toxici rezultaţi din procesele metabolice. Prin acest efect indirect fluidifică şi secreţia biliară, facilitând eliminarea calculilor. Are rol important şi în regenerarea celulei renale.

-Evening Primrose Oil. Uleiul de luminiţă (Oenothera biennis) protejează ficatul şi rinichii. Contribuie la buna funcţionare a glandei tiroide, întârzie apariţia complicaţiilor diabetului zaharat, stimulează funcţia reno-urinară şi încetineşte procesul de îmbătrânire. Acţiunea sa este mai accentuată la alcoolici.

Garlic Caps. Este un antibiotic şi detoxifiant natural. Usturoiul, plantă condimentară cunoscută de sute de ani, are o mulţime de efecte benefice asupra organismului uman. Pe lângă rolul deosebit pe care îl are în buna funcţionare a sistemului cardiovascular, usturoiul posedă şi un puternic efect antibiotic, contribuie la procesul digestiv şi oferă protecţie împotriva agenţilor cancerigeni. O altă plantă din compoziţia acestui produs, pătrunjelul, este cunoscută pentru efectul său diuretic. Din această cauză, medicina populară o utilizează sub formă de ceai pentru stimularea funcţiilor aparatului renal, eliminarea calculilor de la nivelul rinichilor, tratarea cistitelor. La nivel biliar, fluidifică secreţia biliară, îmbunătăţeşte microcirculaţia. Efectul benefic se observă în cazul calculilor mari. În cazul microlitiazei, chiar este indicat să se întrerupă administrarea acestui produs.

Criza de colică biliară poate fi întreruptă de preparatul Mega Q Protect , care are efect vasodilatator; îmbunătăţeşte circulaţia atât la nivel hepatobiliar, cât şi în celelalte organe. Aşa cum aminteam la începutul articolului, crizele, mai ales cele biliare, se datorează alimentaţiei bogate în proteine şi grăsimi.

Pentru a uşura digestia, în general, nu trebuie să uităm de enzimele digestive. În acest scop, vă recomandăm Papaya Plus (pentru digestia şi absorbţia proteinelor şi grăsimilor) şi Digestiv Enzymes(foarte util în balonări). De o importanţă deosebită este un regim alimentar echilibrat, iar suplimentele trebuie introduse treptat, începând cu o capsulă pe zi, până la 2-3 capsule, doza necesară pentru o acţiune eficientă.

Stimaţi cititori, evitaţi consumul alimentelor bogate în grăsimi saturate şi nu uitaţi să beţi doi litri de apă zilnic! În speranţa că v-am fost de ajutor, vă doresc sănătate maximă!

Dr. Roxana Bogdan, Sibiu

Coșul este gol!

Categorii Produse Calivita